Zabıtadan okul servislerine denetim | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Zabıtadan okul servislerine denetim


 

Mersin’de Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi ekipleri, 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasıyla birlikte kent genelinde sürdürdüğü denetimlere ek olarak, okul önlerinde denetimlere başladı.

Haber Merkezi

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri kent genelinde toplu taşıma araçlarına düzenli olarak gerçekleştirdiği denetimlere ek olarak, 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul önünde de denetim gerçekleştirmeye başladı. Bu kapsamda Büyükşehir ekipleri, Yenişehir ilçesine bağlı Gazi Mahallesi’ndeki Barbaros Ortaokulu önünde okul servis araçlarını denetledi.

Çocukların okul araçlarında güvenli seyahat edip etmediğini denetleyen Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri, denetim kapsamında; araç kullanım ve güzergah izin belgeleri, emniyet kemeri, rehber personel bilgisi, klima ve kamera, yangın söndürme tüpü, dur kalk lambası gibi araç içi kontrolleri gerçekleştirdi. Zabıta ekipleri denetim kapsamında, servis şoförlerine uymaları gereken kuralları bir kere daha hatırlattı. Belirlenen kriterlere uymayan servis şoförlerine de cezai işlem uygulandı.

Kent genelinde sürdürdükleri denetimlere ek olarak, 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul servis araçlarına da denetim yapmaya başladıklarını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı Trafik Zabıta Memuru Kemal Sayım, “Öğrencilerimizin ev- okul arasında daha sağlıklı bir şekilde seyahat edebilmeleri için gerekli kontrolleri sağlıyoruz. Yapılan kontroller içerisinde; aracın güzergâh izin belgesi, rehber personelinin bulunması, yangın tüpleri ve ilk yardım malzemelerinin bulunup bulunmadığına kadar bütün her şeyin kontrolü sağlanıyor. Tarafımızca herhangi bir eksiklik tespiti halinde de gerekli iş ve işlemler yapılıyor. Amacımız, çocuklarımızın daha güvenli bir şekilde evden okula, okuldan eve ulaşmalarını sağlamak” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA