İşçiler; geçinemiyoruz! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İşçiler; geçinemiyoruz!


 

DİSK’e bağlı Genel – İş Sendikası Mersin Şubesi örgütlü olduğu işyerlerinden iktidara seslendi: “Zamlara hayır, geçinemiyoruz, insanca yaşanabilir ücret, vergide adalet istiyoruz!”

BARIŞ ÇOBAN

 

Ardı arkası kesilmeyen zamlara karşı belediye işçilerinin insanca çalışma koşulları ve yaşanabilecek ücret talebiyle başlattıkları eylemler devam ediyor.

DİSK’e bağlı Genel – İş Sendikası Mersin Şubesi örgütlü olduğu işyerlerinden iktidara seslenerek, “Zamlara hayır, geçinemiyoruz, insanca yaşanabilir ücret, vergide adalet istiyoruz!” çağrısı yaptı.

 

ZAMLARA, ADALETSİZ VERGİLERE, ASGARİ YAŞAMA HAYIR!

Genel – İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, iş yerlerinde ki eylemlerinin süreceğini söyleyerek, “Susma haykır: Zamlara, adaletsiz vergilere, asgari yaşama hayır! Zamlar ve vergi artışları durmak bilmiyor.

Seçimlerden önce kaşıkla verilen ne varsa şimdi kepçeyle, kazanla geri alınıyor.

Milyonların verdiği geçim savaşı ile ilgili olarak bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi olağanüstü toplanıyor. Meclis olağanüstü toplanırken biz susmuyoruz. Türkiye'nin dört bir yanında DISK'li işçilerin sesi yükseliyor.

 

ENFLASYONUN SIFIRA DÜŞTÜĞÜNÜ İLAN EDENLERİN MASALLARINA KARIMIZ TOK

Bugün işçiler konuşacak, bugün herkes işçileri dinleyecek, çünkü ne zorluklar yaşadığımızı biz biliyoruz. Bu zamlarla, bu vergilerle geçinemiyoruz! Enflasyonun sıfıra düştüğünü ilan edenlerin masallarına karımız tok: Çarşıda, pazarda, markette, faturalarda karşı karşıya kaldığımız gerçeği biz biliyoruz. Düşük gösterilen TÜİK enflasyonu yüzünden alım gücümüzü kaybediyoruz. Türk Lirası hızla değer kaybettikçe her gün daha da yoksullaşıyoruz. Paramız pul oldukça, emeğimiz ucuzluyor, satın alma gücümüz azalıyor, ülkemiz fakirleşiyor. Türkiye'nin tüm değer ve güzellikleri, ülkemizin tüm kaynakları yabancı sermaye ve dolar milyarderleri için kelepir mala dönüşüyor. Paramız değer kaybettikçe bu ülke daha yoksul ve daha bağımlı hale geliyor.

 

“DÜNYA BİZİ KISKANIYORMUŞ. NEYİMİZİ KISKANIYORLAR?”

Dünya bizi kıskanıyormuş. Neyimizi kıskanıyorlar? Dünyanın ucuz emek cenneti haline dönüştürülmesini mi? Tüm ücretlerin asgari ücret düzeyine çekilmesini mi? Asgari ücretin ortalama ücret haline gelmesini mi? Neyimizi kıskanıyorlar? Avrupa'da en düşük asgari ücretin Türkiye'de olmasını mı? İşçileri düşük ücretlere mahkum etmek için sendikal hakların gasp edilmesini mi? Dünyada grev ve örgütlenme hakkının en çok gasp edildiği 10 ülkeden biri olmamızı mı?

 

MİLYONLARCA EMEKLİ AÇLIĞA MAHKUM EDİLDİ

Emekliler bu ülkenin yurttaşı değil mi? Yıllardır emek vermiş, çalışmış, üretmiş, alın teri dökmüş milyonlarca emekli açlığa mahkum edildi bu ülkede. Emekliler asgari ücretin bile altındaki 7 bin 500 liraya layık görüldü. Adalet nerede, insanlık nerede, vicdanlar nerede? Gelirde adalet olmadığı gibi vergide de adalet yok. Düşük belirlenen vergi dilimleri yüzünden milyonlarca işçi yıl içinde üst vergi dilimine geçiyor. Patronların vergileri sıfırlanırken, biz dilim dilim soyuluyoruz. KDV-0TV gibi tüketimden alman dolaylı vergilerin attırılması ile yük yine bizim sırtımıza biniyor. Soruyoruz: İşçiyle patronun aynı oranda vergi vermesi adil mi? Patronlar kar rekorları kırarken, bizim cebimize uzanan elleri uyarıyoruz!

 

“KAZANANIN AZ, ÇOK KAZANIN ÇOK VERGİ ÖDEDİĞİ BİR VERGİ DÜZENİ KURULSUN”

Yeter artık! Geçinemiyoruz, geçinemiyoruz, geçinemiyoruz! Yeter artik! Bitsin bu suskunluk! Havaya kalksın yumruklarımız! Bizler bunu hak etmiyoruz. Bu ülkenin tüm değer ve güzelliklerini üretiyoruz ve hakkımız istiyoruz. Zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapan bu düzene karşı sesimizi yükseltiyoruz Gelirde adalet vergide adalet istiyoruz!

KDV ÖTV gibi adaletsiz dolaylı vergiler düşürülsün. Gelir vergisi tarife ilk dilim oranı ücretlilerde yüzde 10'a düşülsün. Ücretlerden ve tükettiklerimizden değil, kardan, ranttan daha fazla vergi alınsın. Kazananın az, çok kazanın çok vergi ödediği bir vergi düzeni kurulsun. En düşük emekli aylığı asgari ücret düzeyine çekilsin ve tüm emekli aylıkları bu oranda artırılsın. İşçi sınıfının yaşadığı gelir kaybını telafi etmesinin en önemli yolu, sendika ve gi hakkıdır. Bu hakların kullanımı önündeki tüm engeller kaldırılsın” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA