CHP’DE SÖZDE DEMOKRASİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’DE SÖZDE DEMOKRASİ!


 

Mersin CHP’de adeta Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in tek adam anlayışıyla gerçekleşen sözde ‘demokrasi’ şöleni şeklinde geçen kongre büyük isyanlara sahne oldu!

HEDİYE EROĞLU

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP), Haziran ayında başlayan kongre takvimi kapsamında Mersin il teşkilatı yeni yönetimleri belirleme sürecini tamamlandı.

Mersin CHP’de baskı, mobbing, tehdit iddiaları gölgesinde ki delege seçimi ve ilçe kongrelerinin ardından yapılan il kongresinde tek listeyle sözde demokrasi şöleni yaşandı!

 

GAZİ’DEN ‘BASKI GÖRDÜM’ İDDİASI

Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan seçimler öncesi akşam saatlerinde Sibel Gelbul, il başkanlığına adaşlığını açıkladı. Adaylık için kongrede oy kullanacak 638 delegenin en az yüzde 5’inin imzasını alarak kongreye sunması gereken Gazi, herkesimden destek arayışına girdiğini duyurdu.

Ancak kongre sabahı adaylıktan çekildiği öğrenilen Gazi’nin yakın çevresine, aday olmaması için baskı gördüğünü söylediği iddia edildi.

 

SİYASET MATEMATİKTEN İBARET DEĞİLDİR

Dr. Sibel Gazi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “CHP parti tabanından ilkeli duruşlarına saygı duyduğum bazı dostlarımla bir araya geldik ve CHP kültüründe, geleneğinde var olan çok adaylı seçimlerdeki motivasyonu ve heyecanı yaşatma kararı aldık. Ortak öneri ile il başkanı adayı Sibel Gazi olarak belirlendi. Görev bildik.  Son anda bir taban refleksi olarak geliştiği için tek tek arayıp görüşemediğim büyüklerim, dostlarım affetsin. Zaman azdı. Elbette siyaset matematik ve sonuç %99 aşikar. Peki neden bunu gerekli gördük?

Kongrede konuşmamda yer vereceğim noktaları yazmıyorum. Burada başka bir kaç noktaya temas edeceğim.

Öncelikle siyaset matematik dahi olsa sadece matematikten ibaret değildir. Siyasette bazen %99 = %1 değerindedir. Zira nitelik ve duruş nicelikten önce gelir. Ve daima sıradışı insanlar tarihe not düşmüştür. Her şeyi sonuç alma, kazanma olarak görenler bunu asla anlayamaz. Çünkü onlar için siyaset, ticaretten farksızdır. Bizim derdimizse başka..

Öncelikle Mersin CHP siyaset tarihinin ilk kadın il başkanı adayıyım. Hiç bir belediye başkanının adayı değiliz.  Elbette tüm ilçeleri layığı ile yönetecek adaylarla kazanmak hedefimiz.

Örgütlerimize saygılıyız ancak onların veya kimsenin adamı değiliz. CHP ilkelerine bağlı,  tüm partililere eşit derecede saygılı yurtseverleriz. 

Dostlarım tek adaylı seçimler CHP tabanına ve topluma umut ve heyecan vermekten uzaktır. Totaliterliği çağrıştırır. Oysa demokrasi çok sesliliktir. Kendinden farklı düşüneni yaşatmak ve kulak vermektir. Nitekim bugün duyup arayanlar, “cumartesi zaten tek aday diye seçime dahi gitmeyecektim. Şimdi seni duyunca geleceğim’ dediler.

Sadece bugün değil, dün olduğu gibi her dönem başkanların etrafında oluşan çemberler nedeniyle kendisini yıllardır aidiyet duyduğu partisinde ötelenmiş hisseden, yok sayılan ve çeşitli sorunlar yaşatılmış üyelerimizin ‘Biz buradayız” mesajıdır. Önümüzdeki seçimler ve partimizin gelecekteki çizgisi hakkında görüşlerimiz ve önerilerimiz bulunmaktadır.

 

TAM AZİZ NESİNLİK KOMEDİ MALZEMELERİ…

Tabi gerekli olan imza sayısını toplamak için sadece bir kaç günümüz olabildi. İnanın 2 günde 20 yılda tanıyamadığım bazı insanları tanıyorum. Öyle ilginç şeyler yaşıyoruz ki işte tam da budur CHP’nin düzeltmesi gerekenler.. Tam Aziz Nesinlik komedi malzemeleri..

Erdoğan'ın çözdüğü bir toplumsal olgu var. Yıllardır bununla yönetiyor toplumu esasında:

Feodal ve demokrasiyi içselleştirememiş toplumlarda, özellikle sosyal devlet ile geleceğini güvende hissedemeyip daima ‘sırtında güçlü bir himaye’, ‘kayırma’ ve ‘bal tutan parmak olmayı’ arayan toplumsal kültürlerde çıkarlar değerlerden önemlidir.

 

ÇIKAR KARARININ ADI OLMUŞ GRUP KARARI

68 ve 78 kuşağı bunu aşmıştı. İdealizmle taşan o cesur yürekleri ile 80 öncesinde, 12 Eylül darbe faşizminde, işkenceler altında ölümü göze alıp devletin gücüne bile boyun eğmeyen insanlardan nerelere geldik? Devrimci geçmişi olanlar bile bir adayın, üstelik bir kadının en demokratik hakkı olan sadece aday olma hakkını edinmesi için imza atmaya korkuyorlar.. Deniz Gezmiş mezarından çıkıp bu günleri görseydi ne derdi acaba?

Bazıları da ‘hiç bir adaya imza vermemek için ekip kararı aldık’ modası uydurmuşlar. Çıkar kararının adı olmuş ekip kararı. Hani özgür iradeniz? Hani klavyede kül bırakmayan demokrasi aşkınız? İşte AKP nin ve kapitalizmin ‘her şey mübah’ kültürünün bize dönük yansımaları.. Her şeye rağmen 2 günde nerede ise imzaları tamamlıyorduk.

Dün az tanımakla beraber birbirimize sevgi ve saygı duygusu taşıdığımız Koral Ömür'ü arayarak başarı diledim. Ona: ‘Demokrasi şölenine dönecek bir kongrede seçilmek bir kişiyi taçlandırır. Ne o öyle tek adaylı sıkıcı bir seçim? Sizin yerinizde olsam diğer adayın çıkması için ben imza toplarım" dedim ve şakalaştık.

 

YAZIKLAR OLSUN KULA KULLUK EDENLERE

Bu yazıyı yazarken adaydım. Ancak az önce yol arkadaşlarımla toplandık. İki arkadaşın ezile büzüle dün verdiği imzayı ‘eşim Mezitli'de çalışıyor veya çocuğum büyükşehirde çalışıyor’ diyerek çekmesi, bir kaç dostun önce ‘seve seve’ deyip sonra örneğin Tarsus adayım zarar görür diye özür dilemesi gibi örnekler bizi düşündürdü. Sevdiklerimizi korku imparatorluğu çemberine sokmak istemem. Eşit olmayan şartlarda bir yarış olduğunu biliyordum ama bu kadar demokrasiden uzaklaştığımızı bilmiyordum.

Yazıklar olsun kula kulluk edenlere..

Partimiz bir an önce fabrika ayarlarına dönmelidir.

Son olarak anladım ki ben düzene uygun bir politikacı değilim. Günlük politikayı değil,  siyaseti seviyorum. Çünkü ben yiğit bir devrimcinin sıradışı ve gözükara kızıyım. Acımasız hesaplarla dolu düşüncelerle ruhumu kirletemem.  Böyle mutluyum.

Hayatta başarıyı maddiyatta arayanlara ve ruhunu satanlara inat ben yalnızca özgürlüğümün esiriyim” ifadelerine yer verdi.

 

MUHALEFET TEPKİSİ İLE KATILIM DÜŞÜK KALDI

Kongre ise, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bazı milletvekilleri ve ekibi ile desteklediği mevcut il başkanı Koral Ömür’ün başkanlığında ki tek listeyle yapıldı.

Bu durumdan rahatsız olan muhalefet kongreye düşük katılım ile tepkisini ortaya koydu.

Parti tabanının demokrasi ile bağdaşmayan uygulamalar gölgesinde yapıldığı için tepki gösterdiği kongrede yeni yönetim listesinin bizzat Vahap Seçer tarafından hazırlandığı iddiaları gündeme geldi. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA