Başarır - Seçer KAVGASI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Başarır - Seçer KAVGASI!


 

CHP’de yenilikçi kanatta birlikte yol yürürken Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, Özel’den rotayı Kılıçdaroğlu’na çevirmesi sonrası delege yapısına müdahalelerine Milletvekili Başarır’dan tepki geldi!

HEDİYE EROĞLU

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP), Haziran ayında başlayan kongre takvimi kapsamında Mersin il teşkilatı için yapılan mahalle delege ve ilçe seçimleri ardından gerçekleşen 38. Olağan İl Kongresi ile ortaya çıkan gerilim artıyor!

Baskı, mobbing, tehdit iddiaları gölgesinde gerçekleşen delege seçimi ve ilçe kongrelerinin ardından il kongresinin tek listeyle yapılması ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in desteklediği mevcut il başkanı Koral Ömür’ün yeniden seçilmesi kavgayı büyüttü. 

Kongrede CHP’li ilçe belediye başkanları 26 kişilik kurultay delegesi listesinde yer almazken yaşananlara karşı zehir zemberek açıklamalarda bulunan partililer, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in dizayn ettiği yönetime tepki gösterdi.

Kurultay delegesi yapılmayan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ise sessizliğini korudu.

 

HALA OĞLU KURULTAY DELEGESİ OLDU

En büyük tepkilerden biri Vahap Seçer’in halasının oğlu Adana Baro Başkanlığı yapan Semih Gökayaz’ın kurultay delegesi yazılması oldu.

Seçer ve ekibinin sık sık hukuk işlerini takip etmekle gündeme gelen Gökayaz’ın Adana’da ikamet ederken hasıl olup da Mersin’den kurultay delegesi olduğu merak uyandırdı.

 

‘TEK ADAM’ ELEŞTİRİLERİ ALAN SEÇER’E SON TEPKİ YOL ARKADAŞI BAŞARIR’DAN

CHP genel merkezindeki yenilikçi hareket içerisinde yer alırken Ekrem İmamoğlu’nun geri adım atması ile rotayı tekrar Kemal Kılıçdaroğlu’na çeviren Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in delege yapısına yönelik müdahalesine son tepki ilginç bir isimden geldi.

Yenilikçi kanattan CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, 2011’de ilk milletvekili seçildiği dönemden buyana birlikte yol yürüdüğü Vahap Seçer’in ‘tek adam’ eleştirileri almasına neden olan delege yapısına müdahalesine ilişkin açtı ağzını yumdu gözünü.

 

ÖN SEÇİM ÇAĞRISI

Mahalle delege ve ilçe kongrelerinde gerçekleştirilen usulsüzlüklere sessiz kalan Milletvekili Başarır, daha fazla dayanamayarak, katıldığı bir canlı yayında Vahap Seçer’e yakın belediye personellerinin, dostlarının hatta akrabalarının kurultay delegesi yazılmasını canlı yayında eleştirdi.

Mersin’de partisinin tek adayla kongre yapmasına da tepki gösteren Başarır, “Yani mesela 2 adayla girilmesini isterdim ben Mersin’de. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin değil, daha çok üyelerin, ilçe başkanlarının hâkim olmasını isterdim” dedi.

Yerel seçimler öncesinde üyelere dayalı önseçim yapılması gerektiğini ifade eden Ali Mahir Başarır, “Üyelere dayalı önseçim yapalım. Üye kimi istiyorsa onu yapalım. Çünkü Mersin’de üyelerin büyük kısmının demokrasi talebi var” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA