Vahap Seçer’e ‘su sorununu çöz’ çağrısı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Vahap Seçer’e ‘su sorununu çöz’ çağrısı!


 

Türkiye’de nüfus artış hızının en yüksek olduğu ilçelerin başında gelen Mezitli’de yıllardır yapımı beklenen 150 yataklı Devlet Hastanesi inşaatının susuzluk engeline takıldığı ortaya çıktı: AKP Milletvekili Ali Kıratlı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i, su sorunu çözmeye çağırdı.

HEDİYE EROĞLU

 

Her geçen gün nüfus artışının daha yüksek boyutlara ulaştığı Mezitli’de yıllardır beklenen 150 Yataklı Devlet Hastanesi ve 50 Ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yapımında inşaat sürecinin ‘susuzluk’ engeline takıldığı ortaya çıktı.

Toplam inşaat alanı 50 bin 618 metrekare olan hastanenin 2 yıl içerisinde tamamlanması planlanan hastane inşaatında yaşanan sorununu çözümü için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e, su sorununun çözümü için çağrı geldi.

 

HASTANE PROJESİ 2015’E DAYANIYOR

AKP Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, beraberinde İl Sağlık Müdürü Emrah ceviz ile birlikte Mezitli Devlet Hastanesi’nin devam eden inşaatını inceledi. Burada açıklamalar yapan Kıratlı, hastanenin geçmişinin, ilçe başkanlığı yaptığı döneme dayandığını anımsatarak, “Burası benim ilçe başkanlığı yaptığım dönemde 2015’te yatırım programına alınan bir hastanemiz. Özellikle Şehir ve üniversite Hastanesine olan kadar ki bölgede bir devlet hastanemiz yoktu. Mezitli ise büyüyen gelişen son zamanlarda göç alan, Türkiye’nin en büyük ilçesi olabilecek güzide bir ilçemiz. Buradaki eksikliği gördüğümüz için ne yapılabileceğine baktık. Projemiz kabul gördü ve yatırım programına alındı. O zamandan bu zaman pandemi, savaş ve deprem gibi olağan üstü olaylar yaşandı. Biz bunları yaparken hem deprem bölgesini ayağa kaldırırken buradaki yatırımları da hız kesmeden yapmaya devam ediyoruz.

Mayıs ayı itibariyle ihalesi bitti. Son model teknoloji ile donatılımış 150 yataklı hastanemiz genişletilebilir, talep halinde 250 yatak kapasitesine çıkartılabilme özelliğine sahiptir. İçinde 10 tane ameliyathane olan yüksek cihazlar olan hastaneyi kısa sürede tamamlayacağız.  

Ayrıca bir de ağzı diş sağlığı merkezi inşa ediyoruz” dedi.

“MEZİTLİ BELEDİYESİ DEĞİL SAĞLIK BAKANLIĞI YAPIYOR”

Önceki gün bir basın açıklaması yaparak hastane inşaatını sahiplenen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ı hedef alan Kıratlı, “Son birkaç gündür Mersin’de şunu görüyorum; yaklaşan bir yerel seçim var. Tüm siyasetçiler her yatırımdan bir nema kapmaya çalışıyorlar. Birkaç gündür gördüğüm kadarıyla Mezitli Belediye Başkanımız da sosyal medya paylaşımlarında Mezitli Devlet Hastanesi ile ilgili paylaşımlar yaptı. Ben mutlu oldum, hastanenin tanıtılmasından dolayı. Ama gönül isterdi ki bu hastanenin cumhurbaşkanımızın iradesi ile Mezitli’ye kazandırıldığının ifade edilmesi.

Mezitli Belediye Başkanımız gördüğüm kadarıyla sanki bunu bir belediyenin hizmetiymiş gibi Mezitli’nin Mersin’in hizmetine sunuyor olması beni üzdü. 

Mezitli Devlet Hastanesinin her kademesinde sağlık bakanlığı bünyesinde yapılan, belediye ile alakası olmayan bir hastanedir. Hamdolsun sözümüzü yerine getiriyoruz” dedi.

KIRATLI, SEÇER’E SESLENDİ: “SU SORUNUNU ÇÖZ”

Hastane inşaatının engelleri aşarak ilerlemeye çalıştığını da açıklayan Kıratlı, çalışmaların susuzluk engeline takıldığını belirterek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e de seslendi. Kıratlı, “Üstlenici firma ile görüştüm. Mayıs’ta firmaya teslim edildi alan ve çalışmaların normal seyrinde devam ettiği bildirdi. Ama firma özellikle MESKİ ile alakalı sıkıntı yaşadığını ifade etti. Bir takım imza ve işlerde ilerleyiş anlamında sıkıntı olduğunu ifade etti.

Ben buradan hem MESKİ’ye hem de Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e seslenmek istiyorum. Bugün Mezitli’ye kazandırılacak olan bu hasteden hiçbir parti ayrımı gözetmeksizin tüm vatandaşlarımız yararlanacaktır. Toplum hassasiyetini göstererek burada ki bürokrasinin önünü açmasını ben kendisinden hastanenin rica ediyorum. Biz ara ara gelip hastanenin inşaatını yerinde inceleyeceğiz. Olası aksamalarda elimizden gelen bir gayret varsa da gidermeye çalışacağız. Mesela geçenlerde elektrik ile ilgili bir sorun vardı, Enerjisa ile görüştük ve bu sıkıntıyı giderdik. Bu hassasiyeti kamu kurumu gözetmeksizin tüm kamu kurumlarından istiyorum. Çünkü bu hastaneyi zamanında bitirmemiz demek burada tedavi görecek insanlara yardımcı olmak demek. O yüzden herkesin bu hassasiyeti özenle göstermesini istiyorum. Benim kendi dönemimde yatırım programına alınan bu hastane inşallah milletvekilliği dönemimde burayı sizlerle beraber kurdelesini keser ve milletimizin hizmetine sunarız.

Mezitli Devlet Hastanesi de hem sağlık bakanlığımızın iradesinde ilerliyor. 280 bin metrekare alanda devasa bir proje yükseliyor ki bunun 50 bin metrekaresi kapalı alanı kapsıyor. Geçenlerde sağlık bakanlığını ziyaretimde bakan bey, ‘Allah nasip ederse yıl biterken biz gövdeyi yavaş yavaş bitireceğiz ki insanlar hizmeti görecek’ dedi” diye konuştu.

 

HAVALİMANI İÇİN BİTİŞ TARİHİ VERMEDİ

Kıratlı, hastane inşaatının tam olarak tamamlanma tarihi ile ilgili soruya ise “Ne zaman biteceğine dair tarih sözleşmede var, 700 gün konuşuluyor. Ama buradaki sıkıntı şu olabilir mi, bunun da altını çizmek lazım. Havalimanı devam ederken son 500 yılda dünyada yaşanmamış bir depremi yaşadık Tabi olağanüstü afetler son dönemlere baktığımızda görüyoruz orman yangınları. Seller, deprem gibi bir sürü afet yaşadık. Eğer böyle olağanüstü bir durum yaşanmaz ise 2025 yılı sonunda projeyi bitirmeyi planlıyoruz. Sizlerle beraber de bunu takip edeceğiz ve inşallah da başaracağız.

Havalimanı ile alakalı ben hiçbir zaman tarih vermedim. Havalimanını Allah nasip ederse en kısa sürede bitirip, hizmete açacağız. Şu an çalışmalar yoğun bir şekilde devam edeceğiz. Yüklenici firma buraya ağırlık verdi. Havalimanını yapan firma da bunu söyledi, ‘tarih vererek insanlarımızı beklenti içine sokmanızı istemiyoruz, biteceği zaman tarih vereceğiz’ dediler” şeklinde yanıt verdi.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA