Saadet Mersin’e Gelecek ittifakını anlattı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Saadet Mersin’e Gelecek ittifakını anlattı


 

Saadet Partisi Mersin İl Başkanlığınca düzenlenen, “Millet – vekili” buluşmasında katılımıyla bir otelde düzenlenen toplantıya Saadet Partisi Samsun Milletvekili, Gelecek ile yaptıkları ittifak hakkında bilgilendirme yaptı.

HEDİYE EROĞLU

 

Saadet Partisi Mersin İl Başkanlığınca, “Millet – vekili” buluşması düzenlendi. Sivil toplum kurum kuruluş temsilcileri ve basın mensuplarının katılımıyla bir otelde düzenlenen toplantıya Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman da katıldı.

 

“MECLİSTE KONUŞAMIYORUZ”

İl Başkanı Mehmet Polat, toplantıda bir açılış konuşması yaparken daha sonra söz alan Milletvekili Karaman, “14 Mayıs’ta il başkanımızda söyledi, Saadet Partisi, Millet İttifakı içinden 10 vekil ile çıktı. Daha sonra parlamentoda tek başına milletvekillerinin konuşma hürriyetinin çok fazla olmadığını gördük. Yani bir dakika oda 600 milletvekilinden tuşa ilk basan 20 milletvekiline söz hakkı veriyorlar. Bu sözün de 30 saniyesi ‘muhterem başkan…’ çalışı ile gidiyor. 30 saniyede Mersin’in neyini söylersen söyle, hiçbir şey mümkün değil” dedi.

 

“SAADET- GELECEK GRUBUNU ANLATAMADIK”

Saadet - Gelecek Grubu olarak çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Polat, “İlk muhalefet grubumuz oldu ve meclisteki konuşmalarımız Türkiye’de yankı buldu. Ancak çok kısa sürdü bu. 14 Temmuz’da meclis tatile girdi. Çok çalıştığımız için tatile girdik. Yorulduk. Yani burada yorulduğumuzu kinaye olarak söylüyorum, çünkü biz diğer partilerle hep birlikte mecliste yaptığımız toplantıda 30 Temmuz’a kadar meclisin çalışması için karar almıştık. Ancak iktidar partisi tatil istedi. Saadet Partisi olarak bizim grup kurduğumuzu bazı illerdeki teşkilatlarımız dahi takip edemedi. Biz de artık millete gidip millet ile bir araya gelip, tüm meseleleri anlatalım. Buraya bunun için geldik.

Ancak esas olarak biz buraya sizi dinlemek için geldik. Kendi kentimizde ile ilgili konularda söylemek istediklerinizi dinlemek, sorulara cevap vermek istiyoruz. Bu amaçla her milletvekilimize 9 vilayet verildi. Ben geçen hafta Kayseri, Niğde, Nevşehir ve bu hafta da Gaziantep, Adana, Kahramanmaraş ve Kilis ile Mersin’de buluşmalar yapıyorum.

 

“BİZ HAYRA MOTOR, ŞERRE MOTOR OLACAĞIZ”

Yeni dönemde neler yapacağımızı, yeni dönemde muhalefet olarak Saadet – Gelecek Grubumuzun Erbakan hocamızın, ‘Biz hayra motor, şerre motor olacağız’ sözünden ilham alarak çalışmalarımız gerçekleştireceğiz. Yani iktidardaki partinin yöneticileri hayırlı ne kadar iş yaparsa biz bunlara yardımcı olacağız. Ama ülkenin yararına olmayan işlerde de bunlara engel olacağız. Her hangi bir muhalefet partisi de eğer hayırlı bir iş teklif ediyorsa meclise buna da destek olacak, yani muhalefet – iktidar ayrımı yapmayacağız.

 

“YENİ ANAYASA UZLAŞI İLE YAPILMALI”

2023 seçimleri zor şartlar altında geçti. Türkiye’de bir kutuplaşma, ötekileştirme yapıldı. ‘benden değilsen vatan hainisin’ denildi Devletin tüm imkanları kullanıldı.

Burada yeni bir dönem başlatıyoruz diye iktidar partisi konuşma yaptı ama yeni dönemde de kutuplaştırmanın, ötekileştirmenin devam ettiğini, muhalefetin suçlandığını örüyoruz. Oysa yeni dönem başlatmak ‘beyaz sayfa açmaktır’. Biz bu beyaz sayfanın açılmasını, ortaya konulmasını istiyoruz. Eğer biz iktidar ve muhalefet partileri bir araya gelip memleketin meselelerini konuşamaz, en zıt fikirde bile düşüncelerimizi söyleyemeyeceksek burada bir yol bulamayız. Şimdi yeni bir anayasa teklifi söz konusu. Aranızda uzlaşın deniliyor ama şimdi ise ‘siz anayasa tekliflerinizi bize getirin’ deniliyor. Böyle olmaz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA