Bir annenin zaferi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Bir annenin zaferi!


 

Akdeniz Belediyesi’nin hizmete açtığı ve okuma yazma kursundan meslek ve beceri kurslarına dek birçok alanda eğitim veren kültür ve sanat evleri, yaşamdan pek çok farklı hikâyeyi barındırıyor. Bu hikayelerden biri de 39 yaşındaki Remziye Fidan’a ait.

Haber Merkezi

 

Down sendromlu küçük kızının eğitim hayatına destek olabilmek için büyük bir özveri ve fedakârlık göstererek Akdeniz Belediyesi’nin sağladığı ücretsiz kurs sayesinde okuma yazma öğrenen Remziye Fidan, azmiyle birçok ebeveyne de örnek oldu. Akdeniz ilçesine bağlı Çilek Mahallesi’nde yaşayan 39 yaşındaki Remziye Fidan, özel eğitim ve ilgi gerektiren kızı Kevser’in eğitimine destek olabilmek, bu süreçteki ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla, Akdeniz Belediyesi’ne bağlı Çilek Mahallesi Kültür ve Sanat Evi’nde verilen ücretsiz okuma ve yazma kursuna katılarak 39 yaşında okuma ve yazmayı söküp, öğrenmenin yaşının olmadığını herkese gösterdi.

 

“YAŞIN HİÇBİR ÖNEMİ YOK, HERKESE TAVSİYE EDİYORUM”

Fedakarlığı ve azmi ile birçok anneye örnek olan Fidan, kızının öğretmenin tavsiyesi üzerine kursa başladığını ifade ederek; “Arkadaşlarımla kursa gelip 5 ayda okumayı ve yazmayı öğrendim. Kızım, özel bir çocuk. O’nun eğitimine yardımcı olabilmek adına benim de okuma yazma bilmem lazımdı. Bu sayede onun eğitimi ile yakından ilgilenebiliyorum, aldığı kurslara gidebiliyorum.

Okumam yazmam olmadığı günlerde bunun için başkasını gönderiyordum. Şimdi okuma yazmayı öğrendiğim için her şey daha kolay geliyor, özgüvenim yerine geldi, hayatımız kolaylaştı. Yaşın hiçbir önemi yok; okuma yazma bilmeyen herkese tavsiye ediyorum. Herkes okuyabilir, özellikle de özel çocuğu olan ebeveynler okuma yazmayı mutlaka öğrensin, çocuklarıyla daha yakından ilgilensin. Bize böyle bir fırsatı sağladığı için de Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

 

“AZMİ VE FEDAKARLIĞI İÇİN REMZİYE HANIMI TEBRİK EDİYORUM”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da Down Sendromlu çocuğu için ortaya koyduğu azmiyle diğer annelere de örnek olan Remziye Fidan ve kızı Kevser ile tanışmak ve hikayesini dinlemek için Çilek Mahallesi Kültür ve Sanat Evi’ni ziyaret etti.

Azmiyle herkese örnek olan anne Remziye Fidan ve kızı Kevser ile sohbet eden Başkan Gültak, ardından yaptığı açıklamada; “Buradaki okuma-yazma kursumuza 40 kursiyer başvuru yapmış, 20 kursiyerimiz de okuma-yazma kursunu bitirip sertifikalarını almış. Buraya da özellikle Remziye Fidan’ı, kızı Kevser için gösterdiği özveri için tebrik etmeye geldim.

Kevser’in hem eğitim süreci hem de sağlığıyla ilgili konularda anne, çok zorlandığını anlattı. Bu nedenle Fidan Hanım kendine bir söz vermiş ve okuma yazma kursuna başlamış. Bundan sonra Kevser’in hem eğitim, sağlığı hem de diğer konularda daha iyi ve daha kolay mücadele edebilecek, kızına çok daha rahatça destek verip yardımcı olabilecek” dedi.

 

“KURSLARIMIZ SAYESİNDE BİRÇOK İNSANIMIZ YENİ BİR HAYATA BAŞLIYOR”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Akdeniz Belediyesi’nin hizmete açtığı kültür ve sanat evlerinde pek çok farklı hikâyenin gün yüzüne çıktığını ifade ederek; “Biz seçilip göreve geldikten sonra hem meslek hem de okuma-yazma kurslarını hızla vatandaşlarımızın hizmetine açtık.

Tabi Akdeniz’de kültür ve sanat evlerimizin sayısını da arttırdık. Sunduğumuz bu hizmetten çok memnunuz. Çünkü birçok insan, eğitimler sayesinde yeni bir hayata başlıyor, hayata yeniden tutunuyor. Kadınlar ve gençlerimiz için kültür ve sanat evlerinde verdiğimiz farklı alanlardaki kurs ve eğitimlerimiz devam edecek” şeklinde konuştu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA