Davaya rağmen temel atılacak! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Davaya rağmen temel atılacak!


 

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş.’nin (MIP), kentin akciğerleri olan Atatürk Parkı’na doğru genişleme projesinde yürütmenin durdurulması için açılan dava Anayasa Mahkemesine taşınmasına rağmen 1-2 ay içinde temel atılacağı açıklandı

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş.’nin (MIP), yaklaşık 1 milyar TL yatırımla Mersin’e kazandırdığı Kapılar Projesi, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kent protokolü ve şirket yöneticilerinin katıldığı bir törenle hayata geçti.

Törende bir konuşma yapan Vali Pehlivan’ın kent sakinlerinin Atatürk Parkını kapsadığı iddiasıyla büyük tepki gösterdiği yargıya taşınan MIP’ın genişleme projesine desteği öne çıktı.

 

GENİŞLEME PROJESİNDE TEMEL ATMA AŞAMASINA GELİNDİ!

“Mersin, limanıyla, limanda Mersin ile özdeşleşmiş durumda” diyerek, liman geliştikçe Mersin’in geliştiğine vurgu yapan Vali Pehlivan, Mersin Limanı’nın Türkiye’de konteyner kapasitesinde en büyük ve dünya sıralamasında ilk 100’de 92’inci sırada olduğunu anımsattı.

“İlin valisi olarak içtenlikle söylemek isterim ki, birlikte hareket edildiğinde gördüğünüz gibi netice alınabiliyor” diyen Pehlivan, “Bugün aslında limanın genişleme projesini de bitirmiş olacaktık ama biliyorsunuz dava edildiği için ulaştırma bakanlığınca adım atılamadı.

Dava bakanlık lehine sonuçlandı ve hemen akabinde liman mülki idari amirliği olarak MIP’e gereğini söyledik ve sanıyorum 1-2 ay içinde liman genişleme ile ilgili de temeli atacaklar. 3,5 yıllık bir kayıp oldu, keşke olmasaydı, şimdi 1-2 yılda inşaat sürer ama neticede limanın iyileştirilmesi, yolların geliştirilmesi burada çok daha fazla ihracat yapmak, ticaret hacminin artması anlamına gelecek. Bu vesile ile şehrimizin ülkemizin lehine hareket etmenin ne kadar olumlu neticeleri görüldüğünü bir kez daha belirtmek istiyorum. Konuların olumsuz yanları var ise onlar için de birlikte hareket edilerek nihai olarak kazanımın, ülkemiz, insanımız olacağını hepimiz biliyoruz. Nitekim şuanda 2.6 milyon TEU olan kapasite genişleme ili 3 milyon TEU’ya çıkacak” dedi.

“MIP’IN GENİŞLEMESİ, KONTEYNER LİMANINA ENGEL DEĞİL”

Ayrıca Mersin’e yapılacağı açıklanan ancak daha sonra farklı şehirlere yapılması gündeme gelen Konteyner Limanı Projesine ilişkin de açıklamalarda bulunan Vali Pehlivan, “Yeni konteyner limanı da gündemde. Bakanlımız tarafından etütleri yapılıyor. Bakanlığımız tarafından bu işin uzmanları tarafından bu limanın genişlemesinin diğer limana bir engel teşkil etmediği, buranın bir liman kenti olduğundan hareketle buradaki işleyişin artmasının diğer limanı da tetikleyeceği herkes tarafından kabul ediliyor

Çünkü buradaki yoğunluk, ticaret trafiği dünya ile ne kadar entegre olursa ikinci liman da o kadar gündemde olacak ve adım atılacaktır

Limanın en etkin şekilde işlemesi hepimizin sorumluluğu. Hem limanı işleten firma hem tüm paydaşlarla, ticaret erbapları ile sık sık toplantılar yaparak limanımızı her geçen gün daha etkin bir şekilde nasıl işletiriz onun da arayışı içerisindeyiz. Zaman zaman da teknik tedbirler ve yeni adımları hep birlikte atıyoruz veya liman işletme firmasına atmasını söylüyor ve neticesini de takip ediyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA