Hemşirelerin projesine TÜBİTAK desteği | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Hemşirelerin projesine TÜBİTAK desteği


 

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Hemşirelik Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Gülay Altun Uğraş'ın danışmanlığındaki projeye TÜBİTAK desteği geldi.

Doç. Dr. Gülay Altun Uğraş danışmanlığında ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hemşirelik Anabilim Dalı doktora öğrencisi Gamze Bozkul yürütücülüğünde sunulan “Transüretral Rezeksiyon Cerrahisi Geçirecek Hastalar İçin Giyilebilir Teknoloji ile Geliştirilen Çorabın Hipotermi ve Venöz Tromboemboli Gelişimine Etkisi” isimli proje, TUBİTAK 1002-A kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Proje kapsamında transüretral rezeksiyon planlanan hastalar için giyilebilir teknoloji olarak ısıtmalı bir çorap geliştirilecek ve geliştirilen bu çorabın hipotermi ve venöz tromboemboli gelişimini önleme gibi hasta çıktıları üzerindeki etkileri değerlendirilecek. Yeni geliştirilecek çorabın, cerrahi süreçte istenmeyen perioperatif hipoterminin önlenmesini ve beraberinde hipotermiye bağlı gelişebilecek olumsuz hasta çıktılarını, hastane maliyetlerini ve hastaneye tekrarlı başvuruları azaltması bekleniyor. Ürünün, yeni ürünlerin geliştirilmesinin sağlamasına ve bu alanda gerçekleştirilecek çalışmalara da rehberlik etmesi hedefleniyor.

Proje ekibi ise aşağıdaki isimlerden oluşuyor: Arş. Gör. Gamze Bozkul (Proje Yürütücüsü) / Mersin Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hemşirelik Anabilim Dalı Doktora Öğrencisi/ Tarsus Üniversitesi, Sağlık Bilimler Fakültesi, Hemşirelik Bölümü, Doç. Dr. Gülay Altun Uğraş (Danışman) / Mersin Üniversitesi, Hemşirelik Fakültesi, Cerrahi Hastalıklar Hemşireliği Anabilim Dalı, Doç. Dr. Evren Değirmenci (Araştırmacı) / Mersin Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Elektronik Anabilim Dalı, Prof. Dr. Murat Bozlu (Araştırmacı) / Mersin Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Üroloji Anabilim Dalı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA