‘Enerjisa haksız kazanç elde ediyor’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Enerjisa haksız kazanç elde ediyor’


 

Mezitli Siteler Arası Dayanışma Derneği, Enerjisa’nın kentte sürekli olarak elektriği kesmesine ve her sitenin jeneratörle ürettiği enerjiden ücret alarak haksız kazanç sağlamasına tepki gösterdi.

BARIŞ ÇOBAN

 

Mezitli Siteler Arası Dayanışma Derneği Yönetim kurulu, dernek binaları önünde Enerjisa’nın göz göre göre kentte elektriği kesmesine ve her sitenin jeneratörle ürettiği enerjiden de ücret almasına basın açıklaması yaparak tepki gösterdi. “Enerjide haksız kazanca son” yazılı pankartın açıldığı açıklamada, basın metnini yönetim kurulu adına Alaatin Şuvak okudu.

 

EKONOMİK OLARAK SIKINTILI BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ

Alaatin Şuvak, toplum olarak ekonomik açıdan sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini ifade etti. Yaşanan hayat pahalılığının yaşamı olumsuz etkilediğini belirten Şuvak,  “İktidar önle almıyor, alamıyor, muhalefet yeterli tepki veremiyor. İktidar, yaşamı kolaylaştırmak, haksız kazancı önlemek gibi bir görevi olduğu unutmamalı. Enerjisa göz göre göre kentte elektrik kesiyor. Her sitenin jeneratörle ürettiği enerjide de ücret alıyor. Buna ses çıkarılmıyor. Enerjisa neden elektrik kesintisi ile uğraşmıyor da jeneratörde üretilen enerji de haksız kazanç elde etmek için uğraşıyor” dedi.

 

ENERJİSA HAKSIZ KAZANÇ ELDE EDİYOR

Enerjisa’nın elektrikte kesintiye uğrattığı sitelerde, apartmanlarda ve işyerlerinde kendisinin üretmediği, jeneratörlerin ürettiği ölçüm sayaçlarında akan enerjinin parasını aldığını söyleyen Şuvak, şöyle devam etti:  “Enerjisa yasal boşlukta yararlanıp, haksız kazanç sağlıyor. Yönetimler, sitesi aydınlansın diye çabalıyor, mazota ayrı ve üretilen enerjiye ayrı olmak üzere iki kez ücret ödüyor. Bu sitede yaşayan halkı ve site yönetimini ekonomik olarak sıkıntıya sokuyor. Her şeyin enerjiye bağlı olduğu ülkede enerjiyi özeleştirmek başlı başına sorun oldu. Enerji özeleştirildikten sonra sık sık kesintiler, zamlar ve haksız kazan başladı. Bunlara  dur denilmiyor.

 

ENERJİSA’YA ÇAĞRI

Tek tek her site yönetimi bu haksız kazanç edinmeye karşı dilekçe ve itiraz etmişler. Sonuç yok. Ama Enerjisa haksız kazanca devam ediyor. Bu haksızlığı durdurmak için site yönetimleri olarak ortak adım atalım. Biz Mezitli Siteler Arası Dayanışma Derneği olarak, bu haksız kazanca dur demek için kamuoyunu bilgilendirerek ve hukuki yollara başvuran sitelerin yanında olacağız.

Enerjisa'ya çağrımızdır; Sitelerin jeneratörünün ürettiği enerjide alınan paraların site yönetimine geri ödensin.

Jeneratörler tarafında üretilen enerjiyi, Enerjisa satın alsın ya da aynı sayaçtan geçmeyen bir yol bulunsun.

Enerjisa bu zamana kadar haksız olarak aldığı paraların karşılığı olarak, sayaç çıkışı ayrı bir apart yapsın. Jeneratör enerjisini ücretlenmeyi önlesin, masrafını karşılasın.

Site elektrik projeleri yapılırken, kesinti, sayaç ve jeneratörde üretilen enerjiden dolayı ücretlenmeye son versin. Halkın zarara uğratılmasını önlemek için yeni önlem alsın.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (2)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA