TBMM’de ilk icraat Kocamaz’dan | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TBMM’de ilk icraat Kocamaz’dan


 

TBMM Genel Kurulu, aylar süren tatilin ardından 28. Dönem 2. Yasama Yılı için toplanırken Mersin’in 13 milletvekili içinden ilk icraat İYİ Partili Burhanettin Kocamaz’dan geldi. Kocamaz, vergi dilimi adaletsizliği ile ilgili yazılı soru önergesi verdi.

İBRAHİM YÜNCÜLER

 

Mersin’i 13 milletvekilinin temsil ettiği TBMM Genel Kurulu, aylar süren tatilin ardından 28. Dönem 2. Yasama Yılı için Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplandı.

Mersin milletvekilleri Nureddin Nebati (AKP), Ali Kıratlı (AKP), Havva Sibel Söylemez (AKP), Faruk Dinç (AKP), Ali Mahir Başarır (CHP), Gülcan Kış (CHP), Mehmet Emin Ekmen (CHP), Talat Dinçer (CHP), Hasan Ufuk Çakır (CHP), Burhanettin Kocamaz (İYİ Parti), Levent Uysal (MHP), Ali Bozan (Yeşil Sol Parti) ve Perihan Koca (Yeşil Sol Parti) genel kurul salonunda hazır bulundular.

 

KOCAMAZ, VERGİ İSYANINA SES OLDU

Yeni yasama yılında Mersin vekili olarak ilk icraat İYİ Partili Kocamaz’dan geldi. Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın yanıtlaması istemiyle vergi dilimi adaletsizliği ile ilgili yazılı soru önergesi veren Kocamaz, “TBMM’mizdeki yeni yasama yılı çalışmalarımıza başladık. Genelde Ülkemizin, özelde Mersin’imizin sorunlarını Gazi Meclisimizde gündeme getirerek, gündemde tutarak iktidarın dikkatini çekmeye, çözüm konusunda takipçi olmaya devam edeceğiz. Vergi Dilimi adaletsizliği ile ilgili yazılı soru önergemize yanıt bekliyoruz” dedi.

 

“VERGİ DİLİMLERİNİ DÜŞÜRMEYİ DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?”

Milletvekili Kocamaz’ın önergesinde şu ifadelere ye verildi; “Hem sendikalar hem de çalışanlar maaşlardan kesilen vergi dilimlerine büyük bir tepki göstermektedir. Çalışanlar Ocak ayında aldıkları maaşlarını vergi dilimine girmeden ya da çok düşük bir vergi dilimine girmeden ya da çok düşük bir vergi dilimine girerek Aralık ayında da almak istemektedir. Toplumun hiçbir kesimi tarafından kabul görmeyen ve yüzde 15’lerden başlayarak, yüzde 40’lara kadar yükselen vergi diliminde değişikliğe gidilmesi istenmektedir.

Bu bilgiler ışında; maaşları eriten, sendikaların ve çalışanların haklı tepkilerine neden olan yüksek vergi dilimlerinde değişiklik yapmayı ve vergi dilimlerini düşürmeyi düşünüyor musunuz? Bu konuda bir çalışmanız var mı?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA