Sağlıkçılar ’diyabet’e dikkat çekti | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sağlıkçılar ’diyabet’e dikkat çekti


 

Erdemli Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Mehmet Şamil Şensoy, Dünya Sağlık Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirterek, hafta kapsamında özellikle ’diyabete’ dikkat çektiklerini söyledi.

Şensoy, "Diyabet sık görülen, kontrol altında tutulmazsa erken yaşta ölümlere ve engelliliğe yol açan, yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen önemli bir halk sağlığı sorunudur. Yaşam boyu izlem ve tedavi gerektirir" dedi.

Diyabetle ilgili detaylı bilgiler aktaran Şensoy, "Diyabet iyi kontrol edilemediğinde, vücuttaki tüm organlara zarar verebilmektedir. Bir yandan kan damarlarının yapısını bozarak göz, böbrek ve sinirleri etkilemekte, diğer yandan kalp hastalığı, inme nedeniyle de erken ölümlere neden olabilmektedir. Körlük, böbrek yetersizliği, bunama ve ayak sorunlarının en önemli nedenlerinden biridir. Kan şekerinin normal sınırlarda tutulması, komplikasyonların ortaya çıkmasını geciktirebileceği gibi aynı zamanda önleyebilir" diye konuştu.

Şensoy konuşmasında şunları da kaydetti;

"2008 yılında, dünyada tahminen 347 milyon diyabetli birey vardı ve yaygınlığı özellikle düşük ve orta gelirli ülkelerde artmakta idi. 2012 yılında, diyabet tüm dünyada1.5 milyon ölüme neden oldu ve bu ölümlerin yüzde 80’inden fazlası düşük ve orta gelirli ülkelere ait idi. 2030 yılında ise diyabetin  tüm dünyada ölüm nedenlerinden 7. sıraya geleceği öngörülmektedir."

Öte yandan Erdemli Toplum Sağlığı Merkezi tarafından ilçede gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerde vatandaşlara ücretsiz şeker ölçümü hizmeti verildi. Verimli geçen çalışmaların sürdürüleceği kaydedildi. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA