Ticaret Bakanlığından Mersin’de market denetimi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Ticaret Bakanlığından Mersin’de market denetimi!


 

Ticaret Bakanlığı ekipleri, Mersin’in de arasında olduğu bazı illerde marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahiş fiyat ve etiket denetimi yaptı.

Haber Merkezi

 

Türkiye çapında denetimlerine devam eden Ticaret Bakanlığı, akaryakıttaki fiyat düzenlemeleri ve bazı mevsimsel fiyat dalgalanmalarını bahane ederek fahiş fiyat, stokçuluk ve tüketicileri aldatıcı uygulamalarda bulunanların tespiti için denetimlere hız verdi.

Bakanlık, turizm ve ticarette hareketliliğin yoğunlaştığı bu dönemde vatandaşlardan gelen şikayetleri daha sıkı takip edebilmek için sahadaki personel sayısını da artırdı.

Denetimlerde ekipler, marketlerde sebze, meyve, bakliyat, makarna, şarküteri, sıvı yağ, temizlik malzemesi gibi temel gıda ve ihtiyaç maddelerine yönelik fiyatları inceledi.

 

“SATIŞTAN KAÇINMA VAR MI, STOKÇULUK YAPILIYOR MU İNCELİYORUZ”

Mersin Ticaret İl Müdürü Hüseyin Güçlü, kent genelindeki marketlerde fahiş fiyat artışı, stokçuluk ve etiket denetimlerinin aralıksız sürdüğünü söyledi.

Ürünün etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark bulunup bulunmadığı, fahiş fiyat olup olmadığı, etiketlerdeki ürün fiyatının son değişim tarihi ve önceki fiyatı gibi bilgilere bakılan denetimlerde, meyve sebzelerin menşe ve geliş fiyat bilgisi de Hal Kayıt Sistemi (HKS) üzerinden kontrol edildi.

Denetimlerdeki tespit ve inceleme sonuçlarının tutanakla kayıt altına alındığını aktaran Güçlü, şöyle konuştu: “Söz konusu tutanaklar ve belgeler müdürlüğümüz tarafından incelendikten sonra Bakanlığımız bünyesinde bulunan Haksız Fiyat Değerlendirme Kuruluna iletilmektedir. Kurul, gerekli inceleme ve değerlendirmelerinin ardından fahiş fiyat artışı yapan işletmelere yönelik idari yaptırım kararı almaktadır. Kurul tarafından fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler hakkında 33 bin 127 liradan 4 milyon 458 bin 600 liraya kadar idari para cezası verilebilmektedir.

Fiyat etiketi denetimlerinde ise ürünün yer aldığı rafta etiketinin olup olmadığını, ürünün raftaki fiyatı ile kasadaki fiyatının aynı olup olmadığını kontrol etmekteyiz. İlgili mevzuata göre aykırılığın tespiti durumunda her bir etiket başına 1371 lira idari para cezası uygulanmaktadır."


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA