Yemek firmasını kimler besliyor? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yemek firmasını kimler besliyor?


 

Akkuyu’da 1500 işçi yediği yemekten zehirlenmiş, rahatsızlanan işçilerin hastanede ve şantiyedeki görüntüleri yayınlanmıştı. Sürekli şikayet alan firmanın iktidarla olan ilişkisi dikkat çekiyor.

Haber Merkezi

 

Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaatında çalışan en az 1500 işçi yedikleri yemekten dolayı zehirlenmiş, işçilerin şantiyede ve hastanedeki görüntüleri gündem olmuştu.

Sol Gazete’den Özkan Öztaş’ın haberine göre; uzun zamandır yemeklerin kalitesinden ve hijyeninden şikayetçi olduklarını ifade eden işçiler, yemeklerden sürekli yabancı malzemelerin çıktığını, uzun kuyrukların oluştuğunu ve yemeklerin hijyenik olmadığını belirtiyor. İşçiler şirketin sosyal medya hesabına yazdıkları yorumlarda "Kıymalı yemeklerden kemik çıkıyor, Yeşil fasulye yemeği yaprağıyla servis ediliyor, bir sürü şikayet var ama nasıl bir torpil işliyorsa kimse müdahale etmiyor, sorun aynı şekilde devam ediyor, Akkuyu'da binlerce işçinin ahını alıyorsunuz" ifadeleri yer alıyor.

Korona günlerinde dahi yemekhanede sosyal mesafe kuralı uygulamamasıyla gündem olan firmanın sicili kabarık.

Akkuyu'da işçilere yemek veren Taner Yemek firmasının aldığı ihalelere ve şirketlere bakınca AKP'ye yakınlığıyla bilinen şirketler ve devlet kurumları dikkat çekiyor. Akkuyu'da işçilerin zehirlenmesine sebep olan ve sürekli şikayetler alan şirkete servis edilen ihaleler gözden kaçmıyor.

 

İŞTE FİRMANIN ALDIĞI İHALELER

Taner Yemek firmasının kendi sitesinde duyurduğu ve yemek verdiği kurumlar ile firmalar arasında kamu kurum ve kuruluşları da yer alıyor.

Firmanın birlikte çalıştığı ya da daha önce çalıştığı aynı zamanda referans gösterdiği kamu kurumları arasında Kredi ve Yurtlar Kurumu, Milli Savunma Bakanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Belbeton A.Ş dikkat çekiyor. Akkuyu'daki zehirlenme vakasından sonra akıllara öğrenci yemekhanelerinde ve bazı askeri kışlalardaki zehirlenme vakaları ile arasında bir ilişki olup olmadığı ya da bu konuda şirketin herhangi bir yaptırımla karşılaşıp karşılaşmadığı soruları geliyor.

 

AKP'Lİ ŞİRKETLERDEN FİRMAYA 'TABAKTA İHALELER'

Firmanın internet sitesinde şirket politikaları bölümünde yaptığı duyuruda "Müşteri memnuniyetine her zaman en üst seviyede değer verecekleri, yasal şartlara uyacakları, ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemine uygun hareket ettikleri" gibi ifade yer alsa da firmanın Akkuyu'daki sicili kabarık. Yemek konusunda sürekli sorun yaşadıklarını ifade eden işçiler sorunlarını aktaracak yetkili bulamadıklarını söylerken şirketin aldığı ihaleler ise masaya tabakta servis cinsinden.

IC Holding, AKP'nin elektrik ihalelerini hediye ettiği Türkerler Holding, yine AKP desteğiyle aldığı ihalelerle bilinen Sinpaş GYO, depremden sonra birçok yapı ihalesini alan ve yönetiminde AKP'li isimlerin yer aldığı Sur Yapı, Akkuyu'da işçilerin zehirlenmesine sebep olan Taner Yemek firmasının birlikte çalıştığı firmalar arasında yer alıyor.

Buna benzer şekilde AKP ile ilişkileri güçlü olan, doğrudan ihale alan, zaman zaman vergi borçları silinen ya da geçmişte "FETÖ" ile ilişkisi olduğu bilinen şirketlerden Limak, Kalyon, Ak Yapı, Dumankaya, Kuzu Grup, Mustafa Ekşi, Çelikler Holding gibi firmalar öne çıkıyor.

Kamu kurumlarından ve AKP'ye yakın şirketlerden aldığı ihalelerle dikkat çeken Taner Yemek'in Akkuyu'da işçilerin zehirlenmesinden sonra bir yaptırıma uğrayıp uğramayacağı ise ilerleyen günlerde belli olacak.

 

“YEMEK HİZMETLERİNİ TÜRK TAŞERONLAR YAPIYOR”

Öte yandan işçilerin yemekten zehirlenmesine ilişkin dün Rus şirket Akkuyu Nükleer AŞ'den de bir açıklama yapılmış ve şirket "Tesisteki yemek hizmetleri Türk taşeron firmaları tarafından yapılmaktadır" diyerek sorumluluğun taşeronlarda olduğunu öne sürmüştü. Öte yandan şirket inşaat sahasında sağlık personelinin gıda denetimi için fazla mesai yapmasının uygun görüldüğünü duyurmuştu.

Şirketin açıklamasında ilk tıbbi müdahalenin yapıldığı işçi sayısı 925 olarak belirtilmiş ve 126 işçinin Silifke Devlet Hastanesi'ne yönlendirildiği kaydedilmişti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA