Süslü kadınlar, bisiklet farkındalığı için pedal çevirdi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Süslü kadınlar, bisiklet farkındalığı için pedal çevirdi


 

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Mersin’de ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’ etkinlikleri düzenledi. Bu kapsamda bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve kadının kamusal alanda daha fazla görünür olmasını sağlamak için kadınlar, Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda toplanıp bisiklet sürdü.

Haber Merkezi

 

Her yıl olduğu gibi bu sene de 16- 22 Eylül tarihleri arasında dünyanın pek çok yerinde kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası, Mersin’de de renkli görüntülere sahne oldu. Hafta kutlamaları kapsamında Türkiye’nin çeşitli illerinde eş zamanlı olarak ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’ etkinliği düzenlendi.

Bu kapsamda Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda bisikletlerini süsleyip rengarenk kıyafetleriyle alanı dolduran kadınlar, trafikte bisikletlilerin de var olduğu mesajını vermek için bir araya geldi.  Kadınları bisiklet sürmeye özendirmek ve vatandaşları bireysel araçlar yerine alternatif ulaşım metotlarıyla seyahat etmeye teşvik etmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, süslü kadınlar bisikletlerini toplumsal farkındalık yaratmak için sürdü. Özgecan Aslan Barış Meydanı’ndan başlayan bisiklet turunda kadınlar sırasıyla Mersin İdman Yurdu Meydanı, Muğdat Cami, Güven Sitesi, Forum AVM, Yenişehir İtfaiye Dairesi’nden turlayıp, Özgecan Aslan Barış Meydanı’na geri dönerek turlarını sonlandırdı.

 

“DÜNYA’NIN EN RENKLİ VE EN GÜÇLÜ TEK GLOBAL KADIN HAREKETİ”

Etkinliğin, dünyanın en renkli ve en güçlü tek global kadın hareketi olduğunu vurgulayan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nun Mersin Organizatörü Ebru Petek Budur, “Bu hareket, 2013 yılından itibaren Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında sürdürülebilir ve aktif ulaşım konularına dikkat çekmek üzere yapılıyor. Otomobilsiz Kentler Günü’nde, kadınların toplumda dilediği gibi görünür olmasının yanı sıra bisikletle birlikte daha görünür olmasını ve toplumun bisikletli ulaşımına yönelik saygı kazandırılmasına olanak sağlıyor. Ayrıca iklim krizine dikkat çekmek için karbon salınımın atmosfere yayılması gibi ekonomiden sağlığa, sosyal faydaya kadar çok önemli amaçları içinde barındırıyor” ifadelerine yer verdi.

 

“ETKİNLİK, KENTİN KÜLTÜREL VE SOSYAL MİRASINA DEĞERLİ BİR İMZA BIRAKIYOR”

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nu yapmaya başlayan 6.’ncı şehrin Mersin olduğunu ve 2015’ten beri her sene yapıldığını vurgulayan Budur, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleriyle Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nu yapıyoruz. Bu da kentin hem kültürel hem de sosyal mirasına, geleceğine çok değerli bir imza bırakıyor. Yıllar içerisinde gündelik yaşamlarında bisiklet kullanmayı alışkanlık edinen kadın sayısında çok büyük bir artış gözleniyor. Bisikletli kadının sokakta görünür olması aynı zamanda diğer erkeklerin, kadınların ve çocukların bisiklet kullanmaları için çok önemli bir rol model de oluşturuyor” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA