Anamur yeni sezon öncesi muz fiyatı için buluştu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Anamur yeni sezon öncesi muz fiyatı için buluştu


 

Yaklaşan muz kesim sezonu öncesi istişarelerde bulunmak üzere üreticilerle bir araya gelen üretici ve komisyoncular, fiyat belirlenmesinden maliyet artışlarına kadar bir çok konuda sorunlar ve çözüm önerilerini tartıştı.

İBRAHİM YÜNCÜLER

 

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi, yaklaşan muz kesim sezonu öncesi istişarelerde bulunmak üzere üreticilerle bir araya geldi

Toplantıya Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuna, Anamur Hal Derneği Başkanımız Ali Çevik, Oda Yönetim Kurulu Muhasip üyesi muz üreticisi ve komisyoncu Durmuş Ali Çelik ile Anamur ve Bozyazı İlçelerinde faaliyet gösteren muz üreticileri; İsmail Deniz, Ersin Öztürk, Mikail Bahar Bulut, Soner Cedit, Ali Ufuk Yılmaz, Mevlüt Saydam ve Özay Özateş katıldı.

Üretici ile aracı ile arasındaki yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırarak aralarındaki diyalogu güçlendirmek için yapılan istişare toplantısında sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.

 

YENİ SEZONDA FİYAT NE OLACAK?

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Tuna, toplantı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Şahsımın koordinatörlüğünde yapılan toplantıda muz kesim sezonu öncesi sera bakımı, işçilik, gübre, ilaç vb. maliyetler de son zamanlarda ortaya çıkan artışlar ile güncel Anamur muzu alış ve satış fiyatları değerlendirmiştir. Katılımcıların görüş ve önerileri de dinlenerek yapılan toplantıda bir çok yerde yetişen farklı menşeli muzların Anamur muzu adı ile satılmakta olduğu dile getirilerek halen MUZBİR’in tasarrufunda bulunan Anamur Muzu coğrafi işaret belgesinin etkin bir şekilde kullanılması gerektiği dile getirildi.

 

ÜRETİM MALİYETİ İLE SATIŞ FİYATI ARASINDA MEMNUNİYETSİZLİK VAR

Anamur ve Bozyazı ilçelerimizde üretiminden işlenmesine ve nihai tüketiciye ulaşmasına kadar binlerce ailenin geçimini temin etmekte olan Anamur muzunun üretim maliyeti ile satış fiyatı arasında yaşanan memnuniyetsizliklerin ortadan kalkması hususlarında odamızın destek olmaya devam etmesi talep edildi.

Karşılıklı istişare toplantımıza katılarak daha verimli geçmesini sağlayan, sivil toplum kuruluşları temsilcilerimize ve odamız üyesi aynı zamanda tarımsal ürün yetiştiriciliği işi ile iştigal eden Komisyoncu üyelerimiz ile Anamur ve Bozyazı İlçelerimiz Muz Üreticilerine teşekkür ediyoruz. Anamur Ticaret ve Sanayi Odası olarak bölgemizin tarımının, turizminin ve ticaretinin önündeki engellerin kaldırılarak ekonomik olarak gelişmesi için gerekli olan girişimlerde bulunmaya devam edeceğiz” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA