Mersin’de kadınlar, siyaset okulu programına katıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de kadınlar, siyaset okulu programına katıldı


 

Türkiye’nin ilk kadın belediye başkanının çıktığı kent olan Mersin’de KA.DER tarafından ‘Siyaset ve Karar Alma Süreçlerinde Kadınların Güçlenmesi Projesi’ kapsamında ‘Siyaset Okulu’nun Mersin programı düzenlendi.

İBRAHİM YÜNCÜLER

 

Kadın Adayları Desteleme Derneği’nin (KA.DER) liderlik potansiyeli taşıyan kadınların güçlenmesine katkı sunmak için programına Mersin’de devam etti.

Mart 2024'te gerçekleşecek yerel seçimlerde aday olmayı hedefleyen kadınlar için düzenlenen Siyaset Okulu’nun, 2-5 Ekim tarihlerinde Mersin'de gerçekleşen programı kapsamında açılış etkinliği düzenlendi.

Bir otelde düzenlenen programa KA.DER Genel Başkanı Nuray Karaoğlu, KA.DER Danışma Kurulu Üyesi İlksen Sorguç Dinçer, KA.DER GYK Üyesi Azime Kocacık ve KA.DER Adana Şube Başkanı Zuhal Özbelli ile çok sayıda kadın katıldı.

 

“ÖNEMLİ BİR FIRSAT”

Genel Başkanı Nuray Karaoğlu, Siyaset Okulu hakkında verdiği demeçte, “Kadınların siyasi süreçlere daha aktif katılımını teşvik etmek ve liderlik potansiyellerini artırmaları amacıyla önemli bir alan oluşturuyoruz. Siyaset Okulu, kadınların siyasi arenadaki etkisini artırmalarına yardımcı olacak önemli bir fırsattır." dedi.

Kurulduğu yıldan itibaren kadınların siyasette var olması adına mücadele etiğini hatırlatan Karaoğlu “Bir erkek siyasetçi bulunduğu koltuktan seslenirken genelde ‘mış’ gibi yapar ve bu erkek siyasetçilerin içinde siyasetin en tepesindeki liderlerde vardır. Çünkü hep söylüyoruz, Türkiye'deki kadın sorunu eğer gerçekten ciddiye alınsaydı, sorunu yönetmek yerine çözmek üzere bir takım kararlar alınabilseydi bugün kadın sorunu diye bir konudan bahsetmiyor olacaktık” dedi.

Mücadelenin uzun ve zorlu bir yolculuk olduğuna dikkat çeken Karaoğlu “Başkanımız erkektir ama o da o mücadelenin içerisinde ve nasıl olduğunu çok iyi biliyor. Mücadelenin aslında cinsiyeti yok. Tıpkı siyasetin, siyaset yapmanın cinsiyeti olmadığı gibi. Şöyle bakalım bu mücadeleye, kazanırız ya da kaybederiz. Ama bilin ki özellikle siyasette hiçbir başarı kalıcı kılınmıyor. Kaybetmiş olabiliriz. Bıkmayalım, usanmayalım. Mücadelede diğer kadınlar sizin yanınızda olsunlar ve hak ettiğimiz karar mercilerindeki oranları ümit ederim ki yakalarız” diye konuştu.

 

 “YEREL SEÇİMLERDE ADAY ADAYI OLACAK KADINLARA BAŞARILAR DİLİYORUM”

KA.DER Danışma Kurulu Üyesi İlksen Sorguç Dinçer ise, KA.DER Genel Merkezinin 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri öncesi düzenlemiş olduğu siyaset okullarının açılışında Akdeniz Bölgesinde Mersin'in tercih edilmesini kutladı.

Etkinliğin KA.DER in Mersin'de açtığı 7. Siyaset Okulu olduğunu söyleyen Dinçer,

“Önümüzdeki yerel seçimlerde aday adayı olmak için KA.DER Siyaset Okulu’na katılan, ulaşabildiğimiz, bize ulaşan, bize ulaşamayan veya bizim ulaşamadığımız aday adayı olacak kadınları tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

 

“MÜCADELE EDERSENİZ HEDEFİNİZİ YAKALARSINIZ”

KA.DER GYK Üyesi Azime Kocacık, “Her kadının hedefini yakalayabilmesi için yüzde 50 şansı var. Bunu lütfen kullanın. ‘Asla’ diye bir şey yoktur. Çalışır, mücadele eder ve kendinizi yapacağınız şey karşısında inandırırsanız hedefinizi yakalarsınız” diyerek kadın adaylara başarılar diledi.

KA.DER Adana Şube Başkanı Zuhal Özbelli de, “Doğru yerde eğer kadın seçmen konulmazsa, seçilmiyoruz. Kadınlar çok olsun, ‘Kadınlar yoksa demokrasi yok’ diyoruz. Eşitlik istiyoruz” dedi.

Siyaset Okulu Programı; KA.DER tarafından “Siyaset ve Karar Alma Süreçlerinde Kadınların Güçlenmesi Projesi” kapsamında uygulanıyor. Eğitimde, kadınların aktif siyasi katılımcılar olarak güçlenmesi ve toplum içindeki liderlik rollerini pekiştirmesi hedefleniyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA