Tarsus CHP’de sulh mu sağlandı? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus CHP’de sulh mu sağlandı?


 

Mahalle delege seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan arasında büyük çekişme yaşanan Tarsus’ta ilçe teşkilatının olağan kongresi tek listeyle yapıldı. Seçimde Selahattin Şahin başkan seçilirken Bozdoğan birlik beraberlik mesajı verdi.

HEDİYE EROĞLU

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP), Haziran ayında başlayan kongre takvimi kapsamında ilçe ve il delege seçimlerine ilişkin sürecin tamamlanması ile ilçe kongreleri yapılıyor.

Mersin’de bu kapsamda hareketli günler yaşanıyor. İlçe kongreleri öncesi büyük çekişme yaşanıyor. Seçimlerde özellikle bazı güç odaklarının partiyi dizayn etme çabalarına tepkinin göstergesi niteliğinde sonuçlar ortaya çıkıyor.

 

TARSUS GERİLDİ!

Gerilimin yaşandığı bölgelerin başında Tarsus geldi. Mahalle delege seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan arasında büyük çekişme yaşandı.

Nüfus bakımından da 26 ilden daha büyük olan ve il olma adına büyük bir çaba sarf eden Tarsus’ta çekişme ilginç gelişmelere sahne oldu.

Tarsus’u 2019 seçimlerinde 25 yıl aradan sonra 95 bin oy alarak CHP’ye kazandırmasına rağmen o günden buyana Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile yıldızı barışmayan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan arasındaki çekişme ilçe delege seçimlerine de yansıdı.

Seçer’in, önceki dönem belediye başkanı olmasına rağmen parti delegesi seçilmesinin önünü kesmesini unutmayan Bozdoğan bu defa işi sıkı tutsa da ilçe yönetiminin karşı tutumu işini zorlaştırdı.

Mevcut ilçe başkanı Ozan Varol ile Bozdoğan’ın desteklediği delege adaylarının yarışı, üye listelerinin askı sürecinde dahi gerilimlerle başladı. Gerek listelerin asılmasındaki aksaklıklar gerekse de genel merkez 27 günlük süreç açıklarken, 26 ilden büyük olmasına rağmen parti ilçe yönetimince seçimlerin iki günde tamamlanması kararı büyük tepki çekti.

 

SEÇİM 2 GÜNE SIĞDIRILDI

CHP’liler Tarsus’ta yapılacak kongrenin ‘oldu bittiye’ getirilmek istendiğini savunarak, ilçe örgütünün 180 mahallede iki günde delege seçimi yapmasını yangından mal kaçırmak olarak yorumladı.

Öte yandan Tarsus’un Aladağlı Mahallesinde delege seçimlerinin tutanakla yapıldığı ortaya konsa da yapılmadığı ortaya çıkmıştı. Tutanak skandalının yankıları sürerken yeni skandal Verimli Mahallesinde patladı. İlçe yönetimince belirtilen gün ve saatte mahallede seçim için ne sandık konulduğu, ne de mahalleye gidildiği ortaya çıktı.

 

MAVİ LİSTE KAZANDI

Bu gelişmeler ışığında ilçe kongresi öncesi CHP Tarsus İlçe örgütünde, 180 mahallede delege seçimleri iki günde tamamlanırken 400 ilçe kongre delegesi, üyelerin oylarıyla belirlendi.

Delege seçimlerini Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer destekli mavi liste kazanırken, bu süreçte CHP’nin Tarsus’taki önemli isimlerinden Alptekin Eser söz konusu antidemokratik uygulamalar ile ilgili sık sık ilçe yönetimlerini eleştiri bombardımanına tutarak, sert ifadeler kullandı.

 

CHP TARSUS’TA TEK LİSTELİ SEÇİM

Bu kapsamda büyük çekişmeler yaşanan Tarsus’ta Yunus Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen Olağan İlçe Kongresinde mevcut başkan Ozan Varal aday olmadı.  İlçe kongresinde tek listeyle seçime giren Selahattin Şahin, başkanlığa getirilen isim oldu.

 

BOZDOĞAN’DAN BİRLİK BERABERLİK MESAJI

Kongreye katılan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ise “Birlik ve beraberlik içerisinde olacak bu seçimin bizleri yeni bir zafere götüreceğinden kesinkes eminim. Bir destan yazıldı 25 yıl sonra seçim kazanıldı Mersin’de.

Türkiye genelinde yüzden 50’den fazla yönetimi tamamen Cumhuriyet Halk Partisine veren bir halk vardı. 2024’de yine kurulacak olan yönetimlerle ilçe başkanıyla bu destanların bu zaferlerin Tarsus ta Mersin’de ve Türkiye’de devamını diliyorum. Bunun içinde her cumhuriyet halk partili üyenin bir ordu gibi olduğundan adım gibi eminim” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA