Çocuk istismarcısı serbest kaldı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Çocuk istismarcısı serbest kaldı!


 

Mersin Toroslar’da 2022’de cinsel tacize uğrayan 16 yaşındaki kız çocuğunun davasında sanık, suçunun sabit olmasına rağmen hükmün açıklanması geri bırakılarak serbest kaldı. Avukat Ezgi Şimşek, itiraz ederek adalet istedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Çocuklara yönelik cinsel istismar davalarına ilişkin tepki çeken bir karara da Mersin’de imza atıldı. Mersin Toroslar’da 2022’de cinsel tacize uğrayan 16 yaşındaki kız çocuğu ile ilgili devam eden yargılama süreci kapsamında Mersin Adliyesi 8. Asliye Ceza Mahkemesinde karar duruşması görüldü.

Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Ezgi Şimşek, duruşmaya katılarak, olayın takipçisi oldu.

Mahkeme, çocuk hakları merkezimizin davaya katılma talebini kabul etti. Mahkeme, çocuğa karşı cinsel taciz suçunu işlediği anlaşılan sanığın cezalandırılmasına karar verdi.

Ancak sanığın suçunun sabit olmasına rağmen hükmün açıklanması geri bırakılarak serbest kaldı.

 

EN AĞIR CEZAYI ALMALI

Kararı değerlendiren Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Ezgi Şimşek, 2022’de yaşanan olayla ilgili duruşmada çocuğun yeniden dinlenmesi ve diğer delileler ile birlikte sanığın suçunun sabit olduğunun anlaşıldığını söyledi. Ancak hükmün açıklanması geri bırakılarak, 5 yıl denetimli serbestlik ile bırakıldığını aktaran Şimşek; bu duruma itiraz ettiklerini söyledi.

Ezgi Şimşek, cezanın en ağır hadden verilmesi hususunda gerekli itirazları yaptıklarını ve dosyanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA