Mersin’de 350 öğrenciye 1 ton muz dağıtıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de 350 öğrenciye 1 ton muz dağıtıldı


 

Mersin’in Silifke ilçesinde ’her öğrenci günde en az bir meyve tüketmeli’ projesi çerçevesinde Uzuncaburç İlkokulu ve Ortaokulu’nda eğitim öğretim gören 350 öğrenciye 1 ton muz dağıtımı gerçekleştirildi.

Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Tarım Üretim ve Fen Okulu ile Kırağıbucağı Kültür Yaşatma ve Dayanışma Derneği iş birliğinde hazırlanan “Her öğrenci günde en az bir meyve tüketmeli” projesi çerçevesinde Uzuncaburç Mahallesi'ndeki öğrencilere 1 ton muz ve içerisinde çeşitli meyve tohumları olan kalem dağıtıldı.

Kırsalda bulunan Uzuncaburç Mahallesi'nde üzüm ve elma yetiştirildiğini, bölgede muz yetişmediği için öğrencilere Silifke ovasında yetiştirilen muzları da tatmalarını sağlamak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Kırağıbucağı Kültür Yaşatma ve Dayanışma Derneği üyesi Ziraat Mühendisi Mehmet Ünver, “Köy okullarına meyve dağıtım projesi ile okulumuzu ziyaret ettik. Okulda bulunan tüm çocuklarımıza muz dağıtımı yaptık. Köy okullarına yaptığımız projeler neticesinde sponsorların bizlerle irtibata geçmesiyle böyle bir proje meydana geldi. Bu gün muz ile başladık ama bundan sonraki süreçte Türkiye’deki bütün meyveleri özellikle köy okullarındaki ulaşma imkanı olmayan çocuklarla ulaştırmak istiyoruz. Sivil toplum, özel sektör ve kamu iş birliğini bu şekilde dayanışmaya çevirerek güçlendirmek istiyoruz” dedi.

Tarımsal üretimin büyük bir zenginlik olduğunu söyleyen Ünver, öğrencilerin günde en az bir defa meyve tüketmesi gerektiğini, sağlıklı beslenmek için meyve ve tarımsal ürün tüketiminin herkes için çok önemli olduğunu vurguladı.

Silifke’nin denize yakın bölümünde daha çok muz yetiştirildiğini söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin, “Kırsalda eğitim öğretim gören öğrencilerimizin muz ile buluşmasını gerçekleştirdik. Bundan sonra da bölgelere göre değişik yetişen meyveleri, ulaşamayan göremeyen öğrencilerimiz yine bu şekilde kazanmış oluyor, tatmış oluyor. Bu projenin güzel bir proje olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Silifke’de muz sarartma tesisi bulunan ve öğrencilere muz dağıtımına sponsor olan Halil Aydın, “Çocukların çağrısına kulak verip, 350 öğrencimize 1 ton muz dağımı gerçekleştirdik. Hem çocuklar sevindi, hem de bizler böyle bir etkinlikte yer aldığımız için mutlu olduk” dedi.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA