Bu lig çok konuşulur! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Bu lig çok konuşulur!


 

Mersin Süper Amatör Lig’de mücadele eden takımlar A ve B grubunda oynanan 10 karşılaşmayla futbol severlerin karşısına çıktı.

ALİ ŞANLI

 

Mersin Süper Amatör Lig perdesini açtı. A ve B grubunda 20 takıma ilk karşılaşmalarına çıktı. İlk hafta toplamda oynanan 10 karşılaşmada A grubunda 17 gol atılırken B grubunda ise 9 gol atıldı. Her iki grupta hiç bir maç beraberlikle sonuçlanmadı. Genelde favorilerin kazandığı ilk hata izleyenlere keyifli maçlar sundu.

 

AÇILIŞ MAÇINDA GÜLEN MUT OLDU

Süper Amatör ligin açılış karşılaşması Seyfi Ali Türkoğlu sahasında oynandı. A grubunun favorisi olan Mut İdman Yurdu Belediyespor, Mersin Ormanspor'a konuk oldu. Beklendiği gibi maçın favorisi olan Mut maça etkili başladı. Maçın büyük bölümünde üstün bir oyun oynadı. İkinci yarı arka arkaya bulduğu gollerle maçı biranda koparan Mut temsilcisi 4-0 öne geçti.

Ev sahibi ekip Ormanspor Mut karşısında zaman zaman gol pozisyonu üretse de gol yolarında etkisiz kaldı. Konuk ekip attığı 4 golle lige 3 puanla başlarken ev sahibi ekip ise eli boş sahadan ayrıldı.

 

AKDENİZ 3 PUANLA BAŞLADI

Sezona genç ve tecrübeli oyuncuları kadrosuna katarak lige başlayan Akdeniz Belediyespor yeni transferi Mustafa Ak ile 3 puana kolayca ulaştı. Evinde ligin yeni takımı Çeşmelispor'u ağırlayan Mavi Beyazlı ekip zayıf rakibi karşısında maçın mutlak hakimiydi. Maça istekli ve arzulu başlayan Akdeniz 3 puanı attığı 3 golle alırken yeni transferi santrafor Mustafa Akı maçta devleşti.

Tecrübeli santrafor güzel futbolunun yanı sıra saha içinde arkadaşlarını organize etmesi, abilik yapması takıma bir başka hava katmış. Konuk ekip Çeşmeli mütevazi kadrosu ile mücadele etmesi, hamle oyuncusunun olmaması işini zorlaştırdı. Akdeniz Belediyespor güçlü kadrosu ile zorlanmadan 3-0 kazandığı karşılaşmada 3 puanın sahibi oldu.

 

İLGİNÇ MAÇ OLDU

Karacailyas ahasında oynanan karşılaşmada Karacailyas Veteranlar ile Erdemli Limonspor kozlarını paylaştı. Ev sahibi geçmiş yıllarda olduğu gibi mütevazi bir kadro ve kendi alt yapısından çıkan oyuncularla mücadele ederken Erdemli temsilcisi yeni sezondan farklı bir kadro ile sahaya çıktı. İlk golü ev sahibi Karacailyas bulsa da maçın son bölümlerinde 10 kişi kalınca çabuk çözüldü.

Erdemli ekibi 3 dakika içinde bulduğu 2 golle 2-1 öne geçmesi Karacailyas'ta şok etkisi yarattı. Maçın son dakikalarında kalesinde 3'üncü golü gören Karacailyas maçın skorunu da kabul etmiş oldu. 1-0 geriden gelen Erdemli Limonspor arka arkaya bulduğu gollerle 3-1 öne geçerek lige 3 puanla başlayan taraf oldu.

Ligde diğer karşılaşmada ise Tarsusspor evinde Akdeniz Zirvespor'u 2-1, Taşucuspor ligden çekildiği için  Binevlerspor hükmen 3-0 galip sayıldı.

B grubunda ilk hafta kısır geçerken sürpriz bir sonuç yaşanmadı.

 

TOROSLAR TEK ATTI

Alt yapı oyuncularından oluşan kadrosu ile sahaya çıkan Toroslar Belediyespor Koray Aydın Stadyumunda Akdenizgücü'nü ağırladı. Dengeli geçen karşılaşmada maç her iki tarafa da gitti geldi. Her iki ekibinde yakaladığı gol pozisyonlarında etkisiz olduğu karşılaşmada tek gol çıktı. Ev sahibi Toroslar bulduğu tek golle 1-0 3 puanın sahibi oldu.

Lige kötü bir giriş yapan Akdenizgücü en azından 1 puan beklediği karşılaşmayı 1-0 kaybederek lige kötü başlayan ekipler içinde yer aldı.

 

DENK TAKIMLARIN MAÇI

Yıllardır Süper Amatör ligde oynayan Kuvayi Milliyespor geçmiş sezonlarda olduğu gibi bu sezona da kötü başlangıç yaptı. Seyfi Ali Türkoğlu sunu çim sahada oynana karşılaşmada K.Milliyespor İdman Yurdu 1925'i konuk etti. Konuk ekibin daha etkili oynadığı maçta karşılaşmanın tek golünü atan taraf oldu. 1-0 öne geçen Kırmızı Lacivertli ekip kalesini iyi savununca lige iyi başlayan taraf oldu.

 

MERSİN 33 FK BİLDİĞİNİZ GİBİ

Her sezon şampiyonluğa oynayan Mersin 33 FK bu sezonda lige iddialı başladı. Toroslar Sunu çim sahada oyanan maçta Erdemli temsilcisi Erdemlispor ile açılış maçı oynadı. Maça istediği gibi başlayan Mavi Beyazlı ekip maçın bazı bölümlerinde zorlansa da karşılaşmada 2 gol atarak 2-0 kazandığı maçta 3 puanın sahibi oldu.

Büyük umutlarla Mersin'e gelen Erdemli ekibi 1 puan alabileceği maçı 2-0 kaybederek Erdemli'ye döndü.

Gurupta ki diğer maçta ise Çukurova Birlik FK da, Bozyazı Belediyespor'u 1-0, Mezitli 33 Spor da Erdemli Yörükspor'u 4-0 yenerek lige galibiyetle başlayan ekipler kervanına katıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA