CHP’ye kaymaklı maaşla kadrolaşma tepkisi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’ye kaymaklı maaşla kadrolaşma tepkisi!


 

Tek adam yönetimi ile CHP Mersin’de yaşananların Mersin’de gergin olan ipleri iyice gerdiğini söyleyen Suat yıldız, “Parti emekçilerinden çok parti yöneticileri ve meclis üyelerinin eşleri çocukları kaymaklı maaşlarla iş bulurken; sıradan üyenin çocukları işsizlik yüzünden intiharın eşiğindeler” dedi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’de uzun yıllar Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şube Başkanlığına da yapan Suat yıldız, olaylı CHP kongresine tepki gösteren isimlerden oldu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in hazırladığı tek listeyle gidilen seçimleri “Tek adam, CHP ve Mersin” başlığıyla sosyal medyada kaleme aldığı paylaşımla eleştiren Yıldız, sert ifadeleri ile dikkat çekti.

“Tek adam’ rejimine itiraz edenler söz konusu kendi menfaatleri olunca tek adam gibi davranıyorlar” diyen Yıldız şu ifadeleri kullandı; “Halkın tercih ettiği belediye başkanlarını il başkanı adayı tercih etmedi. İlginç değil mi? Halkın seçtiğini büyükşehir belediye başkanının emriyle il başkanı adayı tercih etmedi. Tarsus, Yenişehir ve Mezitli belediye başkanlarının delege yazılmamaları doğru olmadı. Etik olmadı. Şık hiç olmadı.

Belediye başkanlarını delege yazmayacak kadar ne yaşadınız da bu kadar nefret ettiniz?

Nasıl bir kin ve kibirdir?

 

“TEK ADAM GİBİ DAVRANMALARI SOSYAL DEMOKRAT BİR PARTİ ANLAYIŞINA SIĞAR MI?”

Peki göreve ‘getirilen’ il başkanı delege yazmadığı bu belediye başkanlarıyla nasıl çalışacak?

Tek adam rejiminden kurtulmaya çalışanların; tek adam gibi davranmaları sosyal demokrat bir parti anlayışına sığar mı? Delege yazılmayan belediye başkanları Büyük Kurultayda varsayalım ki başka bir adaya oy verdiler, en doğal hakları değil mi? Demokrasi de böyle bir şey değil mi?

 

“MERSİN'DE GERGİN OLAN İPLER İYİCE GERİLDİ”

Mersin'de gergin olan ipler iyice gerildi. Cumhur ittifakı safları sıklaştırırken; Millet ittifakı her alanda ayrışmaya ve ayrıştırmaya devam ediyor. Meclis üyeleri eşlerini, çocuklarını belediyelere yerleştirirken; halkın çocukları yine işsiz yine sefil ve yine yalnız. En önemlisi de umutsuz. Sosyal demokrat bir parti davranışı olmadığı gibi; ‘liyakatsiz’ davranışın da ta kendisidir. Parti emekçilerinden çok parti yöneticileri ve meclis üyelerinin eşleri çocukları kaymaklı maaşlarla iş bulurken; sıradan üyenin çocukları işsizlik yüzünden intiharın eşiğindeler.

 

CHP UMUT OLMAKTAN ÇIKTI /ÇIKARTILDI

Sıkça eleştirdikleri AKP uygulamalarından farklı tavır sergilemeyen CHP umut olmaktan çıktı /çıkartıldı. Bir yerlerde işe girmek ya da çocuğumuzu işe yerleştirmek için CHP'de il/ ilçe başkanı ya da meclis üyesi olmamız mı gerekiyor? Genel başkan tek adamsa onu ilde temsil eden başkan, yönetici ve belediye başkanları da tek adam gibi davranıyorlar.

Kısacası ‘bal tutan parmağını yalar’ misali.

Zavallı yoksul halkın parmağını her zaman arı sokuyor. Sıradan üyenin şansı bu sistemde asla yok. Eleştirdiğiniz partiden ve getirdiği sistemden şikayet etmeyin; aynısısınız. Bu davranış biçimlerinizle yok bir farkınız.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA