Emekliler sokağa inerek zamlara isyan etti! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Emekliler sokağa inerek zamlara isyan etti!


 

Erdemli’de bir grup emekli ‘zam zulmüne hayır’ demek için sokağa inerek eylem yaptı. Emekliler, kök ücretlerde artış istedi.

BARIŞ ÇOBAN

 

Seçimlerin ardından başlayan zam yağmuru, geçinemeyen vatandaşı isyan ettirmeye devam ediyor. Son olarak Erdemli’de bir grup emekli sokağa inerek, artan zamlara tepki olarak eylem yaptı. ‘Rakamlar yalan, yoksulluk gerçek, ‘krizin faturası emekçilere çıkarılamaz’ diyerek, “Susma haykır, zam zulmüne hayır”, ‘Direne direne kazanacağız’ sloganları attı.

 

EMEKLİLERİN GEÇİNMESİ İMKANSIZ HALE GELDİ

Emekliler adına açıklamayı okuyan Hakan Demirel, emekçiye vergi yükü, sermayeye vergi affını kabul etmediklerini söyleyen iktidara seslenerek, emeklilerin bu zamlarla bu vergi yükü ile yaşanamayacağını savundu.

Demirel, “Son dönemlerde gelen zamlarla ve vergilerde yapılan artışlarla birlikte işçilerin ve tüm emekçilerin özellikle de emeklilerin geçinmesi imkansız hale gelmiştir.

Dolaylı vergilerin arttırılması ile beraber emeklilerin sırtında ki vergi yükü daha da katlanmış, gelir ve vergi adaletsizliği daha da artmıştır. Bu duruma karşı Erdemli’den diyoruz ki; ‘susma haykır, zamlara, adaletsiz vergilere, asgari yaşama hayır’.

İktidarın yıllardır uyguladığı neo liberal politikalar ülkeyi uçurumun kenarına getirmiş ve toplumun ezici çoğunluğunu oluşturan emekçilerin, dar gelirli yurttaşların aleyhine olacak şekilde krize sokmuştur.

 

“BİR AVUÇ SERMAYE ÜLKENİN SAHİBİ HALİNE GETİRİLDİ”

Seçim sonrasında akaryakıta, tüketim mallarına art arta gerçekleştirilen zamlar, halktan alınan vergilerin arttırılması, TÜİK’in sahte rakamları ile emekçilere yapılan yetersiz artışlar emeklilerin açlığa mahkum edilmesi artık kabul edilemez noktaya gelmiştir.

Bütçe gelirleri büyük oranda emeklilerden alınan vergilerden oluşurken siyaset kendi yarattığı krizin faturasını her dönemde emekçilere, yoksul kesimlere yüklemektedir.

İktidar sermayeyi koruma, kollama ülke kaynaklarını sermayeye aktarma görevini eksiksiz yerine getirmektedir.

Sermayeye vergi afları ile ülkenin yer altı ve yer üstü kaynaklarının aktarılması ile ucuz iş gücü yaratma ile bir avuç şantiye ülkenin sahipleri haline getirilmiştir.

Ülkenin gerçek sahipleri olan milyonlarca emekçi, açlığa ve yoksulluğa mahkum edilmiş durumdadır” dedi.

 

ORMANINA, TOPRAĞINA SAHİP ÇIKAN HALKA İKTİDAR SAVAŞ AÇTI

Emekli öğretmen Demirel, dün Cerrattepe’de, Salda Gölü’nde olduğu gibi bugün de Akbelen Ormanlarında yaşananların tam olarak bu olduğunu belirterek, ormanına, toprağına sahip çıkan halka iktidarın savaş açtığını savundu.

Bir avuç azınlığın çıkarlarını, halkın çıkarlarına tercih eden, ülkeni ormanlarını yağmalamaya ortak olan bir yönetim anlayışı ile karşı karşıyayız. Akbelen’de yangınlara karşı su sıkması gereken orman yangınları araçlarının ormanları korumaya çalışan halkın üzerine su sıktığın görüyoruz. Günlerdir ormanlarını korumaya çalışan köylülere karşı uygulanan zulmü, işkenceyi kınıyoruz. Burada şunu görüyoruz; bu gerici doğa düşmeni rantçı iktidar ne pahasına olursa olsun sermayeni çıkarlarını korumaya kararlıdır.

 

 

Bizlerde tüm emekçiler, doğa severler, kadınlar, gençler çocuklarımızın geleceğine, ezilen tüm halkların çıkarlarını korumaya kararlıyız. Hep birlikte demokratik haklarımızı kullanarak direneceğiz.

Merkez Bankasının yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 58’e yükseltmesi emekçinin önümüzdeki süreçte daha fazla açlık, yoksulluk, sefalete sürükleneceğini açıkça göstermektedir.

Hans, Coni, Frank üzerinden çıkan bozuk paralar ile ülkemizde aylarca alay eder gibi tatil yapabilirken emeklilerimiz karpuzu dilimle, meyveyi taneyle almak zorunda kaldığı için utanç duyuyoruz.

 

“EĞİTİM CEMAATLERE PEŞKEŞ ÇEKİLMEMELİ”

Ülkemizde emeğiyle geçinen bizler ormanlarımızın yok edilmesine, ülke kaynaklarının sermayeye peşkeş çekilmesine son verilmesini istiyoruz. Yoksulluk sınırının üzerinde insanca yaşayacak bir ücret talep ediyoruz.

Halkın ulaşım, sağlık, eğitim gibi alanlardan ücretsiz yararlanmasının anayasal bir hak olduğunu yüksek sesle haykırıyoruz. Eğitim ve sağlık hakkının toplumun her bireyine nitelikli, ücretsiz ve eşit sunulmasının bilimsel ve laik eğitimin altı oyularak, cemaat ve vakıflara peşkeş çekilmemesini, zamların son bulmasını, emekçilerin sendikal örgütlenmelerinin önündeki engellerin kaldırılmasını ve grev hakkının tüm emekçilere tanınmasını istiyoruz. Özelleştirmelere son verilmesini, halkın yararına, kamu yatırımlarının arttırılmasını, kamuda istihdamın yeterli hale getirilmesini istiyoruz. Kamu kaynaklarının faiz ve kamu özel işbirliğiyle yap işlet devret adı altında sermayeye aktarılmasına son verilmesini, vergide adaletin sağlanmasını, dar gelirli milyonlarca vatandaşımızın kamu hizmetlerine parasız ulaşımın sağlanmasını, güvenceli istihdamı, kök ücret ve çalışanlara verilecek her türlü artışın emekliliğe yansımasını istiyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA