Silifke Müzik ve Folklor Festivalinde sempozyum | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Silifke Müzik ve Folklor Festivalinde sempozyum


 

Haber Merkezi

 

50. Uluslar arası Silifke Müzik ve Folklor Festivali kapsamında Belediye Kültür Merkezinde “Geleneksel Silifke Festivalinin Türk Dünyasındaki Yeri” konulu sempozyum yapıldı. Eğitim emeklisi Kadir Kaynar’ın moderatörlüğünde gerçekleşen sempozyuma konuşmacı olarak Malatya İnönü Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yahya Başkan, Gagavuzya Moldova milletvekili İvanna Köksal, Kırım Mühendislik ve Pedagoji Üniversitesi Rektör yardımcısı İsmet Zaatov, Uluslar arası Türk Kültürü Teşkilatı temsilcisi Cavid Mövsümlü ve Türk Halk Müziği sanatçısı ve Silifke’nin fahri hemşerisi Bedia Akartürk konuşmacı olarak katıldılar.

Sempozyumda açış konuşması yapan Belediye Başkanı Sadık Altunok, dolu dolu farklı programlarla geçen festivalin panel ve sempozyum gibi etkinlikleri de içine almasının önemine dikkat çekti ve konuşmacılara teşekkür etti.

Uluslar arası festivallerin halkların ve özellikle Türk dünyasının kaynaşması bakımından çok önemli bir işlevi yerine getirdiği vurgulandı. 50 yıldır aralıksız sürdürülen Silifke festivalinin bu konuda Türk dünyasının bir araya getirilmesinde çok önemli çalışmalara imza attığına dikkat çekildi. Türkçe konuşan devletlerin ses yarışmasının Silifke’de yapılmasının hem ülkemizin hem de Silifke’nin ağırlığının Türk coğrafyalarında hissettirildiğine dikkat çekildi.

Bu güne kadar İstanbul ve Kazan’da üç defa gerçekleştirilen Türk vizyon projesinin Silifke Belediyesi önderliğinde diğer paydaşlarla Silifke’de gerçekleştirilmesinin kente ve bölgeye ciddi kazanımlar sağlayacağı dile getirildi.

Sempozyuma katılan konuşmacılara ise Belediye Başkanı Sadık Altunok tarafından 50. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali anısına bir de plaket verildi.

Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen sempozyuma Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, Belediye Başkanı Sadık Altunok, MHP Silifke İlçe Başkanı Kıvanç Derya, Cumhuriyet Başsavcısı Selam Eskiler, Adalet Komisyonu Başkanı Ferhat Korkmaz, Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kemal Balcı, Kardeş şehir Belarus-Orsha Belediye Başkan Yardımcısı Viktor Colochev, Kosova-Kazayak Belediye Başkanı Anatoly Uzun, Ticaret Odası Başkanı Nurettin Kaynar, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin, Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Gürbüz, Kamu-Sen Başkanı İbrahim Atalay, Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Temur ve mahalle muhtarları, Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun, belediye meclis üyeleri ve davetliler katıldılar.   


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA