TİP’li kadınlar, kadın düşmanı politikalara tepki gösterdi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TİP’li kadınlar, kadın düşmanı politikalara tepki gösterdi


 

Mersin’de, TİP’li kadınlar sokağa inerek saray rejiminin kadın düşmanı politikalarına tepki gösterdi. Elde ettikleri kazanımların saray rejimi tarafından yok edilmeye çalışıldığını belirten kadınlar, bütün kadınları Kadıköy’de gerçekleştirilecek olan ’Kadın mitingi’ne davet etti.

BARIŞ ÇOBAN

 

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Mersin İl Örgütüne üye kadınlar, dün Pozcu Koton önünde toplanarak, saray rejiminin kadın düşmanlığına karşı ses çıkardı. Burada bir basın açıklaması gerçekleştiren kadınlar, "Kadınların inat, umut, özgürlük buluşması" yazılı pankart açarak, kadınları 8 Ekim Pazar günü Kadıköy İskele Meydanı'nda gerçekleştirilecek olan kadın mitingine davet etti. Açıklamayı TİP Mersin İl Örgütü üyesi kadınlar adına, TİP Mersin İl Kadın Sorumlusu Emine Güney okudu.

 

KADINLARIN KAZANIMLARI YOK EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR

TİP Mersin İl Kadın Sorumlusu Emine Güney, bin bir emek ve çileyle elde ettikleri haklarının; kadın ve LGBTİ+ düşmanı düzen tarafından yok edilmeye çalışıldığını ve cinsiyetçi söylemlerle eşitlik mücadelelerinin geriye çekilmek istendiğini ifade etti.

Saray rejiminin eğitimden iş hayatına, kadının olduğu her alanda din kisvesi altında ahlak bekçiliği yaptığını belirten Güney, şöyle devam etti: "İkiyüzlü din tüccarları tarafından LGBTİ+’ların cinsel yönelimine laf edilmekte, aileyi parçalama yalanıyla hedef gösterilmektedirler.

Bir gün karma eğitimden çıkmaktan söz eden düzenin sahipleri, bir başka gün çocuk tacizcilerini, kadın katillerini aklamakta; kadınlar ise en yakınlarındaki erkekler tarafından öldürülmeye devam etmektedir.

 

"ERKEK ŞİDDETİNE TESLİM OLMAYACAĞIZ"

Kadını yok sayan aynı zihniyet, kadın emeğini de yok saymaktadır. Evdeki işi hiç bitmeyen; aynı işi yaptıkları erkeklerden daha az ücret alıp işten ilk çıkarılan; iş görüşmelerinde utanmazca çocuk yapıp yapmayacağı sorulan; çalışırken tacize, mobinge uğrayan yine bizleriz. Oysa biz kadınlar, bilimden sanata, spordan felsefeye dünya çapında başarılara imza attık.

Laikliğin tüm kazanımlarıyla özgürlük sınırımızı genişlettik, bu nedenle kolay kolay vazgeçmeyiz.

Hayatın her alanında tüm zorluklara inatla göğüs geren yaşam kodlarına sahip biz kadınlar, birlikte çok daha güçlüyüz.

Buradayız, bitmedi, mücadelemize her zamankinden inatçı, her zamankinden umutlu, her zamankinden dirençli devam ediyoruz.

Doğamızı katledenlere, emeğimizi sömürenlere, gerici yobaz zihniyete, erkek şiddetine teslim olmayacağız.

 

MİTİNGE ÇAĞRI

Geleceğimizi, yarınlarımızı, özgür, eşitlikçi ülke hayalimizi birbirimizden aldığımız güçle inşa edeceğiz.

1 Ekim’de Hatay’da başlayan özgürlük yürüyüşünün sesini duyuyoruz. Özgürlüğün sesini kadınlarla büyütüyoruz. Birbirimizden aldığımız güçle buluşuyoruz, karşılarına dikiliyoruz.

8 Ekim Pazar günü saat 16:00'da Kadıköy İskele Meydanı'na tüm kız kardeşlerimizi, sesimizi, umudumuzu, mücadele azmimizi, gücümüzü, özgürlük, eşitlik haykırışımızı birlikte büyütmeye davet ediyoruz. Bizde inat da umut da bitmedi!"

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA