Barut: ‘AKP’deki tek adam siyaseti bizde de egemen oldu’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Barut: ‘AKP’deki tek adam siyaseti bizde de egemen oldu’


 

CHP Gülnar ilçe eski başkanlarından Ahmet Barut, il kongresine ilişkin açtı ağzını yumdu gözünü: “Ne yazık ki başaramadık. Sadece ve sadece kendi iktidarını düşünenlerin istediği tablo ortaya çıktı. Dilimizden düşürmediğimiz AKP’deki tek adam siyaseti bizde de egemen oldu.”

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de CHP Gülnar İlçe Başkanlığı ve yaptığı 2022’de Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Ahmet Gökulu ile yaşadığı problem sonrası görevinden istifa eden Ahmet Barut, partinin il kongresinde adeta açtı ağzını yumdu gözünü.

Parti emektarlarının 28 Mayıs akşamından buyana çok üzgü olduğunu söyleyen Barut. “21 yıldır ülkemize, insanımıza sanki planlı bir şekilde her türlü kötülüğü, ayrışmayı yapan bu gerici iktidardan kurtulmayı hepiniz gibi bende çok istedim. Ancak şu veya bu nedenle başaramadık. Bu konuda da en masum olanlar sevgili vatandaşlarımız, yurttaşlarımızdır. Biz CHP olarak kendimiz olmadık olamadık. Bizim gibi olmayanlara, kendimizi daha iyi anlatmak ve onları inandırmak yerine ne yazık ki onlara benzemeye çalışarak kazanacağımızı düşündük. Hâlbuki soldan, sosyal demokrasiden emeğin değerinden ve gücünden, cumhuriyetimizin kazanımlarından daha çok bahsetmeliydik. Kendi partililerimize güvenmeliydik, güvenmedik. Emek veren, çalışan, hayatını AKP ile mücadeleye adayanları millet vekili yapmalıydı, yapmadık. Kimleri aday gösterdik, devşirmeleri öne çıkardık, toplumda karşılığı olmayanları, güvenilmeyenleri sonradan gelenleri Türkiye’nin bir çok yerinde aday yaptık, vekil yaptık.

“BAŞKAN ADAYI ÇIKMAMAMSI İÇİN BASKI UYGULANDI”

Hak hukuk adalet demokrasi taleplerimizi genel başkanımızdan sade üyemize kadar yüksek sesle her ortamda söyledik. Ancak genel merkez dahil örgütlerimiz dahil neredeyse hiçbir organımızda bu istek ve talebe uymadık. Hiçbirimiz adaletli ve eşit bir ortam istemedik. Demokrasilerde çok adaylı yarış kadar doğal bir şey olamaz. Ancak Mersin’de iki dönemdir ikinci bir adayın çıkmaması için bize yakışmayan büyük bir baskı uygulandı, uygulanıyor.

 

“BELEDİYE BAŞKANLARI MAKAMIN GÜCÜNÜ KULLANDI”

Hepimiz tek adam rejimini yıkmak için mücadele ederken bazı belediye başkanlarımız gönüllere girip güçlenmeyi tercih etmesi gerekirken ne yazık ki parti üzerinde makamının gücünü kullanarak çok kötü, istenmeyen örnekler oluşturdular. 2 dönemdir il başkanlığı yarışı yapılması istenmiyor engelleniyor. Bunu yapanların partiye ve kendilerine ne kadar büyük zarar verdiğini görmediğini gözlemlemekten partim için büyük bir üzüntü duyuyorum.         

 

“İÇİMİZDE NE ÇOK TEK ADAM REJİMİ MERAKLISI VARMIŞ”

2017’den buyana değiştirmek istediğimiz tek adam rejimine meraklı ne kadar çok parti büyüğümüz, atanmış seçilmiş yoldaşlarımız varmış üzülerek bu süreçte onları da gördük. Beklenmedik bu seçim yenilgisinden sonra aslında gecikmiş olan kongre süreçlerinde bir kez daha şahit olduk ki parti içi demokrasiyi içselleştirememişi, pek de uygulamak istemediğimiz gün gibi açıkta. Mersin’de ne oldu sevgili yol arkadaşlarım; bilmeyenleriniz için söylüyorum.

 

“DEMOKRATİK BİR YARIŞ ORTAMI SAĞLANMADI”

50 ilden büyük en büyük ilçemiz Tarsus’ta üyelere haber bile verilmeden 184 mahallede sözde 2 gün içinde her şey tamamlandı. Yöneticilere helikopter tahsis etsek bile 2 günde başaramayacakları mahalle delege seçimlerini 2 günde yazdılar, çizdiler ve seçimi yaptık dediler. Yazdıkları delege listesinin gören bile olmadı, partide ilan edilemedi. Yenişehir’de kimsenin engelleyemediği demokratik bir delege seçimi yapıldı. Ancak orda da farklı gerekçelerle kazanan listenin 20 delegesini diğer listeye aktarılması sağlandı. Toroslar’da, Akdeniz’de, Mut’ta tek listeyle seçime gidilmesi için büyük bir baskı oluşturularak başarı olarak sunuldu. Diğer ilçelerimizde de istenilen beklenilen demokratik bir yarış ortamı ne yazık ki tam anlamıyla sağlanmadı.

 

“KENDİ İKTİDARINI DÜŞÜNENLERİN İSTEDİĞİ TABLO ORTAYA ÇIKTI”

Halbuki tüm partililerimizin bu büyük seçim yenilgisinden sonra istediği ve beklediği tek şey il ve ilçelerimizde danışma toplantıları yaparak seçim yenilgisini tartışmak eksik yanlarımızı görmek idi ve moral tazeleyerek yerel seçimlere hazırlanmaktı. Hemen sonra alınan kongre takvimi içinde de parti işi yarışın olabildiği kadar geniş ve demokratik bir şekilde olması idi. Ne yazık ki başaramadık. Sadece ve sadece kendi iktidarını düşünenlerin istediği tablo ortaya çıktı. Dilimizden düşürmediğimiz AKP’deki tek adam siyaseti bizde de egemen oldu.

 

“PARTİ İÇİNDE HER KADEMEDE ÖN SEÇİM TALEP EDİYORUZ”

Sevgili yıl arkadaşlarım bu kongreler ve kurultayımız sonrasında umarım hepimiz yönümüzü sola, parti içi demokrasiye ve cumhuriyetimizin kazanımlarına döneriz. Parti içinde her kademede ön seçim talep ediyoruz. Belediye başkanlarımız, millet vekillerimiz parti yöneticilerimiz aktif üyelerimizin doğrudan oylarıyla seçilmelidir. Delege sistemine son vermeyiz. Yurttaşlarımıza Mustafa Kemal Atatürk’ü, devrimciliği, yeniliği, laikliği, emeğin değerini anlatamıyorsak iktidar olamayız. Genel başkanlık yarışına katılan tüm yol arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Laiklik olmadan demokrasi olmaz, demokrasi olmadan hak hukuk adalet olmaz. Kongremizin Mersinimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA