KKTC’li başkan Silifke’yi gezdi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KKTC’li başkan Silifke’yi gezdi


 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mesarya Belediye Başkanı Ahmet Latif ve beraberindeki heyet Silifke’ye geldi.

Haber Merkezi

 

Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Silifke’ye gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC) Mesarya Belediye Başkanı Ahmet Latif ve beraberindeki heyeti Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner ve Belediye Başkan Yardımcısı Enes Buğra Genç karşıladı.

Silifke’ye ilk defa geldiğini belirten Mesarya Belediye Başkanı Ahmet Latif, “Bizleri buralara getiren en önemli değerlerin başında güçlü bir kardeşlik bağımızın olmasıdır. KKTC ile Anavatanımız Türkiye arasında ve insanlarımız arasında bir gönül bağımız ve kan bağımız vardır. Kıbrıs halkı olarak Türkiye’mizi ve insanlarımızı seviyoruz. İlk defa geldiğim ve çok beğendiğim bir şehir olan Silifke’mizde olmaktan çok mutluyum. Yemyeşil tarım alanları, denizi, tarihi yerleri, Göksu ırmağı, doğası ve havasının yanı sıra sıcaklı ve misafirper insanların yaşadığı Silifke’de olmaktan son derece memnunum. Biz Mesarya ve Silifke Belediyeleri arasında bir gönül köprüsü kurmak istiyoruz. İki şehir arasında var olan bağlarımızı daha da güçlendireceğine inandığımız kültürel ve sosyal projeler üzerinde bir çalışma yapmak istiyoruz. Bizleri sıcak sevgi ve çok güzel bir misafirperverlikle karşılayan Silifke Kaymakamımız Abdullah Aslaner ve Belediye Başkan Yardımcımız Enes Buğra Genç’e çok teşekkür ediyorum. Halkımız ve şehirlerimize fayda sağlayacak projeler ortaya koyabilmek için Silifke-Mesarya belediyesi olarak karşılıklı görüşmelerimize devam edeceğiz” dedi.

Kıbrıs ve Kıbrıs halkına büyük bir önem verdiklerin hatırlatan Silifke Belediye Başkan Yardımcısı Enes Buğra Genç’te konuşmasında, “KKTC ve Türkiye’miz ayrılmaz bir bütündür. Silifke’de yaşayan vatandaşlarımız da aynı ülkemiz insanı gibi Kıbrıs’a yürekten bir sevgi beslemektedir. Bu sevginin Silifke ve Mesarya Belediye arasında geliştireceğimiz iş birliği ile daha da verimli hale gelmesi en büyük temennimizdir. Önümüzdeki aylarda KKTC Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar’ın da katılımıyla Yeşilovacık mahallemizde  Rauf Denktaş Parkımızın açılışını yapacağız” diyen Başkan Yardımcısı Genç, şehir dışında olması nedeniyle programa katılamayan Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok’un selam ve sevgilerini ileterek günün anısına da bir de plaket sundu.

Yavru vatan KKTC’den gelen misafirlere ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren İlçe Kaymakamı Abdullah Aslaner’de, Silifke ve Mesarya Belediyeleri arasında kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla yapılan ziyaretin oldukça verimli geçtiğini ifade ederek, heyete dünyaca ünlü Silifke yoğurdu ikram etmeyi de ihmal etmedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA