Kocamaz, “Büyükşehir ile ilgili dedikodular müfettişlerin işi” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kocamaz, “Büyükşehir ile ilgili dedikodular müfettişlerin işi”


 

İYİ Parti’nin Mersin’de ki başarısızlığının nedeninin yerel ve genel iktidarca engellenmesi olduğunu savunan Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Ama biz cesur yürekliler olarak boyun eğmeyecek, mücadeleye devam edeceğiz” dedi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Vahap Seçer’i de hedef almaya devam eden Kocamaz, özellikle işten çıkarmalara değinerek, “Mersin Büyükşehir ile ilgili çok dedikodu var bu bizim işimiz değil gelecek müfettişlerin işi” vurgusu yaptı.

HEDİYE EROĞLU


İYİ Parti Mersin İl Teşkilatınca düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalar yapan Milletvekili Burhanettin Kocamaz, genelde AKP iktidarına yerelde ise CHP'ye yüklendi.  

Öncelikle seçim değerlendirmesi yapan Kocamaz, İYİ Parti’nin Mersin’de ki başarısızlığının nedeninin yerel ve genel iktidarca engellenmesi olduğunu savundu.

 

“YEREL VE GENEL İKTİDARCA ENGELLENDİK”

Milletvekili Kocamaz, “Mersin’de beklediğimizi bulamadık. Neden çünkü bir tarafta koskoca Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm imkanlarını kullanan bir genel iktidar diğer tarafta da yerelde büyük belediyeler CHP’de diğer belediyelerde MHP’de. İyi Parti’nin hiçbir belediyesi yok. Ve biz bu şartlarda hep birlikte gösterdiğimiz gayret ile ancak bu kadar bir netice alabildik. Yani her yerel iktidar hem genel iktidar ile mücadele ettik.

Dolayısıyla İyi Parti’nin burada başarılı olmaması için hem yerel belediyeler hem genel iktidar elinden gelen her şeyi yaptı. Ama biz İYİ Partililer olarak cesur yürekliler olarak hiçbir zaman hiç kimseye boyun eğmeyecek, mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

KOCAMAZ İKTİDARI DA PAS GEÇMEDİ

İktidarı da hedef alan Kocamaz, Mersin’in bir tarım memleket olduğunu ancak bugünkü durumdan memnun olmadığını ifade etti. “Ankara’da her gün değişik bölgelerden bizi arayıp şikayet ediyor. Üreticiyi tüccara boğduruyorlar” diyen kocamaz, “8,5 TL’ye ilan ettikleri buğday piyasada 5-6 TL. Şimdi mısır hasadı geldi. Halen fiyat açıklanmadı. Ve maalesef çiftçinin 7 TL’ye mal ettiği mısıra piyasada 4,5 TL veriliyor.

Bu iktidar geldiği günden buyana tarımı, hayvancılığı bitirmek için elinden ne gelirse yaptı. Ve bugün insanlar çiftçilik yapmak istemiyor. Üretici çiftçilerin yaş ortalaması 45’İn üzerine çıktı. Gençler tarımla uğraşmak istemiyor. Çünkü orada gelecek görmüyor. Babaları evlatlarını tarlada çalıştıramıyor.

 

SURİYELİ ENDİŞESİ GİDEREK ARTIYOR

Suriyeliler ile ilgili endişelerimizi dile getirdiğimizde köylü, ‘o konuya girmeyin onlar olmasa biz tarlada çalıştıracak adam bulamıyoruz’ diyor. Memleket nereden nereye geldi. Beka diye milleti aldatmaya çalışanlar, ülkeyi soktukları durumda bekanın ne olduğunu inşallah ne demek olduğunu görür, yarınlarda bu ülkeyi çok kötü günler bekliyor. Bu ülkenin demografik yapısı her geçen gün Türk milleti adına geriye gidiyor. Suriyeli kadınların doğurduğu çocuk ortalaması 5,5. Bizim insanlarımızın ise yaklaşık 1,3. Onlar 15’inde, bizim kızlar 29’unda evleniyor. Atatürk bugünleri görüp, ‘Ülkeyi yönetenler gaflet, dalalet, delalet içinde bulunabilirler’ demiş. Bugün o günleri yaşıyoruz” diye konuştu.

 

 

 

“MERSİN’E SEÇİMDEN ÖNCE VERİLEN SÖZLER SEÇİMDEN SONRA UNUTULUYOR”

TBMM’de, Mersin ile ilgili iktidarın bakış açısını, verdiği sözleri yerine getirmediğini her fırsatta dile getirdiğini ve hesap sorduğunu vurgulayan Kocamaz, “Milletimizin çektiği sıkıntıları dile getirmeye devam edeceğiz. Çeşmeli otoyolu bir an ön evvel yapılmadığı takdirde millet bu çileyi çekmeye devam edecek. Mersin’den Silifke’ye 80 km’yi 5 saatte kat edebiliyorsunuz. Her seçim dönemi söz veriliyor ama seçim bitiyor yoldan kazma kürek iş makineleri geri çekiliyor.

Ankara’da o yolu yapan müteahhit ile bir araya geldik, kendisi söyledi. İnşaat durmuş dedim, ‘ödenek yok’ dedi. Yani seçim zamanı milletin gözünü boyamak için birkaç makine indirip kazı yapıyorlar ama seçim bitiyor her şey geri çekiliyor. Bu Mersinliye yapılacak en büyük hakarettir. Mersinli’yi maalesef aptal yerine koyuyorlar. Ve yine de bu Mersinli gidiyor bunlar oy veriyorlar, onu da anlamak mümkün değil. Bu kadar eksiğe, hakarete rağmen insanlar oy vermekte herhangi bir bahis görmüyorsa bizim yapacak başka bir şey yok, biz ancak milletin sıkıntılarını muhalefet milletvekili olarak dile getiririz.

Maalesef Türkiye’de demokrasi yanlış algılanıyor. Sayı bizde çoğunluk bizde diyerek haklı tekliflere karşı çıkılmamalı. İşte ülke neden bugün bu sıkıntıları çekiyor, bu işin özü bu” diye konuştu.

 

“BÜYÜKŞEHİR İLE İLGİLİ DEDİKODULAR MÜFETTİŞLERİN İŞİ”

Seçimlerde Mersin’de engellenmeleri ile kentin hayallerini kaybettiğini, çok önemli projelerin durduğunu söyleyen Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e de yüklendi. “Çok dedikodu var bu bizim işimiz değil gelecek müfettişlerin işi” diyen Kocamaz, “Ben Büyükşehir’i bizzat gidip kendim teslim ettim, ‘başladığımız bazı projeler var bunları devam ettirin’ dedim. Ama bu yönetim göreve geldiğinde tek yaptığı iş işçi çıkarmak, mobbing uygulamak oldu.

‘Kocamaz’da çıkardı. Hatta 3 bin 500 kişiyi çıkardı’ diyorlar. Bizim dönemimizde çalışan işçi sayısı toplamda 2 bin 500 kişiydi. Çıkarılanlar bankamatikçiler, kendini iyi solcu ilan edip MHP’li bir yönetimle çalışmak istemeyenler.

Parkomatçılar belediyeye 2 milyon TL borçları vardı, bir kuruşu ödemediler. Ve biz sözleşmeyi iptal ettik ve o firmanın işçileri de çıkarıldı Bunların tamamını üst üste koyarsanız 400 civarında bir işçi çıkarılmış gibi görünüyor. Ama çıkarılma nedenleri de bu. Ve maalesef bu iktidar döneminde 5 bine yakın gariban köylü çocuğu işten çıkarıldı.

Başkan mecliste ‘Belediyeyi partini arka bahçesi yapmış’ diyor. Uzaydan adam mı getireceğiz? Mersin’den değişik siyasi partilerden insanlar gelmiş işe girmiş, ama Kocamaz döneminde işe germiş diye bunların tamamı çıkarıldı, çok az bir kısmı kaldı. Tamamına mobbing uygulandı. Ve maalesef Mersin geriye gitti. Şehir içinde göstermelik yapılan yollar yapılıyor.

Ben kurucu belediye başkanlığı yaptığım, bu sistem ben görevi devraldığımda hayata geçti. Tüm ilçelerde büyükşehirin birimlerini oluşturdum, eksiklerini tespit ettim, proje hazırlattım ve kaynak temin ettim. Mersin genelinde ruhsatlı bir tek mezbaha vardı oda Tarsus’taydı. Yakaköy’deki mezbaha inşaat halindeydi. Bunun yanında Mut’ta, Silifke’de, Anamur’da mezbaha yaptık.

Belediye demek her şeyden kar edilecek demek değildir. Benim dönemimde otobüslerden yılda 45- 50 milyon zara ediyorduk. Yol, asfalt yaptık bunun getirisi mi var? Ama mezbahalar zarar ediyor diye siz oraları özelleştiriyorsunuz. İnşallah sıkıntılı bir durum yaşanmaz. Ve belediye oraları iyi kontrol eder.

 

 

Yerel yönetimlerde vara gücümüzle çalışacağız ve iyi belediyecilik anlayışını Mersin’in tamamına yayacağız.

 

“TROLLER BİZE SALDIRIYOR”

Biz bunları söylerken birileri bunlardan çok rahatsız oluyor. Otoyolun yapılmasını, havalimanının bir an önce açılmasını istiyoruz. Bu havalimanının 4 defa ihalesi yapıldı 7 defa da açılacağı tarih ilan edildi. Biz bunları söyleyince iktidar yanlıları, troller devreye giriyor, saldırıyorlar.

Büyükşehir’in ve yerel belediyelerin trolleri saldırıyor, ‘sen ne yaptın ki’, yalan, yanlış, iftira, hakaret gırla gidiyor. Ama şunu herkes bilsin ki Burhanettin Kocamaz 25 yılda yıkılmadı, bundan sonra da yıkılmayacak” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA