Adana Baro Başkanı Mersin’de CHP delegesi oldu! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Adana Baro Başkanı Mersin’de CHP delegesi oldu!


 

Mersin’de CHP’li Mezitli, Yenişehir ve Tarsus belediye başkanlarının kurultay delegesi olamadığı il kongresinde Mersin Büyükşepir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in halasının oğlu Adana Baro Başkanı Semih Gökayaz, kurultay delegesi oldu! Partide isyan bayraklarının açılmasına neden olan bu duruma karşı zehir zemberek açıklamalar geldi. Parti emektarları koltuk koruma ve kayıkçı kavgası olarak yorumladığı bu olay karşısında sorumlulardan sandıkta hesap sorma çağrısı yaptı.

Hediye Eroğlu

 

CHP Mersin İl Örgütü, 38. Olağan İl Kongresini gerçekleştirdi. Tek listeyle gidilen kongrede liste mevcut il başkanı Koral Ömür yeniden seçilirken Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen kongreye ilişkin yaşananlara tepkiler devam ediyor.

 

İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI DELEGE OLAMADI

CHP’li ilçe belediye başkanlarının 26 kişilik kurultay delegesi listesinde yer almadığı kongreye ilişkin zehir zemberek açıklamalarda bulunan partililer, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in dizayn ettiği yönetime tepki gösterdi.

Kurultay delegesi yapılmayan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ise sessizliğini korudu.

 

HALA OĞLU KURULTAY DELEGESİ OLDU

En büyük tepkilerden biri Vahap Seçer’in halasının oğlu Adana Baro Başkanlığı yapan Semih Gökayaz’ın kurultay delegesi yazılması oldu.

Seçer ve ekibinin sık sık hukuk işlerini takip etmekle gündeme gelen Gökayaz’ın Adana’da ikamet ederken hasıl olup da Mersin’den kurultay delegesi olduğu merak uyandırdı.

 

MERSİN’DE BU GÖREVE LAYIK ADAM BULAMAMIŞLAR!

Parti emektarlarından Soner Yıldırım, sosyal medyadan tepkisini, “Adana Baro Başkanı Semih Gökayaz Mersin’den CHP Kurultay Delegesi Seçilmiş olması bana göre şu anlama geliyor: Mersin’de bu göreve layık adam bulamamışlar… Bu işte parmağı olan herkesi şiddetle kınıyorum!!!!” ifadeleri ile dile getirdi.

 

“EŞ DOSTUN EMEKSİZ BİR YERLERE GELMESİNİ SAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞIP EMEK VERMİŞİZ”

2011’de milletvekili adayı olduğunu anımsatan Yıldırım, 2015’de de aday adayı olarak eğilim yoklamasına girdiğini ve 13’ncü olduğunu anımsatarak, o günden sonra genç ve yeni simaların önünü açmak için hiç bir yere aday adayı olmadığını anımsattı.

“Ancak partili olmanın onur ve sorumluluğu ile ihraç cezası almama rağmen (ki hukuki süreçte cezam geri alındı) son seçimlere kadar maddi manevi partim için çalıştım.

Geldiğimiz noktada ki kanaatim; Bu güne kadar, bir kısım isimleri ve yandaşlarını makam mevki yapmak, koltuk sahibi yapıp nemalanmaları, eş dostlarının emeksiz bir yerlere gelmesini sağlamak için çalışıp emek vermişiz…

Son Mersin ilçe kongreleri süreci ve il kongresi açık seçik, yukarıda ki tespitlerimde yanılmadığımı ortaya koydu.

 

“KOLTUK KORUMA, KAYIKÇI KAVGASI”

Şimdi ortalıkta çok güzel hamisine sözler sarf eden şahsiyetler dolanıyor…Ki, kanaatimce bu şahsiyetler de aslında söylediklerine inanmıyorlar.

Zira: Mersin Büyük Şehir Belediye Başkanın kurultay delegesi olması, 3 büyük ilçenin seçilmiş belediye başkanının (Tarsus, Yenişehir, Mezitli) kurultay delegesi yapılmamış olması, Vahap beyin akrabası olduğu iddia edilen bir şahsiyetin Adana Baro Başkanı görevini yürütür iken Mersin’den delege yazılması gibi hususlar birlikte değerlendirildiğinde, ortada bir koltuk koruma, kayıkçı kavgası olduğunun açık göstergesidir.

Sonuç: Başta CHP’li seçmen olmak üzere diğer seçmenler partimizde olup bitenleri tebessüm ile izledikleri.

 

 

HESABI SANDIKTA SORULARACAK

İlk yerel seçimlerde: sağ duyulu CHP’li seçmenin bu olup biten kayıkçı kavgasının hesabını sandıkta soracağına yürekten inanıyorum. Ki yerel seçimlere kadar olan süreçte de bu kayıkçı kavgasının oluşumunda zerre katkısı olan her bir yerel yönetim kademesine talip olanların, başarısız olmalarını sağlamak için maddi manevi, her bir seçmen nezdinde çalışacağıma ve kayıkçı kavgası yapanlara siyaseten hesap soracağıma da söz veriyorum” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA