‘Doğayı katledenlere karşı Akbelenlilerin yanındayız’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Doğayı katledenlere karşı Akbelenlilerin yanındayız’


 

Akbelen Orman’ında gerçekleşen doğa katliamına tepki gösteren Eğitim - İş Mersin Şube Başkanı Tekin, “Bu ülkeyi emperyalistlerin ve yerli işbirlikçilerin talanına karşı koruyacağız. Doğayı karartmayın! Ellerinizi ağaçlarımızdan ve köylerimizden çekin!” dedi.

BARIŞ ÇOBAN

 

Eğitim - İş Sendikası Mersin Şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Mersin Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Mersin Şubesi, Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği (YKKED) Mersin Şubesi ve 29 Ekim Kadınları Derneği (29 EKİM DER) Mersin Şubesi, Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleştirdiği ortak basın açıklamasıyla Akbelen Ormanı’nda gerçekleşen doğa katliamına tepki gösterdi. STK’lar adına açıklamayı Eğitim - İş Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin okudu. Tekin, doğa katliamına karşı Akbelenlilerin yanında olduklarını söyledi.

 

İKTİDAR ORMANLARI DEĞİL ŞİRKETİLERİ KORUYOR

Eğitim - İş Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin, Üzerinde kişisel mülkiyet kurulamayacak su, toprak ve orman gibi doğal varlıkların, ülkeyi küresel sömürgeci sistemin açık pazarına dönüştüren, gözün görebildiği her şeyi alınıp satılabilen piyasa girdisi olarak gören anlayış tarafından hoyratça yağmalanmakta olduğunu ifade etti.

Sermayenin rantı; doğayı, yaşamı, insanı, hayvanı, canlıyı ve tüm değerleri yok etme pahasına kendini üstün görmekte olduğunun altını çizen Tekin, “Bu yağmacı, talancı, kişisel zenginleşmeyi doğanın dengelerinin ve halkın refahının üzerinde gören anlayış bugün Akbelen Ormanı’nı yok etmeye çalışıyor. Akbelen Ormanı'nda ağaçlar jandarma eşliğinde kesilmeye devam ediliyor. İktidar ormanı değil kömür madenini genişletsin diye Limak ve İÇTAŞ ortaklığındaki Yeniköy – Kemerköy (YK) Enerji’yi koruyor. İktidarın ve sermayenin rant sistemine karşı doğasını korumak için 2 yıldır direnen köylülere ve yaşam savunucularına ise hukuksuz bir şekilde jop, biber gazı ve TOMA’larla orantısız güç uygulanıyor” dedi.

 

HALK FAKİRLEŞİYOR, İKTİDAR YANLIŞI ŞİRKETLER ZENGİNLEŞİYOR

Tekin, şöyle devam etti: “Tüm dünyanın iklim değişikliği mücadelesinde termik santrallerin kapatılması gündemdeyken, Türkiye’de kömür ‘yağma-talan’ politikasının temel direklerinden biri haline gelmiştir. Dünya yenilenebilir enerjiye geçerken, AKP’nin ‘yerli-milli’ enerji politikası kömüre dayanmaktadır. Açılan santraller için kredi veren yurt dışı kuruluşlar teminat olarak kömürlü santraller yapıyor ve bir engelle karşılaşmıyor. Sonuç olarak da toplumuyla ve doğasıyla hiçe sayılan bir ülke ve zenginleşen iktidar yanlısı enerji şirketleri oluyor.

 

“BİNLERCE YILLIK KÜLTÜR MİRASIMIZ YOK EDİLİYOR”

Oysa ki Elektrik Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) verilerine göre, YK Eneriji’ye ait Yeniköy ve Kemerköy Termik santrallerinin toplam kurulu gücü 1100 megavat, yani Türkiye’nin enerjisinin sadece yüzde 1'ini üretiyor. Yüzde 1 için, yüz yıllık zeytin ve çam ağaçları, birçok canlının yaşam alanı, arkeolojik sit alanı içindeki binlerce yıllık kültür mirasımız yok ediliyor.

Akbelen’de, Jandarma sert, ağaçlar ölü, rant korkunç. Doğanın yıkımına ve doğayla iç içe yaşayan halkın yaşam alanlarını yok etmeye yönelik bu girişimlerin bir başka amacı köylerde hayat süren yüz binleri, şehirlerde üç kuruşa çalışacak köleler haline getirmek. Ve bu yöntemle insansızlaştırılan kırsal alanlardaki rantı şirketlerin tekeline teslim etmek.

 

“DOĞAYI KARARTMAYIN!”

Mersin’de, toplumsal yaşama yön veren İMECE Grubu bileşenleri Eğitim-İş Sendikası, ADD, ÇYDD, YKKD, 29 Ekim Kadınları Derneği olarak, Türkiye’nin doğal yapısı üzerinde büyük tahribatlara neden olacak her türlü ticari rant projesinin karşısındayız. Bu ülkeyi emperyalistlerin ve yerli işbirlikçilerin talanına karşı koruyacağız. Doğayı karartmayın! Ellerinizi ağaçlarımızdan ve köylerimizden çekin!”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA