‘Mersin Ana Konteyner Limanı en önemli önceliğimizdir’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Mersin Ana Konteyner Limanı en önemli önceliğimizdir’


 

DEVA Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, “Mersin Ana Konteyner Limanı en önemli önceliğimizdir.”

Haber Merkezi

 

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu'nu ziyaret etti. Mersin İl Başkanı Taner Işıkbay’ın da eşlik ettiği ziyarette, Mersin Limanında yaşanan sıkıntılar başta olmak üzere deniz taşımacılığı, ana konteyner limanının ülke ekonomisi için önemi ve gerekliliği üzerine fikir alışverişi yapıldı.

Mersin’in sorunları ve ihtiyaçlarını yakından takip ettiğini vurgulayan, Ekmen, “Mersin, lojistik sektörü, sanayi, tarım ve turizm potansiyeli ile tek başına Türkiye ekonomisine büyük güç verecek kapasiteye sahip. Konteyner kapasitesi 2 milyon olan bir limanı var ama ihtiyacı olan kapasite en az 15 milyon TEU. Bu ölçekte bir liman yapılması en elzem meselelerden birisi. Mersin’e 15 milyon konteyner kapasiteli liman yapın çok kısa sürede kendini amorti eder” dedi.

Mersin, yurtiçi ve yurtdışına olan bağlantı kolaylığının sağladığı avantajlarla yalnız Türkiye’nin değil, Doğu Akdeniz’in de en önemli liman kentlerinden biri olarak, söz konusu liman yatırımının yapılacağı en doğru seçenek olarak görüldüğüne vurgu yapan Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu da, “Gerek Ankara’ya yaptığımız gezilerde gerekse Mersin ziyaretinde bulunan ilgili bakanlar ve yetkililerin verdikleri sözlerinde durmalarını bekliyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA