Çukurova Kalkınma Ajansı ‘ayrımcılık’ mı yapıyor? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Çukurova Kalkınma Ajansı ‘ayrımcılık’ mı yapıyor?


 

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle verdiği soru önergesinde, Çukurova Kalkınma Ajansı’ndaki (ÇKA) ayrımcılık iddialarını sordu.

Haber Merkezi

ÇKA sorumluluk bölgesinde yer alan Mersin ve Adana illeri arasında, gerek yatırım, gerekse de proje destekleme ve geliştirmede ayrımcılık yapıldığını, bütçe kaynaklarını eşit, adaletli bir planlama yapmadan dağıttığı şeklinde iddialar olduğunu belirten Sağlar, “Çukurova Bölgesi gerek yerüstü gerek yer altı kaynakları ile yatırımcı firmaların gözde bölgelerindendir. Bu yüzden kalkınma ajansları tarafından yatırımcılara verilen hibeler takip edilmelidir” dedi.

SON DÖRT YIL AÇIKLANSIN

Son 4 yılda kullanılan hibe ve bütçenin raporlarının açıklanmasını isteyen Sağlar, şu sorulara yanıt istedi: "ÇKA, bugüne kadar kaç çalıştay toplamış, kaç rapor ve plan hazırlamış bunlardan çıkan sonuçları proje olarak Kalkınma Bakanlığına sunarak bütçe içinde hizmet kalemi olarak gösterilmesini sağlamış mıdır? ÇKA, Çukurova illerinin tek tek özel ve önemli alanlarını belirleyip bunlar üzerinde hangi projeleri geliştirmiştir, geliştirmektedir? Geçen son 4 yıllık süre içinde kurum ne kadarlık bir bütçe kullanmıştır? Ayrılan bütçe kaynaklarının ne kadarı temsil, ağırlama, konaklama, personel maaşı ve gider olarak gösterilmiştir? Ne kadarı hizmet için kullanılmıştır? Kurumun harcamalarının takip ve kontrolü için hangi denetim mekanizmaları kullanılmıştır? Geçen son 4 yılın raporları nelerdir? Geçen son 4 yıllık süre içerisinde Mersin ili için ayrılan bütçe ne kadardır? Bu harcama kalemleri nelerdir? Geçen son 4 yıllık süre içerisinde Adana ili için ayrılan bütçe ne kadardır? Bu harcama kalemleri nelerdir? Geçen son 4 yıllık süre içerisinde yatırım harcamaları hangi kişi ya da firmalar arasında olmuştur? Yatırımların bütçeleri ne kadardır? Geçen son 4 yıllık süre içerisinde hibe programları hangi kişi ve firmalara verilmiştir? Bu hibe programları nelerdir?".


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA