Emekçilerin taleplerini dikkate alın | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Emekçilerin taleplerini dikkate alın


 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Mersin Şubeler Platformu üyeleri memurlara yapılan zam teklifine tepki gösterdiler. Emekçiler taleplerinin dikkate alınması için iktidara çağrı yaptı.

BARIŞ ÇOBAN

 

Milyonlarca memur ve memur emeklisini etkileyecek toplu sözleşme sürecinde pazarlık giderek kızışırken, emekçiler taleplerinin dikkate alınması için iktidara çağrı yaptı. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Şubeler Platformu, Eğitim Sen Mersin Şubesi’nin terasında bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamayı okuyan Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, “Hükümet bizleri yok sayan teklifini, tüm taleplerimizi dikkate alarak insanca yaşama yetecek oranda geliştirmelidir!” dedi.

 

“ÜLKEDE ÇOK UZUN SÜREDİR GECENİN KARANLIĞI HÂKİM”

Ülkede çok uzun süredir gecenin karanlığının hâkim olduğunu dile getiren sümbül, “Üstelik ülkeyi yönetenler attıkları her adımda üzerimize çöken karanlığı daha da zifiri hale getirmeye çalışıyor. TİS teklifleri ile bu karanlık artarak devam ediyor. Hükümet 6 milyonu aşkın kamu emekçisi ve emekliyi açlığa yoksulluğa ve antidemokratik ortamda soluksuz bırakmaya devam ediyor.

“İKTİDAR VE YANDAŞ KONFEDERASYON ARASINDA DANIŞIKLI BİR DÖVÜŞ YAŞANIYOR”

14 Ağustos günü hükümet bizlere altışar aylık dilimler halinde 2024 yılı için %14+ %9 maaş artışı, 2025 yılı için ise %6+ %5 maaş artışı ilk olarak teklif etmiştir. Bu teklife karşı KESK olarak üretimden gelen gücümüzle uyarıda bulunmuştuk. Bu uyarımız yerini bulmamış olacak ki hükümet 17 Ağustos 2023 tarihinde, kamu emekçileri ve emeklilerinin 2024-2025 dönemini kapsayacak toplu sözleşme görüşmelerinin genel taleplere ilişkin 3. Oturumunda iktidar ikinci teklif olarak 2024 yılının ilk altı ayı için %15, ikinci altı ayı için %10, 2025 yılının ilk altı ayı için%6 ve ikinci altı için %5 teklif etmiştir. Her gün biraz daha kötüye giden yaşam şartlarımızı görmeyen, krizin faturasını bir kez daha emeği ile geçinenlere, emeklilere çıkarmak isteyen iktidar son teklifini 22 Ağustos 2023 tarihinde açıklayacaktır. Şu ana kadar yaşananlar bir kez daha iktidar ve yandaş konfederasyon arasında danışıklı bir dövüş yaşandığını göstermektedir” diye konuştu.

 

“TİS MASASIYLA ALAY EDİLDİ”

Tüm bunlardan hareketle bugün ve yarın kamu emekçileri olarak alanlarda olacaklarını ve bu zulme sessiz kalmayacaklarını ifade eden Başkan Mahmut Sümbül, “22 Ağustos günü bölge illerimizden gelecek arkadaşlarımızla birlikte Ankara’da ÇSGB önünde kitlesel basın açıklaması yapılacaktır. Sadece 2024 yılı için ilk teklifteki oranlara birer puan artırılmak suretiyle getirilen bu teklifle adeta TİS masasıyla alay edilmiştir. Kira desteği sağlanması, vergi adaletsizliğinin giderilmesi, 3600 ek gösterge sorununun çözümü, seyyanen artışların taban aylığımıza yansıtılması ve artışın bundan sonra yapılması, mülakatın kaldırılması, kadın talepleri gibi onlarca genel talebimiz görmezden gelinmiştir. Yandaş konfederasyonla danışıklı dövüş şeklinde devam eden sürecin üyelerinin çoğunluğunu iktidarın belirlediği Hakem Heyeti ile ya da ikisi arasında gerçekleşecek mutabakatla tamamlanarak kamu emekçileri ve emeklilerinin bir iki yıl daha açlığa ve sefalete mahkûm edileceği anlaşılmaktadır.

 

EMEKÇİ EYLEMLER İLE SÜREVE MÜDAHİL OLACAK

Kamu emekçilerinin gerçek temsilcisi olan Konfederasyonumuz şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da fiili ve meşru mücadele anlayışımız çerçevesinde sürece müdahale edecek eylem ve etkinlikleri hayata geçirecektir. Bu çerçevede: Gücünü işyerlerinden ve emekçilerden alan bizler 21 Ağustos 2023 Pazartesi sabah saatlerinde başlatılıp 22 Ağustos 2023 Salı günü öğle saatlerinde sonlandırılacak şekilde işyerleri önünde, yemekhanelerde vb. grev sandıkları kurularak bağlı sendikalarımıza üye olsun olmasın tüm çalışanlardan ana taleplerimizin karşılanmaması durumunda grev isteyip istemediklerine dair oylama yapıyoruz.

Bizleri yıllardır siyasi iktidarın ve yine bu iktidarın Hakem Kurulunun iki dudağı arasından çıkacak kararlara mahkûm eden bu garabet sisteme karşı hangi sendikanın üyesi olursa olsun tüm kamu emekçilerini yoksulluk sınırı üzerinde insanca yaşamaya yetecek bir ücret, güvenceli istihdam demokratik bir çalışma yaşamı, grev hakkı ile tamamlanmış gerçek toplu sözleşme sistemi için her adımda omuz omuza vermeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA