İşgalciler, hazine arazilerinin peşinde! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İşgalciler, hazine arazilerinin peşinde!


 

İşgalciler hazine arazilerini ele geçirmek için her yolu deniyor! Son olarak Toroslar’ın Bekiralanı Mahallesinde bir hazine arazisini işgal edip, ecrimisil yani işgaliye cezası ödeyerek ele geçirmeye çalışan rant odaklarının 3’üncü defa iş makineleri ile bölgeye giderek, yapılaşma için temel atma girişimi muhtar Mustafa Tuncer tarafından engellendi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Toroslar ilçesine bağlı yayla olarak kullanılan Bekiralanı Mahallesi’nde Sandallı mevkii, doğa düşmanı rant meraklılarının hedefi olmaya devam ediyor.

Yöre sakinlerinin iddiasına göre; Sandallı mevkiinde imar planlarında ormanlık alan görünen bir araziyi işgal ederek kullanmak isteyen bazı vatandaşlar, daha önce ceza almalarına rağmen dün işgal için yeniden harekete geçti.

Rant odakları 3’üncü defa bölgeye iş makineleri ile gelerek temel atmak istedi. Ellerinde daha önce ödedikleri ceza tutanaklarının makbuzları bulunan kişiler, “Bu alan artık bizim oldu” diyerek, oldu bitti ile işlem yapmaya çalıştı.

 

MUHTAR MÜDAHALE ETTİ

Bekiralanı Mahalle Muhtarı Mustafa Tuncer olaya müdahale ederek, işgalcilere karşı direndi. Olay yerine orman bölge müdürlüğü görevleri ve jandarmayı çağırarak kesime karşı duran Muhtar Tuncer, “Ne yazık ki işgalciler buralardaki tescili tamamlanmamış hazine arazilerini işgal ediyorlar. Sonra da ecrimisil yani işgaliye cezasını ödeyerek buraların kendi kullanımlarında olduklarını iddia ediyorlar. Ödedikleri işgal cezalarının hak sahibi olmalarını sağladıklarına inanıp yapılaşmaya imza atmak istiyorlar. Bunu önlemek için herkesin tetikte ve duyarlı olması gerekmektedir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA