Zamlara isyan sürüyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Zamlara isyan sürüyor!


 

Zamlara isyan eden Mezitli Kent Konseyi üyeleri, insanca yaşam talebinde bulunarak iktidara, “Çözüm rakamlarla oynamak değil, halkın alım gücünü yükseltmek” diye seslendi.

BARIŞ ÇOBAN

 

Mezitli Kent Konseyi, yoksulluğa ve artan zamlara karşı ses yükseltti. Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın açıklaması yapan konsey, insanca yaşamaya yetecek yoksulluk sınırı üzerinde ücret talebini dile getirdi.

Açıklamaya; Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Akdeniz Bölge Başkanı Seher Söylemez Çelik, Yeni Kuşak Köy Enstitüler Derneği’nden Ayşegül Kaşur, 29 Ekim Kadınları Derneği’nden Muazzez Benzetsel, Emekliler Derneği Mersin Şubesi’nden Salih Yüzgeç,

AKUT Mezitli Şubesi Temsilcileri ve Mezitli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Halise Özyamanoğlu, Eğitim Meclisi Başkanı Yeliz Özalp, Kültür ve Sanat Grubu Başkanı Sibel Aklamuz, KETEM Komite Başkanı Nuray Şayan ile Engelli Meclisi Başkanı Fatma Akyıldız Aytekin katıldılar.

 

“ÇÖZÜM RAKAMLARLA OYNAMAK DEĞİL, HALKIN ALIM GÜCÜNÜ YÜKSELTMEK”

Basın açıklamasını okuyan Konsey Başkanı Sibel Gelbul, temel gıda ürünlerinden elektriğe, doğalgazdan akaryakıt fiyatlarına kadar artan zamlar sebebiyle geçinemediklerini belirten memur, emekliler ve toplumun genel kesiminin artık yaşamsal faaliyetlerini bile karşılama gücü kalmamıştır.

Bugün ülkedeki her beş kişiden biri açlık sınırı altında bir gelirle yaşamaya çalışmaktadır.

Gıda enflasyonunda yaşanan artış vatandaşın geçim şartlarını ve yaşam kalitesini düşürmeye devam ediyor

Alım gücünün hızla eridiğini ‘Yoksulluk ve Fukaralık Politikalarına Dur’ sloganı adı altında çözüm rakamlarla oynamak değil, halkın alım gücünü yükseltmektir.

 

“YOKSULLUK SINIRI ÜZERİNDE ÜCRET İSTİYORUZ”

Asgari ücret şimdiden pul oldu. Zam makinesi harıl harıl çalışıyor. TL dolar karşısında kar gibi eriyor, aradaki fark yine halka ödetiliyor.

Özellikle son bir buçuk yıldır ekonomide belirsizliğin arttığı, kısa vadeli yaklaşımın ağır bastığı ve gelecek endişesinin yaygınlaştığı bir ortam söz konusudur. Orta ve uzun vadeli karar almaktan kaçınıldığı ölçüde, enflasyon ile talep arasında bir kısır döngü meydana gelmektedir. Sonuç olarak en çok kaybeden yine toplumun en kırılgan kesimi olan örgütsüz, işsiz, düşük gelirli emek kesimi olmaktadır.

Halkın katlanan yoksulluğuna, bitmek bilmez zam dalgasına ve işsizliğe karşı ayağa kalkmak adına bugün burada tüm sivil toplum kuruluşları, cemiyet, siyasi örgüt temsilcileri ile birlikte

En temel talebimiz olan insanca yaşamaya yetecek yoksulluk sınırı üzerinde ücret talebine sahip çıkmak için omuz omuza vermeye çağırıyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA