Mersin Stadyumu ne zaman ev sahibi olacak? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin Stadyumu ne zaman ev sahibi olacak?


 

Avrupa Futbol Şampiyonası için stadyum belirleme çalışmaları sürerken Akdeniz Oyunlarından buyana uluslararası organizasyon alamayan Mersin, sorunlarına da çözüm bulamıyor!

SERKAN TULTAK

 

Türkiye’nin İtalya ile birlikte organize edeceği 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2032) için her iki ülkeden maçların oynanacağı stadyumların belirlenmesi adına çalışmalar sürüyor. Bazı şehirler ve stadyumların isimleri öne çıkarken Mersin kenti de bu şehirler arasında yer almak istiyor. 

Yapılan ilk toplantılarda öne çıkan şehirler ve stadyumlar içinde Mersin kentinin yine görmezden gelindiği anlaşılırken, malum şehirler ve malum stadyumların öne çıkması Mersin kamuoyunu şaşırtmadı.

 

MERSİN STADYUMUNUN KAPASİTESİ 25 BİN KİŞİLİK

2013 yılında organize edilen Akdeniz Oyunları kapsamında yapılan Mersin Stadyumu, aradan geçen 10 yılda hiçbir önemli organizasyona ev sahipliği yapmadığı gibi, stadyumun kapasitesi o dönem yaşanan tartışmalara rağmen 25 Bin 500 olarak yapılmış ve diğer şehir stadyumlara göre de bu kapasite oldukça düşük kalmıştı. Stadyum kapasitesi önemli organizasyonlarda tercih nedeni olurken, stadyumun hem ulaşım hem de alt yapı sorunları ise hala devam ediyor.

 

MERSİN STADYUMU HEM ORGANİZASYON ALAMIYOR HEM DE SORUNLARI AYNEN DURUYOR

Mersin Stadyumu, sadece düşük seyirci kapasitesi ile dezavantajlı durmuyor. Stadyumun iletişim, internet, ulaşım, otopark, giriş ve çıkış düzeni gibi daha birçok temel sorunu dururken, Süper Lig ve İkinci Lig maçlarında yaşanan aksaklıklarda olumsuzlukların katlanmasına yol açtı.

 

SORUNLAR NE ZAMAN ÇÖZÜLECEK? MERSİN NE ZAMAN EV SAHİBİ OLACAK?

Kent yöneticileri, bu olumsuzlukların defalarca gündeme gelmesine karşın sessizliğini korurken, Mersin Stadyumunun ve Mersin’in ne zaman önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacağı da merak konusu olmaya devam ediyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA