CHP’de gözler 23 Eylül’de! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’de gözler 23 Eylül’de!


 

CHP Mersin’de demokrasi ile bağdaşmayan baskı, işten atma tehdidi, mobbing gibi uygulamaların gündeme geldiği mahalle delege seçimleri ile ilçe kongrelerinin ardından il kongresi için sandığa gidilecek tarih belli oldu! 600 il delegesinin oy kullanarak belirleyeceği yeni yönetim için 23 Eylül’de sandığa gitmeye hazırlanan CHP Mersin İl Teşkilatında, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e karşı taban muhalefet hareketinin adayının yarışması bekleniyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP), Haziran ayında başlayan kongre takvimi kapsamında Mersin il teşkilatı için yapılacak seçim tarihi belli oldu.

Mersin’de kıran kırana bir yarışa sahne olan seçimlerde muhalefetteki taban hareketi özellikle partiyi dizayn etmek isteyenlere karşı büyük bir mücadele veriyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bazı milletvekilleri ve ekibi ile yaşanan çekişme de özellikle partililere yönelik işten çıkarma, mobing, baskı iddiaları her geçen gün daha çok gündeme geliyor.

 

TABAN DİZAYNDAN RAHATSIZ!

Ancak bu durumdan rahatsız olan muhalefet kanadında kaybedilen bölgelerde partiden istifalar giderek artıyor.

Mezitli’de başarılı olamasa da, Tarsus’ta tek liste ile gidilen ilçe kongresinin ardından muhalefetin güçlü olduğu Yenişehir’de de seçimi kazanan Seçer ve ekibinin artan baskısı soncu gündeme gelen istifalar özellikle sosyal medyada partiye yönelik eleştirileri de beraberinde getiriyor.

TEPKİLER İSTİFALARI GETİRİYOR

Mahalle delegelerinin ardından ilçe kongrelerinde seçilen il delegelerinin yüzde 80’inin Büyükşehir Belediye çalışanlarından oluşmasına isyan eden muhalifler, özellikle sosyal medya paylaşımları ile bu duruma sessiz kalan genel merkeze de tepki gösteriyor.

 

KONGRE TARİHİ BELLİ OLDU

Parti tabanı demokrasi ile bağdaşmayan baskı, işten atma tehdidi, mobbing gibi uygulamalar ile seçimlerin kaderine etki edilerek belirlenen yaklaşık 600 delegenin oy kullanacağı il kongresi öncesi ortak bir adayda uzlaşma arayışındayken, kongre tarihi de belli oldu.

İl Başkanlığından yapılan duyuruda 38’inci kongrenin 23 Eylül Cumartesi günü saat 10:00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacağı bildirildi.

 

SEÇER’E KARŞI MUHALEFETİN ADAYININ YARIŞMASI BEKLENİYOR

Çekişmeli bir yarışa ve büyük kavgalara gebe olan il kongresinde belirlenecek yönetim kurulu, kurultay delegeleri, disiplin kurulu gibi görevlendirmeler için aday olacak isimler sahada görüşmelere başlarken yönetim için Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e karşı taban muhalefet hareketinin adayının yarışması bekleniyor.

 

KİMLER ADAY?

Mevcut Koral Ömür henüz adaylığı ile ilgili bir açıklama yapmazken kulislerde aday olmayacağı konuşuluyor.

İl başkanlığı için şuana kadar parti içinde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in desteğiyle Tarsus’ta ilçe başkanlığı yapan Ozan Varol’un destekleneceği iddiaları gündeme geliyor.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA