Büyükşehir işçisinden performans isyanı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Büyükşehir işçisinden performans isyanı!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Deniz Kızı Turizm AŞ işçilerine bir dokun bin ah işit!...

Haber Merkezi

 

Evrensel Gazetesinden Mahmut Kılıç’ın haberine göre; Mersin Büyük Şehir Belediyesine bağlı olan Deniz Kızı Turizm AŞ bünyesinde çalışan kafe işçileri, çalışma koşulları ve yöneticilerin tavırlarından şikayetçi. Bu durumun, çalışma koşullarından özel hayatlarına kadar kendilerini olumsuz etkilediğini ifade eden işçiler, baskıların son bulmasını istiyor.

Performans adı altında kendilerine baskı uygulandığını söyleyen işçiler, “İşçileri birbirleriyle yarıştırarak daha fazla kazanmak istiyorlar. Aylık ve haftalık performansı en iyi olan işçiyi seçiyorlar, tabii bu yapılırken işçiler birbiriyle yarıştırılıyor, işçileri birbirine kırdırıyorlar. Ayın ve haftanın elemanı seçtikleri işçilere ise aylık sadece 300 lira ve bir öğün yemek fazladan veriliyor. Fazladan ücret dışında ödüle bakar mısınız, bir öğün yemek veriyorlar” dedi.

Satış performansının artırılması için işçilere ‘Şu an ciromuz bu kadar, haydi ciroyu şu kadar yapalım’ şeklinde telkinde bulunulduğunu ifade eden işçiler şunları söyledi: “Satış ve performans baskısı nedeniyle kafelere gelen müşterilere sürekli bir şey yiyip içer misiniz diye sormak zorunda bırakılıyoruz. Bunları yapmamız istenirken de sürekli gözetim altında tutuluyoruz.”

 

“YOL YEMEK HARİÇ ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA”

Bazen çalışma sürelerinin 8 saati aştığını dile getiren işçiler, “İşçi sayısı fazla olmadığı için fazla çalışıyoruz. Fazla mesai ücreti yerine ise ya yarım gün ya da tam gün izin veriliyor. Her ay birkaç işçinin maaşı eksik yatıyor ve ne için eksik yatırıldığını bilemiyoruz. Promosyon sözleri vardı ama aylardır promosyonumuzu alamıyoruz” diye konuştu.

Yol yemek paraları çıkarıldığında ücretlerinin asgari ücretin altında kaldığını dile getiren işçiler, “Ayrıca hastalandığı zaman rapor alan işçilere kötü gözle bakılıyor. Örgütlü olmadığımız için birlikte bir şey yapamıyoruz. Bu durumda hem çalışma koşullarımız hem de özel hayatımız olumsuz yönde etkileniyor” dedi.

İşçilerin anlattıkları hakkında görüşmek için aradığımız Deniz Kızı Turizm AŞ’den “Yetkili yönetici size geri dönüş yapacaktır” denilmesine rağmen dönüş yapılmadı.

 

İŞÇİLERİN YEMEĞİNDEN KURT ÇIKIYOR

Sağlıklı beslenme ve yeterli mola haklarından da yararlanamadıklarını söyleyen işçiler şunları söyledi: “Uzun süredir yemekleri kendi cebimizden ödüyorduk. Belediyeye ait aşhaneden gelen yemekler ücretsizdi ancak Mutfak Mahallesi’nden gelmeye başladıktan sonra artık 6 liraya yemeye başladık. Ancak bir süre önce bir arkadaşımızın yemeğinden çıkan kurttan dolayı yine kendi cebimizden vererek yemek yiyoruz. Müşterilerin dokunmadığı ürünler ise ‘İşçilerin alması yasak’ denilerek bize verilmiyor, çöpe gidiyor. Ayrıca bir saat olan mola hakkımızın 10-15 dakikasını kullanabiliyoruz.”

 

“BELEDİYE YÖNETİCİLERİNE ÖZEL REZERVASYON YAPILIYOR”

Belediye yöneticilerine özel rezervasyon yapıldığını ifade eden işçiler, “Bizden özel ilgi göstermemiz isteniyor. Başkan bisikletle kafelerin önünden geçtiği zaman yöneticiler ‘Çeki düzen verin kendinize’ diye uyarılarda bulunuyor. Sosyal medyada şirket ile ilgili paylaşımlar yapmamız isteniyor, yapmadığımız zaman da kötü gözle bakılabiliyor” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA