PLASTİK ATIKLAR DENİZE BOŞALTILIYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PLASTİK ATIKLAR DENİZE BOŞALTILIYOR!


 

Avrupa’dan Türkiye’ye ithal edilen plastik atıkların bertaraf edildiği tesislerin adresi haline gelen Mersin, uluslar arası arenada gündem olurken denizlerdeki plastik atık kirliliği her geçen gün daha büyük boyutlara ulaşıyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Avrupa’dan özellikle de İngiltere’den gelen çöplerin Mersin’in Toroslar ve Akdeniz ilçelerini kapsayan Yalınayak bölgesinde granüre dönüştürüldüğü tesisler konutların içerisinde kalması nedeniyle halk sağlığını tehdit ederken konu bir kez daha uluslar arası arenaya taşındı. Yalınayak’taki tesisleri ekranlarına taşıyan İtalyan televizyonu belgesel çekerek İngiltere’yi çöplerini Türkiye’ye gönderme konusunda Avrupa Birliği Parlamentosuna şikayet ederken, son olarak İspanya televizyonu konuyu ekranlarına taşıdı!  

 

PLASTİK ATIKLAR ÖĞÜTÜLEREK DENİZE ATILIYOR

Mersin’in çığlığı uluslar arası arenada duyulurken halen daha ne Ankara’nın ne de yerel idarecilerin konuyla ilgili adım atmaktan yana bir duruş sergilememesine tepkiler artıyor.

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) Başkanı Sabahat Aslan, havaya, suya ve toprağa karışan zehir saçan atıkların her geçen gün arttığına dikkat çekti.

Aslan, “Mersin Limanı’ndan her ay başta Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden olmak üzere ithal edilen tonlarca zehirli plastik atığın ancak yüzde 7-8’lik oranı geri dönüşebiliyor. Geri dönüşemeyen yüzde 90’lık oranının bir kısmı geri dönüşüm tesislerinde yakılarak imha ediliyor. Zehirli plastiğin yakılması sonucu meydana gelen zehirli gazlar havayı suyu ve toprağı kirletiyor. Mersinde hep birlikte plastik atığın zehirli havasını soluyoruz. Geri dönüşüm tesislerinde yakılmayan plastik atıklar ise makinalarda öğütülerek denize atılıyor. Bunun sonucunda denizlerimiz kirleniyor” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA