Akkuyu NGS’de şalt tesisinin montajına başlandı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akkuyu NGS’de şalt tesisinin montajına başlandı


 

Türkiye’nin ilk nükleer enerji santrali projesi Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin 400 kilovat gerilime sahip entegre gaz yalıtımlı şalt tesisinin montajına başlandı.

Haber Merkezi

 

Akkuyu Nükleer AŞ'den yapılan açıklamaya göre, tam kapasiteye ulaştığında Türkiye’nin elektrik ihtiyacının yüzde 10’unu tek başına karşılayacak olan santralin elektrik ekipman sisteminin bir parçası olan 400 kilovatlık yüksek teknoloji ürünü tesisat, elektriğin şebekeye iletilmesi için tasarlandı.

Baralar, devre kesiciler, topraklama ayırıcılar, akım trafoları ve gaz yalıtımlı baralar gibi elektriğin iletimi için gerekli yardımcı bileşenleri ve bağlantı bileşenlerini bir arada bulunduran ve çok fonksiyonlu bir ekipman olan şalt tesisi, hem entegre dağıtıcının boyutlarını önemli ölçüde azaltıyor hem de işletme konforunu ve güvenirliğini artırıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve NGS Yapı İşleri Direktörü Sergey Butckikh, entegre şalt tesisinin montajına başlanmasının Akkuyu NGS projesi için önemli bir aşama olduğunun altını çizerek, “Nükleer santralin dört güç ünitesini aynı anda inşa ederken bir yandan da elektrik temin sürecinde yer alacak ekipmanların kurulumunu yapıyoruz. Entegre şalt tesisinin gaz yalıtımlı olduğunu belirtmekte fayda var. Bu ekipman yüksek yangın güvenliği düzeyine de sahiptir çünkü gaz yalıtımı olası bir yangın durumunda alevlerin yayılmasını engellemektedir. Tesisin montajı tamamlandıktan sonra Akkuyu NGS elektroteknik sisteminin başlatma ve ayarlama işlerine başlayacağız. Bu etap, bizi birinci güç ünitesindeki başlatma ve ayarlama çalışmalarına bir adım daha yakınlaştıracak.” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA