Mersin’de 2023 yılının ilk 6 ayında 7 bin 110 kişi işsizlik ödeneği aldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de 2023 yılının ilk 6 ayında 7 bin 110 kişi işsizlik ödeneği aldı


 

Haber Merkezi

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

İstihdam konusunun önemine dikkat çeken Vali Pehlivan, devletin sağlamış olduğu imkanlar, teşvikler, istihdamı arttırmaya yönelik özel sektör yatırımlar, mevcut yatırımların kapasitelerimin artırılması, istihdam kurulu toplantılarda alınan kararların tatbiki ve takibi, saha çalışmaları, iş arayanlarla işverenlerin bir araya getirilmesi, bu bağlamda yakın ilgi, iletişim ve koordinasyon sayesinde istihdam sayılarında her geçen gün önemli ölçüde ilerleme kaydedildiğini belirtti.

Toplantıda konuşan Vali Pehlivan; “2023 yılının ilk 6 ayında; kamu alanında 86 kişi, özel sektörde 18.506 kişi olmak üzere toplam 18.592 kişi işe yerleştirilmiştir.

2023 yılında İşbaşı Eğitimi Programları (İEP) kapsamında 143 adet program açılmış olup 289 erkek, 341 kadın olmak üzere toplam 630 kişi faydalanmıştır.

Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında 23 adet program açılmış olup, toplam 3.495 kişi bu programlardan faydalanmıştır.  2023 yılının ilk 6 ayında 7.110 kişi işsizlik ödeneği almıştır.

Depremzede vatandaşlarımız için ‘Yeni Umutlar Projesi’ kapsamında özel sektörde 635, Toplum Yararına Programı kapsamında 292 vatandaşımız işe yerleştirilmiştir.  Kadınlar için ‘İşimiz Eşitlik ve Eşit Yarınlar Projeleri’ hayata geçirilmiş olup bu kapsamda Çimsa Çimento San. Tic. A.Ş. ile yapılan protokol çerçevesinde Beton Transmikser Operatörü programı ile 7 kişi, Ardent Plastik San. Tic. A.Ş. ile yapılan protokol çerçevesinde Plastik Enjeksiyon Kalıpçısı programı ile 16 kişi eğitime alınarak istihdam edilmeleri sağlanmıştır. 2023 yılında Engelli Komisyon Kaynaklı Meslek Edindirme Kursu kapsamında 1 adet program açılmış olup 4 erkek, 4 kadın olmak üzere toplam 8 kişi faydalanmıştır.” dedi. Toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA