İşi bilene emanet edersen, başarı kaçınılmaz olur! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İşi bilene emanet edersen, başarı kaçınılmaz olur!


 

Bugüne kadar gerçekleştirdiği fuar organizasyonlarında istediği başarıyı elde edemeyen Mersin’de, Mobilya Fuarı’nın sektör temsilcilerine emanet edilmesi ile adeta çehresi değişti!

1 Mayıs’a kadar açık kalacak olan ve 50 bin kişinin gezmesi beklenen Mobilya Fuarı’na haftasonu ilgi yoğun olurken, dikkat çeken ayrıntı Suriyeli sığınmacıların ilgisi oldu!

HEDİYE EROĞLU

“Mersin Mobilya Fuarı- CNR İMOB”, Mersin Yenişehir CNR Expo Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı. 1 Mayıs’a kadar açık kalacak fuar, 15 bin metrekare alanda organize ediliyor.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 12 Nolu Mobilya, Halı Ve Ev Eşyası Komitesi öncülüğünde düzenlenen fuara 70 firma 200’e yakın marka ile katılıyor. Ev ve ofis mobilyaları, ev aksesuarları, bahçe ve yazlık mobilyaları, ofis mobilyaları ile mobilya yan sanayi ürünlerinin sergilendiği ve özel kampanyaların yapıldığı fuara bu yıl 50 bin üzerinde ziyaretçi bekleniyor.

Haftasonu ilginin yoğun olduğu fuarda dikkat çeken ayrıntı ise Suriyeli sığınmacıların ilgisi oldu! Gazetemize konuşan sektör temsilcileri gördükleri ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirerek, özellikle çevre illere “Mersin’de fiyatlar daha uygun” çağrısı yaptılar.

KOMİTE FUARI SIRTLANDI

MTSO 12 Nolu Meslek Komitesi Başkanı ve Volkan ve Volgir Mobilya Sahibi Tahattin Bediroğlu, geçmişte Evlilik ve Çeyiz Fuarı adı altında düzenlenen 8 yıllık bir geçmişe sahip olan fuarın Mersin’in itici fuar organizasyonlarından biri haline geldiğine söyledi.

Özellikle son yıldır komite olarak adeta fuarı sırtlamaları ile organizasyonun adeta kabuk değiştirdiğini ve daha kapsamlı hale geldiğini belirten Bediroğlu, “Biz mesleğin, sektörün içerisinden geldiğimiz, tüketicinin taleplerini bizzat dinlediğimiz için fuarın eksiklerini, nasıl yapılması gerektiğini, hangi dalda ne gibi ürünlerin olması gerektiğini çok daha iyi biliyoruz. İşte bu kriterler doğrultusunda fuarın daha verimli ve başarılı geçmesi için kollarımızı sıvayarak gece gündüz demeden çalıştık. Bugün de başarımızın meyvelerini topluyoruz” dedi.

HEDE BÖLGENİN BULUŞMA NOKTASI HALİNE GELMEK

Ayrıca fuara Mersin mobilya sektörünün sahip çıkmasını sağlayarak sektörün ana dinamiklerinden yan kollarına kadar her türlü tedarikçisinin organizasyonda yer almasını sağladıklarını ve bunun da güçlü bir yapı oluşmasını sağladığını aktaran Tahattin Bediroğlu, “Bu güçlü birliktelik; 70 firmanın 200’ü aşkın markası ile fuarda yer almasını sağladı. Ayrıca bu yıl fuarlarımızdaki stantların metrekareleri de daha büyük oldu. Yani firmalarımız daha çok ürün ile fuarda yer alarak, müşterilerini cezp edecek nitelikte stant tasarımları ile göz doldurdu” diye konuştu.

Yakın gelecekte ki hedeflerinin; fuarın bölgenin önemli buluşma organizasyonlarından biri haline getirmek olduğunun da dile getiren Bediroğlu, “Artık bu fuarı sadece Mersin halkına değil, çevre illere de yaymak, hatta uluslar arası arenaya taşımak istiyoruz. Bu amaçla bölge illerdeki sektör temsilcilerimiz ile irtibat kurduk. Bu desteklerle komşu illerden gelen ziyaretçilerimizde olacak.

“EVLERE KAPANMAYALIM”

Türkiye’nin gerçek gündeminin ekonomi olduğunu ve kendilerinin de huzur ve refahın en önemli saç ayaklarından biri olan ekonomik değerlerin yaşatılması için çabaladığını da dile getiren Başkan Bediroğlu, “Ülkemizin içerisinde bulunduğu bu zor günlerde bizleri evlerimize kapatmaya çalışanlara zihniyete geçir vermemeli, ülkemizin, ilimizin değerlerine sahip çıkmalıyız. Bu anlamda ekonomik değerlerimizin yaşatılması, refah ve huzurumuzun gelişmesine de katkı sunacaktır. Bu amaçla; bütün Mersin ve bölge halkını fuara bekliyoruz” dedi.

Öte yandan fuar girişinin daha huzurlu ve kaliteli bir ortam için ücretli olduğunu da dile getiren Tahattin Bediroğlu, “Ancak ücret konusunda halkımıza yardımcı olmak adına firmalarımız aracılığıyla davetiye veriyoruz. Fuarı gezmek isteyenler bu davetiyelerden faydalanabilirler” dedi.

 

FARKLI SEKTÖRLER FUARA RENK KATTI!

Fuardaki farklı ürün gruplarından biri olan Kule Yapı Cam Balkon Sistemleri Firmasının Temsilcisi Hacı Taş da, Mobilya Fuarı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Günümüzde balkonların artık birer yaşam alanına dönüşmesi ile öneminin arttığını ve bunun da balkonlara yönelik tasarım ve düzenlemeleri arttırdığını kaydeden Taş, özellikle mobilya sektörünün balkonlardaki varlığının günden güne güçlendiğini işaret etti.

Bu durumun sadece Mersin bölgesi değil, sıcak iklimden dolayı bu bölge başta olmak üzere Türkiye ve dünyada da aynı şekilde geliştiğini ifade eden Hacı Taş, “Biz de ‘Balkonda dört mevsim’ sloganı ile müşterilerimize cam balkon sistemlerinde geniş ürün yelpazemiz ve uygun ödeme imkanlarımız ile hizmet vermekteyiz.

Öte yandan hayatımızı kolaylaştıran teknolojiyi de yakından takip etmekte, çıtayı yükselterek müşterilerimize teknolojik tasarımlara sahip ürünlerde sunmaktayız. Örneğin Kule Yapı olarak şu an ısı camlı ürün kullanıyor, kumandalı giyotin camlar ile çağın getirdiği yeniliklere ayak uydurmanızı sağlıyoruz. Mersinlilerin, bölge halkının firmamıza en hızlı ve  kolay erişimini sağlamak ve ülkemiz ekonomisine katkımızı sürdürmek amacıyla da bu tür organizasyonlardaki yerimizi her geçen gün arttırmaktayız” dedi. 

ARAP TERCÜMANLAR İŞ BAŞINDA!

Volkan Mobilya Satış Sorumlusu Sabahattin Bediroğlu da, fuara en iyi şekilde hazırladıklarını, hatta Arap mültecilere yönelik tercümen destekli satış imkanı sunduklarını da söyleyerek, “Fuara gelecek olan Arap müşterilerimiz için stantlarımızda tercüman bulunduruyoruz” dedi.

Fuara özel kampanyalar ile de Mersinlilere fırsatlar sunduklarını da aktaran Bediroğlu, “Diğer bölgelere göre ilimizde mobilya fiyatları daha uygun olup, ürün çeşitliliği ise çok daha zengindir. İlimizde imalatçılar artmış olup, ürün çeşitliliği de gelişmiştir” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA