Erdemli ‘dizayn’ edilmeye karşı birleşti! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Erdemli ‘dizayn’ edilmeye karşı birleşti!


 

CHP Erdemli’de Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, Erdemli Koordinatörü Vedat Uzunbağ eliyle dizayn edilme girişimlerine karşı birleşen taban hareketi adına eski ilçe başkanı Namık Alan, ilçe başkanlığına adaylığını açıkladı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, seçildiği 2019 yılı Mart ayından buyana il ve ilçe teşkilatlarını dizayn etme girişimlerine tepki çığ gibi büyüyor. Son olarak mahalle delege seçimlerinde ayyuka çıkan tehdit, mobbing, baskı ve işten atma tehditleri ile listelere yön verme girişimleri ile gündeme gelen Seçer ve ekibine karşı taban hareketi ise giderek güçleniyor.

 

Geçtiğimiz günlerde tamamlanan mahalle delege seçimlerinde çekişme yaşanan adreslerden biri olan Erdemli’de de parti içi tansiyon giderek tırmanmaya başladı.

Mezitli, Tarsus, Yenişehir’de büyük kayıplar yaşayan Seçer’in desteklediği mavi liste Erdemli’de rengini sarıya döndürülerek seçim kazanmaya çalıştı. Erdemli’deki 269 kişilik delege seçiminde renk değiştirmekle yetinmeyen Büyükşehir, bürokratlarının belediyeye ait araçlarla seçimlere delege taşımakla eleştirildi.

 

KOORDİNATÖR VE EŞİ HEDEFTE

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tamda AKP’nin yaptığı gibi tüm olanakları seferber ederek, çalışanları tehdit ve baskıyla oy vermeye zorladığı bir seçime imza atıldığını savunan partililerin, Vahap Seçer adına Erdemli ilçe örgütünü dizayn etme görevi verilen, hukuki olarak dayanağı olmasa da koordinatör sıfatıyla çalışan Vedat Uzunbağ’ın icraatlarına tepki gösterdi.

Özellikle sahil sitelerinden sahil sitelerinden Vedat Uzunbağ’ın eşi Ebru Uzunbağ vesilesiyle üye taşıma işlemi yaptığına ilişkin görüntüler ortaya çıkarken bu araçların belediyeye ait olduğu ve şoförlerin de yine belediye çalışanları olduğu ileri sürüldü.

Yaşananlara sosyal medyadan isyan eden partililer görüntüleri de paylaşarak, genel merkezin müdahil olmasını istedi.

 

TOPLU İSTİFA YAŞANABİLİR!

Büyükşehir’in baskı ve mobbing ile yetinmeyerek oy kullanacakların bizzat belediye araçları ile taşımasına tepki gösteren taban hareketi, ilçe teşkilatının dizayn edilmesi girişimlerine sessiz kalmadı. Yapılan görüşmeler sonunda istifa seçeneğini de masaya yatıran muhalifler, ilçe başkanlığına bir aday çıkarılması konusunda birleşti.

Namık Alan isminde birleşen muhalifler, yapılan basın açıklamasında adaylarını kamuoyuyla paylaştı.

 

TABANDAN DEĞİŞİM ÇAĞRISI

Parti ilçe binasında kamuoyuna seslenen CHP Erdemli İlçe Taban Hareketi adına basın açıklamasını okuyan eski ilçe başkanlarından Hikmet Oğuz, “28 Mayıs'ta ülke genelinde istediğimiz değişimi gerçekleştiremedik. parti üyelerimizin, halkımızın içine düştüğü mutsuzluğu, durağanlığı aşmak, yerelden başlayarak umudumuzu büyütmek, partimizin öz evlatları ile mücadele çıtasını yükseltmek, belediyeleri yeniden kazanmak için, öncelikle değişimi gerçekleştireceğiz.

Demokrasimizin güçlenmesini sağlamak, bu kötü gidişata dur demek için geçmiş dönem ilçe başkanlarımızın ve delegenin talebiyle geçmiş dönemde de ilçe başkanlığı yapmış Namık Alan’ı ilçe başkan adayı olarak destekleme kararı aldık. İlçemize, partimize ve ülkemize hayırlı olsun.

 

“DELEGEYE BASKI VE MOBBİNG UYGULANMASINA İZİNV ERMEYECEĞİZ”

Cumhuriyet Halk Partimizin kurumsal kimlik ve pratiğine yakışır bir seçim atmosferi olması için elimizden geleni yapacağız.

 Özümüze, Cumhuriyet ayarlarına dönerek herkesi kucaklayacağız. Delegeye baskı, mobbing uygulamasına izin vermeyeceğiz. Biz olacağız, birlik olacağız. Erdemli kazanacak, halk kazanacak. Birleşe birleşe kazanacağız” dedi.

 

İKİ İYİ DOSTU KIRAN KIRANA BİR SEÇİM BEKLİYOR

Alan’ın karşısındaki isim ise Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in desteklediği Ahmet Duresen Şahin.

Erdemli’nin Çeşmeli Mahallesi’nde birlikte büyüyen ve iki iyi dost olan Ahmet Dursen Şahin ile Namık Alan’ın, CHP Erdemli İlçe başkanlığı için yarışında kıran kırana bir seçim yaşanması bekleniyor.

 

SEÇER’İN DESTEKLEDİĞİ ŞAHİN 3. DÖNEMİ İSTİYOR

Erdemli’deki mahalle delege seçimleri başa baş bir yarış a sahne olurken bazı mahallelerde uzlaşmaya gidilmesi sonucu karma bir sonuç elde edildi. Ancak Vahap Seçer’in desteklediği sarı listenin çoğunluğu almış olabileceği ileri sürüldü.

Erdemli’de önceki ilçe başkanı Mustafa Kılbaş’ın görevden alınması sonrası kayyum olarak ilçe başkanı olan sonrasında ise şaibeli bir seçimle başkanlık görevini sürdürdüğü ileri sürülen Ahmet Duresen Şahin, Vahap Seçer’in desteğiyle yeniden ilçe başkanlığına aday oldu. Şahin, 3’üncü dönem başkanlık için Namık Alan ile yarışacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA