Felaketlere karşı sigorta bilinci artmalı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Felaketlere karşı sigorta bilinci artmalı!


 

Sigorta Haftası kapsamında halkı bilinçlendirmek amacıyla bir dizi etkinliğe imza atmaya hazırlanan sektör temsilcileri, “Sigortanın önemini kaybettiğimizde anlıyoruz!” diyerek, bir felaket anında yatırımları kurtarmanın mümkün olduğuna dikkat çekerek bilinçlenme çağrısı yaptı.

HEDİYE EROĞLU

 

Bu yıl 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında 12.si düzenlenecek olan Sigorta Haftası kapsamında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 30 No’lu meslek komitesi ve Mersin Sigorta Acenteleri Derneği MESAD’ın düzenlediği Sigorta Haftası bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

 

“SİGORTANIN ÖNEMİNİ KAYBETTİĞİMİZDE ANLIYORUZ!”

Bir otelde gerçekleştirilen toplantıda konuşan MTSO 30 No’lu Meslek Komitesi-Sigortacılık Hizmetleri Komitesinden Meclis üyesi Emel Bildik, toplumda sigortalılık bilincinin artması adına bu haftanın çok önemli olduğunu söyleyerek, bu hafta boyunca düzenleyecekleri farkındalık çalışmalarıyla bu bilincin oluşmasına katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

“Üzülerek belirtmeliyim ki sigortanın önemini maalesef o değerimizi kaybettiğimizde anlıyoruz” diyen Bildik, “Aracımız ile kaza yaptığımızda kasko ve trafik sigortasının önemini, işyerimiz yandığında işyeri sigortasının önemini, Tıpkı 6 şubat depreminden sonra zorunlu deprem DASK ve konut sigortasının önemini, özel hastane masrafları ile karşılaştığımızda tamamlayıcı sağlık sigortasının önemini anladığımız gibi…

Oysaki çok küçük birikimler ile zor kazandığımız değerlerimizin sigortaları yaptırılabilir. Yaşlılığımızda emekli maaşımıza destek olması rahat yaşam standartlarını sürdürmek için BES Bireysel Emeklilik Sistemlerine dahil olmalıyız. Hepimizin bizlere bir şey olur ise geride kalanlar için telaşlarımız var bunlar içinde hayat sigortaları yaptırılabilir” dedi.

 

“KAZANIMLARIMIZI KORUMAK ÖYLE SANILDIĞI KADAR ZOR DEĞİL”

Tıp dünyasında ‘önleyici tıp’ diye bir realite olduğuna dikkat çeken Emel Bildik, “Hastalık tedavisinin aksine hastalık meydana gelmeden hastalığın önlenmesi hem daha kolay hem de çok daha az maliyetli. Sigorta sektörüne de bu şekilde bakmalıyız. Az önce de belirttiğim gibi kazanımlarımızı korumak öyle sanıldığı kadar zor değil. Bugün bindiğimiz araçların fiyatlarına şöyle bir bakalım, ya da işyerlerimizde kullandığımız aletlere, demirbaş ürünlerin fiyatlarına, evlerimizdeki mobilyaların değerlerine, oturduğumuz evin değerine, kullandığımız cep telefonlarının bilgisayarların fiyatlarına, ektiğimiz biçtiğimiz gözümüz gibi baktığımız tarlamızdaki ürünün fiyatına…

Bakın liste uzadıkça uzuyor. Bahsettiğimiz bütün değerlerin aslında koruma altına alabiliriz. Bu ürünlerin hepsinin bir sigortası var ve bu sigortaları yaptırarak olası kazalara, afetlere karşı kolaylıkla koruma altına alabilir, başımıza gelebilecek bir felaket anında yatırımlarımızı kurtarabiliriz.

 

“SİGORTA YAPTIRMANIN ÖNEMİNİ KAVRAYAN BİREYLER YATIRIMLARINI KORUR”

Hazine Müsteşarlığı sigorta konusunun önemini 2011 yılında fark ederek Sigorta Haftası yapılması kararını aldı. Bu karar çok yerinde bir karar olsa da burada sadece sigorta sektörüne değil hepimize çok önemli görevler düşüyor. Nasıl her şeyin başı sağlıksa bilinçlenme konusunda da her şeyin başı eğitimdir. Millî Eğitim Bakanlığımıza burada öncü olmalı ve konuyu müfredatlarına alarak okul sıralarına taşımalı düşüncesindeyim. Sigorta yaptırmanın önemini kavrayan bireyler hangi işle uğraşıyor olurlarsa olsun yatırımlarını koruduklarının farkında olarak hareket edeceklerdir.

Biz sektör temsilcileri olarak bu hafta boyunca sigortanın öneminden bahsedecek, çeşitli platformlarda sigortalılık bilincinin arttırılması konusunda bir dizi çalışmalar yürüteceğiz. Sizlerden ricamız bizlere düzenleyeceğimiz etkinliklerde katkıda bulunmanız gazetelerinizin köşelerinde, internet sayfalarınızda radyo programlarınızda ve televizyon programlarınızda bizlere de yer vererek sigorta bilincinin artması için bizlere katkı sunmanızdır. Şimdiden vereceğiniz destek için teşekkür ediyor, hepinizin sigorta haftasını kutluyorum” diye konuştu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA