Çürümeye terk edildi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Çürümeye terk edildi!


 

İsmet İnönü Bulvarı’nda Müftü Deresi’nin denize döküldüğü bölgede yer alan ve kıyı kenar çizgisi ihlali kapsamında açılan dava nedeniyle kapısına kilit vurulan Marehan Spor Tesisine sahip çıkılmaması tepki çekiyor. İçerisinde şehir merkezindeki tek yüzme havuzu bulunmasına rağmen yanında ki tüm işletmeler açıkken çürümeye terk edilen tesis, sessiz ve ilgisiz idarecilerin harekete geçirilmesi ile yeniden şehre kazandırılmayı bekliyor!

HEDİYE EROĞLU

 

Sırtını denize dönen Mersin, sahillerindi rant odaklı işletmelere kaptırırken, milli servet olan tesislerini ise çürümeye terk ediyor!

Akdeniz oyunları kapsamında yapılan tesisler haricinde yeni yatırımın gelmediği kentte mevcut yapıları korumanın önemi büyük olsa da halkın ihtiyaçları artarken sahip çıkılmayan tesisler yok oluyor!

Özellikle şehir merkezinde yıllardır süregelen yanlış imar politikaları nedeniyle spor tesisleri için yeterli yer ayrılmazken ilgisiz idareciler mevcutların da kaybedilmesine neden oluyor.

Mersin’de artan sıcaklar nedeniyle özellikle yüzme sporuna yönelik tesislere yönelik ihtiyaç her geçen gün artarken ihtiyaca cevap verecek yapılar için harekete geçmeyen yetkililer, var olanları da korumaya yanaşmıyor.

 

VAKIF TERAS TESİSLERİ ÇÜRÜMÜYE TERK EDİLDİ

Bu kapsamda yıllardır kaderine terk edilen halk arasında Vakıf Teras Yüzme Havuzu olarak bulunan Marehan Spor Tesisinin kaderine terk edilmesi tepki çekiyor.

Kentin en değerli arazi ve tesislerinden biriyken 1986’da hazineden 49 yıllığına Türk Silahlı Kuvvetlerini (TSK) Güçlendirme Vakfı’na kiralanan tesis adeta çürüyor!

 

KIYI KENAR ÇİZGİSİ DAVASI BİR TEK HALKIN HAVUZUNU VURDU!

Uzun yıllar kent merkezinde önemli bir sportif tesis olarak hizmet veren milli servet niteliğindeki kompleks, kıyı kenar çizgisi ihlali kapsamında açılan dava sonucunda kapatıldı.

Ancak tesisin etrafındaki tüm işletmeler faaliyetine devam ederken sadece halkın kullanımı için hizmet veren spor kompleksinin kapatılmasına kent idarecileri sessiz ve ilgisiz kaldı.

 

SAHİP ÇIKAN YOK!

Spor kompleksinde yaklaşık 10 yıldır ticari faaliyete izin verilmezken, işletmenin yanındaki tüm işyerlerinin büyüyerek faaliyetlerini sürdürmesine seyirci kalan kent yöneticileri havuzun tekrar şehre kazandırılması için kılını dahi kıpırdatmadı!

Gençlik ve Spor Hizmetleri uhdesinde olan ve TSK Vakfının da halkın kullanımına izin verdiği tesisin yeniden açılabilesi için hukuki engellerin ortadan kaldırılması gerekse de, kent yöneticilerinin konuyla ilgili harekete geçmemesi tesisin çürümesine neden oluyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA