Aydıncık imar planı için bilgilendirme ofisi istiyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Aydıncık imar planı için bilgilendirme ofisi istiyor


 

Mersin’in Aydıncık ilçesine ait yıllardır beklenen 1-5 bin ölçekli Nazım İmar Planı, nihayet tamamlanarak askıya çıktı. İtiraz sürecine ilişkin yeterince bilgi sahibi olmayan veya anlayamayan ilçe sakinleri adına AGİKDER Yönetim Kurulu, “Bilgilendirme Ofisi” kurulmasını istedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de 20 yıldır çözülemeyen imar planları sorunu için son 10 yıldır devam eden çalışmalar sürürken askıya çıkan Aydıncık İlçesi 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planları için itiraz alınmaya başlandı.

İlçe meclisinde hararetli görüşmelere sahne olan ve son olarak geçen ay Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde revizyonlar yapılarak kabul edilen planlar ile ilçenin önünün açılması bekleniyor.

 

10 AĞUSTOS SON GÜN!

Aydıncık Kent Gelişimi Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (AGİKDER) sosyal medyadan bir açıklama yaparak, sürece ilişkin halkın yeterli bilgi sahibi olmaması nedeniyle bir Bilgilendirme Ofisi kurulmasını talep etti.

Açıklamada, “Aydıncık İlçesi 1/5000 Ölçekli İmar Planı, Mersin Büyükşehir Belediyesi komisyonları ve Belediye Meclisince OY BİRLİĞİ ile onaylanarak askıya çıkarılmış olup itiraz etmek isteyenlerin süresi de 10/08/2023 tarihinde son bulacağını daha önce duyurmuştuk.

 

“VATANDAŞ, KENDİ MÜLKİYETİNE AİT FİİLİ DURUMU VE AYDINCIK’IN GENELİNE İLİŞKİN ANLAYIŞI NASIL ÖĞRENECEK?”

Askıdaki imar planı ile ilgili vatandaşın genel sorunu; askıya bakarak konuyu anlayamamaları, sadece itiraz edilecekse dilekçe verebilmeleri olanağı sağlanmasıdır. Vatandaş, kendi mülkiyetine ait fiili durumu ve Aydıncık’ın geneline ilişkin anlayışı nasıl öğrenecektir?

 

VATANDAŞIN ÇÖZMESİ ZOR!

AGİKDER olarak 1 şehir plancısı öğretim üyesi doçent, 2 mimar, 1 inşaat mühendisi, 1 harita teknisyeni ile 3 Kentini seven kişi olmak üzere toplam 8 kişi, ilan edilen 1/5000 imar planını özel olarak incelemeye çalıştık.

Uzun saat süren çalışmalar sonucu, imar planındaki şifrelerin ancak bir kısmı çözülebildi. Vatandaşın tek başına önce anlayıp gerekirse sonra itiraz etmesi çok zor gözüküyor.

Bu nedenle, yetkililerin daha çok bilgilendirme yapmalarının yanında, hem özel hem de Aydıncık geneline yönelik imar planı ile amaçlananlar üzerine sorulacak sorulara cevap verecek geçici bir ofis kurmalarını talep ediyoruz.

Bu ofis, itiraz dilekçelerini almak için değil, vatandaşın itiraz öncesi sorularını yazılı ya da sözlü sorabileceği, cevaplarını da yazılı ya da sözel verebilecek nitelikte yeterli sayıda personelden oluşmalıdır. Görevliler, 10 Ağustos’a kadar tüm mesaisini burada Aydıncık'taki ofisinde harcamalıdır” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA