İstiklal Caddesi eski haline dönsün! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İstiklal Caddesi eski haline dönsün!


 

Tek yön yapılması tepki çeken İstiklal Caddesi’nde esnaf ve bölge sakinlerinden eskiye dönülmesi için itiraz geldi. Mersin Çarşı Esnafları Derneği, caddedeki tek yön düzenlemesinin iptal edilmesi için 240 dilekçe toplayarak Büyükşehir’e başvurdu.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin çarşı esnafı, Büyükşehir Belediyesi tarafından tek yöne düşürülerek bisiklet yolu ile daraltılan İstiklal Caddesi’ndeki düzenlemelere isyan etti. Esnaf uygulamadan geri adım atılmasını istedi.

Mersin Çarşı Esnafları Derneği, caddedeki tek yön düzenlemesinin iptal edilmesi için 240 dilekçe toplayarak Büyükşehir’ başvurdu.

 

“BU PROJE HALKÇI VE PAYLAŞIMCI BİR PROJE DEĞİL”

Dernek Başkanı Bekir Algüllü, “Bizler İstiklal Caddesi ve çarşı esnafları olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan projeye itiraz ediyoruz. Bu proje halkçı ve paylaşımcı bir proje değildir. Esnafların ve halkın onayı alınmadan istiklal caddesi tek yöne çevrilmiş ve yol daraltılmıştır.

Bu yoldaki daralma ve ticaret atık tıkanıklığı Silifke Caddesi ve hastane caddesinin trafiğini de tıkanma noktasına getirmiştir. Öyle ki Pozcu ve Mezitli’de yaşayan Mersinliler artık kesinlikle araçlarıyla çarşıya gelmektedirler buda çarşı ekonomisini olumsuz yönde etkilemektedir.

“KEŞMEKEŞTEN DOLAYI HER GÜN KAZALAR OLMAKTA”

Daha üzücü olan şudur ki hemen her gün İstiklal Caddesi üzerindeki keşmekeşten dolayı sürekli motor ve bisiklet kazaları olmakta ciddi yaralanmalar meydana gelmektedir.

İstiklal caddesinin yapımında yer yönetimler yasasına aykırı uygulamalar mevcuttur. Meclisten ve anıtlar kurulundan onay alınmadan yolun ihalesi yapılmıştır. İstiklal Caddesinin proje tadilatı imar planı yapılmadan yolun ihalesinin yapılması, yolun yapılıp bitirilmesi ve aylar sonra imar planının çıkartılmaya çalışılması suçtur yasalara aykırıdır. Yol bittikten aylar sonra imar planı askıya çıkartılmıştır.

 

“İSTİKLAL CADDESİNİN TEK YÖNE ÇEVRİLMESİNE ÇARŞI ESNAFLARIMIZIN TAMAMI KARŞIDIR”

Tüm bu gerekçelerle istiklal caddesinin tek yöne çıkartılması askıdaki imar planına 240 bağımsız dilekçe ve tamamı istiklal caddesi çarşı esnaflarının imzasıyla plana itiraz ettik.

İstiklal Caddesinin tek yöne çevrilmesine çarşı esnaflarımızın tamamı karşıdır. Plana itirazlarımızı ilettik. İtirazlarımız dikkate alınmaz ise yolun yapımındaki kanun dışı uygulamaları mahkemelere taşıyıp yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz. Ümit ederiz ki çarşı esnaflarının haklı feryadı duyulur ve gerekenler yapılır” dedi.

NE OLMUŞTU?

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, geçen yıl Eylül ayında İstiklal Caddesi’nde yenileme çalışması başlattı. 3 etap halinde iki ayda tamamlanması planlanan çalışmaların ilk bölümü ancak Şubat ayında tam olarak bitirilmeden hizmete açılabildi. Düzenlemeler kapsamında İstiklal Caddesi, Tren Garı ile Özgür Çocuk Parkı kavşağı arası yaklaşık 1.2 kilometrelik mesafedeki cadde ulaşım ana planı doğrultusunda doğu-batı yönlü tek yön olarak projelendirildi.

Ancak gerek bölge sakinleri gerek esnaf ve gerekse de Mersinliler, İstiklal Caddesi’nde trafiğin tek yön olacak şekilde düzenlenmesinin trafiği rahatlatmadığını savunarak, düzenlemeye tepki gösterdi.

Tartışmalar devam ederken Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in İstiklal Caddesi’ndeki düzenlemeler ile ilgili aradan geçen 6 ayın sonunda imar düzenlemesini gündeme getirmesi eleştirilere neden oldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA