Yerelde engellenen taş ocağı Ankara’dan çözülmek isteniyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yerelde engellenen taş ocağı Ankara’dan çözülmek isteniyor!


 

Mersin Anamur ilçesinde taş ocaklarına karşı direniş devam ediyor. Son olarak Güngörler Hafriyat- Madencilik Ltd Şti’nin işlettiği patlatmalı taş (dolomit) ocağını Ovabaşı’na doğru genişletmek isteyerek başlattığı ÇED süreci ile ilgili Ankara’da toplantı kararı alınması tepki çekti.

HEDİYE EROĞLU

 

Geçen sene yöre halkının tepkisine rağmen Güngörler Hafriyat Madencilik ve İnşaat tarafından halihazırda bölgede işletilen dolomit ocağının kapasite artırımı projesi için ÇED toplantısı düzenlendi. Anamurlular, projeye karşı olduklarını belirtti, toplantıyı yaptırmadı ve resmi görevlilerle toplantının yapılamadığına dair tutanak imzaladı.

Ancak şirket bu direnişe rağmen ocağın kapasitesini arttırma inadından vazgeçmedi. Yeniden bakanlığa başvuran şirketin, Emirşah ve Ovabaşı Mahallelerini kapsayan alanda yerleşim yerlerine doğru genişletmek isteyerek başlattığı ÇED süreci ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığında 10 Ağustos2023 günü saat 14.00’de toplantı yapılmasına karar verdi.

 

YERELDE ENGELLENEN ŞİRKET ANKARA’DA ÇÖZÜM ARIYOR

Yerel engeli Ankara’dan çözmeye çalışan şirkete tepki yağarken yöre halkı, direniş için harekete geçti.

Anamur Çevre Platformu sosyal medyadan gelişmelerle ilgili açıklama yaparak, halkı sürecin takibi ile ilgili bilinçli ve ilgili olmaya çağırdı. Açıklamada toplantı tarihi belirtilerek, “Suyunu, ormanını, tarım alanlarını kaybetmek istemeyen kişilere duyurulur” denildi.

 

ANAMUR DİRENİŞTE

Hali hazırda Anamur’da çevre aktivistleri ve yöre sakinleri özellikle yerleşim yerlerine ve arkeolojik sit alanlarına oldukça yakın olan bölgelerdeki ormanlık alanlarda açılmak istenen mermer ve taş ocaklarına karşı büyük mücadele sürdürüyor.

Doğayı, temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşama haklarını, üretim alanlarını korumaya çalışan köylüler, tek bir ağacın bile kaybedilme lüksünün olmadığı küresel ısınma, iklim ve gıda krizi etkilerinin şiddetlendiği günümüzde bu kirli yatırımlardan vazgeçilmesini istiyor.

Temiz içme suyu kaynaklarının korunması gerektiğini savunan köylüler, doğayı, suları, ormanları, tarım alanlarını ve hayvansal üretimi koruma mücadelelerini sürdürmekte kararlı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA