MEÜ Turizm Fakültesi’nin atlasları yayınlandı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ Turizm Fakültesi’nin atlasları yayınlandı


 

Haber Merkezi 

 

Ülkemizde önemli bir ihtiyacı giderecek olan “Akdeniz Bölgesi Atlası”, “Ege Bölgesi Atlası” ve “Mersin Turizm Atlası” Mersin Üniversitesi (MEÜ) Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Atasoy tarafından yayımlandı.

Veri toplama sürecini 2014 yılında Mustafa Kemal Üniversitesi’nde çalıştığı yıllarda başlatan Prof. Dr. Atasoy, daha sonra atandığı Uşak Üniversitesi’nde de çalışmalarını sürdürdü. MEÜ Turizm Fakültesi’ne atandıktan sonra çizimlerini sonuçlandıran Atasoy, bu konudaki önemli bir açığı tamamlamış oldu.

Prof. Dr. Atasoy “Mersin’in ilçelerini bölümler halinde ele alan 'Mersin Turizm Atlası' 286 sayfadan oluşmaktadır. İlçelerin turistik yer ve ürünlerin dağılışından oluşan bu atlas, İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca, Rusça ve Arapça dillerine çevrilmiştir. Her kesimin yararlanabileceği eserler olmasını diliyorum” dedi.

 

ATLASTA NELER VAR?

Prof. Dr. Atasoy; birçok hedefi gerçekleştirmek amacıyla 234 adet haritanın bir araya getirilmesi ile “Akdeniz Bölgesi Atlası”nın oluşturulduğunu dile getirdi. Atlasta, fiziki haritalar, yapısal haritalar, iklim haritaları, hidrografya haritaları, bitki örtüsü haritaları, toprak haritaları, mağara dağılışı haritaları, ova haritaları, yerleşme haritaları, nüfus haritaları, tarım haritaları, ulaşım haritaları, maden dağılış haritaları ve turizm haritaları yer alıyor.

Yoğun bir çalışmanın eseri olan “Ege Bölgesi Atlası” ise 258 haritadan oluşuyor. Çok geniş bir içeriğe sahip olan bu atlasta; yapısal özellikler, fiziki ortam özellikleri, hidrografya özellikleri, bölgenin ovaları, akarsu havzaları, iklim özellikleri, bitki örtüsü, toprak özellikleri, beşeri ve ekonomik özellikler, tarımsal faaliyetleri, madenler, ulaşım özellikleri, turizm özelliklerini içeren haritalar bulunuyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA