Mersin’de kadın sığınma evleri yetersiz! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de kadın sığınma evleri yetersiz!


 

Mersin’de kadın sığınma evlerinin yetersiz olduğuna değinen kadınlar, sorumluları göreve davet etti. Ayrıca kendilerine uygulanan her türlü şiddete ve tacize karşı kadınların yalnız olmadığını söyleyen Mor Dayanışma üyesi kadınlar, örgütlü mücadele çağrısı yaptı.

BARIŞ ÇOBAN

 

Mersin Mor Dayanışma, kadına yönelik şiddet, taciz, emek sömürüsü ve Mersin’de bulunan kadın sığınma evlerinin yetersiz olmasına ilişkin Pozcu Koton önünde toplanarak basın açıklaması gerçekleştirdi. Mersin Mor Dayanışma üyesi Ayşegül Göçmen’in okuduğu açıklamada kadınlar, “Yalnız değilsin Mor Dayanışma var" pankartı açtı. Açıklamaya Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Mersin Milletvekili Perihan Koca destek verdi.

 

“MÜCADELEMİZİ BÜYÜTÜYORUZ”

Mersin Mor Dayanışma üyesi Ayşegül Göçmen, AKP-MHP-HÜDAPAR ve Yeniden Refah Partisi iktidarının tüm kadın düşmanı politikalarının karşısında, kadınların yalnız olmadığını ve Mor Dayanışma’nın kadınların yanında olduğunu ifade etti.

Yıllarıdır haklarında, hayatlarına, bedenlerine, kimliklerine ve yaşam tarzlarına yönelik saldırılar karşısında susmadan, korkmadan ve itaat etmeden mücadelelerini büyüttüklerini anlatan Göçmen, “Sokak sokak, mahalle mahalle, ilçe ilçe bir kere daha bu sesi örgütlemek için buradayız!” dedi.

 

“TÜM MERSİNLİ KADINLARI ÖRGÜTLENMEYE ÇAĞIRIYORUZ”

Ekonomik krizin hayatlarını sarmaladığını söyleyen Göçmen, “Açlık sınırı 12 bin 918 TL iken milyonlarca insan 11 bin 400 TL olan asgari ücretle yaşamaya zorlanıyor. Ülkenin tam yüzde 70'ini açlık sınırı altında olan asgari ücretle geçim derdinde. Hakları için direnen işçiler ise karşılarında her zamanki gibi devleti buluyor. Zengini daha fazla zengin yapma derdinde olan devlet tüm gücüyle işçinin, emekçinin karşısına dikiliyor. Ülkenin her yanında direnen işçiler işkence görüyor, gözaltına alınıyor.

İstanbul Sözleşmesini kadınların tüm itirazlarını yok sayarak elimizden alan iktidar şimdi de 6284'e saldırıyor. Bu erkek egemenliğine karşı feminist mücadelemizi/kadın mücadelemizi sokak sokak örgütleyen biz kadınları gözaltı-tutuklama saldırısı ile susturmaya çalışıyor. Her gün kadın cinayetleri ile uyanırken erkek-yargı ile failler aklanıyor, ödüllendiriliyor. LGBTİ+ fobikliği ile nefret kusuyorlar. ÇEDES gibi projelerle laikliğe saldırı büyütülüyor. Ekonomik krizle kadınlar, gençler, emekçiler açlığa sürükleniyor. Büyük sermayedarlar için Akbeleden'den Dikmece'ye doğa talanı büyütülüyor.

Bizler tüm bunların karşısında örgütlü bir mücadele ile kazanacağımızın bilinci ile tüm Mersinli kadınları Mor Dayanışma'da örgütlenmeye çağırıyoruz” açıklamasında bulundu.

 

“KADINLAR YALNIZ DEĞİL”

Kadınların yalnız olmadığına vurgu yapan Göçmen, “Bilmelisin ki yalnız değilsin, yalnız değiliz, çünkü Mor Dayanışma var, kadın özgürlük mücadelemiz var! Bizi hapsetmeye çalıştıkları bu karanlığı örgütlü mücadele ile yırtmak için buradayız! Sokak sokak örgütlenme faaliyetlerini büyütmeye devam edeceğiz. Umudumuzu büyütecek, gücümüzü birbirimizden alacağız. Her zaman söylediğimiz gibi; bu karanlığa karşı umut biz de, umut kadınlarda!” diye belirtti.

 

“SIĞINMA EVLERİ YETERSİZ, EMEK KOMİSYONU KURACAĞIZ”

Mersin Mor Dayanışma’nın çalışmalarına da değinen Göçmen, şöyle devam etti: “Mersin'in her yerinde, mahallelerde örgütlenme çalışmamızı yaparken bir yandan da Hukuk, Psikososyal Destek, Kültür-Sanat, Sağlık Komisyonlarımızı güçlendirecek, Emek Komisyonunu kuracağız!

Kadınların acil taleplerini gündemleştirecek ve mücadelemiz ile kazanacağız. Sığınma evlerinin yetersizliği ve güvensizliği herkes için malum bir gerçekken Mersin'de bulunan  sığınma evlerinin yetersiz ve güvencesiz olduğunu biliyor muydunuz? İşte bu ihtiyaçla yola çıkarak yasal sorumluluğu bulunan belediyelerde sığınma evleri açtırıp, mevcut olanların iyileştirilmesi için mücadele edeceğiz. Bunu sokak sokak topladığımız imzalarla, bulunduğumuz her yerde yaptığımız çağrılarla başaracağız!

Şimdi güçlü bir adım atma zamanı. Sosyalist Feminist mücadelemizde yerin hazır! Gelin birlikte başaralım.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA